Home IJsland Roadtrip in IJsland – De beste route en tips voor 7 dagen

Roadtrip in IJsland – De beste route en tips voor 7 dagen

door Gwenn

Leuk! Je wilt een roadtrip in IJsland maken!

Nu heb je natuurlijk nog een leuke route nodig voor je mooie roadtrip in IJsland. Hieronder vind je alle informatie om zelf een prachtige route te kunnen plannen.

Persoonlijk vind ik het leuk om het zelf te organiseren. Een slaapplek op een camping of goede hotels onderweg zijn zo gevonden. Het voordeel hiervan is dat je lekker de tijd aan je zelf hebt en je overal de tijd kan spenderen die je zelf nodig hebt.

 Aan het eind van dit artikel vind je een kaart waar alle genoemde plekken op staan. Lekker handig voor het plannen en vergeet deze kaart niet op te slaan.

Je kan ervoor kiezen om deze route in 7 dagen te doen, maar wil je er echt alles uithalen, dan is het verstandig om je roadtrip in IJsland met een paar dagen te verlengen. Heb je minder tijd? Dan is het ook een idee om de Golden Circle te rijden. De meeste highlights in een korte trip!

Heb je er geen zin in om het zelf allemaal te plannen en uit te zoeken? Het is ook mogelijk om deze route te doen met een georganiseerde groepsreis of om een georganiseerde self drive te doen. Je krijgt een routebeschrijving, je weet precies wat je elke dag gaat doen en ook de overnachtingen zijn al voor je geregeld!

IJsland heeft één hoofdweg, ook wel route 1 genoemd. Deze weg vormt een ideale route voor je roadtrip in IJsland, want hij gaat het hele eiland rond en komt langs heel veel bezienswaardigheden.

Tijdens deze route zie je veel meer van IJsland dan tijdens het rijden van de Golden Circle route. Maar hoe lang duurt het om deze route te rijden? En wat zijn de leukste activiteiten die je onderweg tegenkomt? En welke omwegen zijn de moeite waard?

Hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van alles wat je onderweg tegenkomt.

Vooraf over je roadtrip in IJsland

Het is handig om met een aantal dingen rekening te houden als je een roadtrip gaat doen door IJsland. Hieronder staan ze puntsgewijs weergegeven.

Er is niet bij elke bezienswaardigheid een wc. Hou hier rekening mee en ga naar de wc wanneer je kunt.

Er is niet op elke hoek van de straat een tankstation. Zeker als je het bewoonde gebied uit gaat, is het beter om gewoon te tanken wanneer je een tankstation ziet, in plaats van te wachten tot je tank leeg is.

Je kan echt overal pinnen, contant geld is niet nodig. Zelfs bij de kleinste camping, het kleinste winkeltje; ze hebben overal een pinapparaat. Een normale pinpas werkt gewoon.

Er zijn geen euro’s in IJsland, maar IJslandse kronen (ISK)

Feiten over de ring road in IJsland

Ring road IJsland, deze weg rij je tijdens je road trip in IJsland
Een stuk van de ring road in IJsland

Laten we beginnen met wat feiten over deze ringweg, zodat je beter kan begrijpen hoe dit artikel in elkaar zit.

  • De IJslandse Ring Road is 1.332 kilometer lang
  • De maximumsnelheid is meestal 90 km/h
  • De conditie van de weg verschilt enorm per seizoen
  • 98% van deze weg is geasfalteerd en meestal 2-baans, maar er zijn ook 1-baans bruggen
  • Om alles uit deze route te halen tijdens je roadtrip in IJsland heb je in de zomer minstens een week nodig en hou in de winter rekening met twee weken.

Rijden in IJsland

Rijden tijdens je road trip in IJsland op de ringroad
Rijden in IJsland

Rijden in IJsland kan af en toe best uitdagend zijn. Sommige wegen zijn erg smal of niet geasfalteerd. Door de bergen kan het ook zijn dat je niet goed kunt zien of er tegenliggers aankomen. Maar over het algemeen is rijden in IJsland heel goed te doen, vooral in de zomer. 

Kijk ook even hier als je meer wilt weten over het klimaat in IJsland. Al raad ik het wel aan om je aan de snelheid te houden. Er staan regelmatig flitspalen en ook wordt er door de politie gecontroleerd op snelheid.

Theoretisch zou je de hele rondweg in 15 tot 16 uur kunnen rijden. Maar het is aan te bevelen om er minstens een week voor uit te trekken in de lente, zomer of herfst. Zo heb je ook voldoende tijd om alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt te bekijken. Zeker als je ook wilt gaan wandelen, fietsen of paardrijden.

Ben je van plan om deze roadtrip in IJsland in de winter te doen? Reken er dan minstens 10 tot 14 dagen voor in verband met de veranderlijke en verraderlijke weersomstandigheden.

Het kan dan zomaar voorkomen dat je in een sneeuwstorm moet rijden of dat er een weg is afgesloten. Je auto kan zelfs ingesneeuwd raken en dan heb je ook tijd nodig om hem weer uit te graven. Bovendien zijn de dagen in de winter in IJsland heel erg kort, 3-4 uur.

En ook al heb je in de winter kans op het noorderlicht, dat licht is niet fel genoeg om de weg te verlichten of om iets te kunnen zien.

Heb je meer tijd beschikbaar dan 7 dagen? Dan is het zeker leuk om ook de Westfjorden te bezoeken. Dit kan trouwens niet in de winter.

Ook gaat de ringroad niet door de fjorden van het oosten van IJsland, het schiereiland Snæfellsnes, en de hooglanden. Ze worden in onderstaande lijst wel even kort besproken, maar hou er rekening mee dat je dan meer dan 7 dagen kwijt bent.

Als je weinig tijd hebt om IJsland te bezoeken, dan is het een aanrader om een roadtrip te doen op de Golden Circle route. Ook daar heb ik een artikel over geschreven.

Lees hier alles over de Golden Circle route.

Bezienswaardigheden in zuidwest IJsland

Hveragerdi

Een kleine stad met een geothermisch gebied. Het is het beginpunt van een wandeling naar een hete rivier, Reykjadalur, waarin je kan baden. Ook is het mogelijk om te paard naar deze plek te gaan. Dit is ongeveer 40 minuten van Reykjavik af.

Uitzichten onderweg

Uitzicht over een gletsjer
Uitzicht over een gletsjer

Als je deze route neemt voor je roadtrip in IJsland, heb je onderweg fantastisch uitzicht over Myrdalsjokull en de Eyjafjallajokull gletsjers. Dit zijn de waterbronnen voor de tientallen watervallen die je onderweg zult tegenkomen.

Ook is het mogelijk om op een heldere dag de Westma- eilanden te zien liggen. Om bij de Westman-eilanden te komen, neem je de veerpont vanuit Landeyahofn. Dit is een optie en is geen vast onderdeel van deze route.

Seljalandsfoss

Dit is één van IJslands populairste attracties. Hij wordt beschouwd als de mooiste waterval van IJsland. Het is een grote waterval die je al kunt zien vanaf de ringweg. Hier kan je stoppen om rond de waterval te lopen. Achter de waterval zit een grote grot waar je in kan. Het is wel handig om dit in de zomer te doen en een regenjas mee te nemen. Want de kans is groot dat je nat wordt.

Skógafoss waterval

Deze enorme waterval ligt vlakbij Seljalandsfoss op maar 20 minuten rijden. Hier is ook de start van een beroemde dagwandeling die je naar de krater van de Eyjafjallajokull brengt. Deze dagwandeling heet Fimmvorduhals.

Thingvellir National Park

Er is geen slecht moment om het Thingvellir Nationaal Park te bezoeken. Maar het weer kan hier wel snel veranderen. Neem voor de zekerheid een regenjas mee. Als je van het Thingvellir Nationaal Park wilt genieten zonder drukte, dan is het beter om de zomer te vermijden. Het beste moment om dit Nationaal Park te bezoeken is april, mei, september of oktober.

In dit park vind je de Silfra-kloof en je kunt hier ook zien hoe de Europese tektonische plaat en de Amerikaanse tektonische plaat van elkaar gescheiden zijn. In de zomer en het voorjaar is het mogelijk om door de kloof heen te lopen.

Gullfoss waterval

De Gullfoss waterval is een van de populairste watervallen van IJsland. Het is een grote waterval midden in het Thingvellir Nationaal Park

DC3 vliegtuig IJsland - road trip IJsland
DC3 plane IJsland

DC3 vliegtuigwrak

Een bekende plek waar veel foto’s worden gemaakt is een vliegtuigwrak dat je kunt vinden op het zwarte strand van zuidwest IJsland. Om er te komen, parkeer je op een parkeerplaats aan de ringweg.

Vanaf daar is het nog 45 tot 60 minuten lopen. Hou er rekening mee dat je minimaal 2 tot 3 uur kwijt bent als je hier heen loopt. Ook is het vaak erg winderig en koud op het strand. Draag warme kleding en goede wandelschoenen.

Dyrholaey

Vanaf de weg kan je hem al zien, een vuurtoren. Om er te komen moet je wel een korte omweg rijden vanaf de ringweg. Je krijgt er een fantastisch uitzicht voor terug over de kliffen waar de hoge golven op beuken. Ook nestelen duizenden papegaaiduikers, oftewel puffins, hier.

Reynisfjara

Reynisfjara, het beroemde zwarte strand van IJsland mag niet ontbreken tijdens je Road Trip
Reynisfjara, het beroemde zwarte strand van IJsland

Het beroemde zwarte strand van IJsland. Ook dit is een korte omweg vanaf de ringweg, maar dit mag je echt niet missen. Hier vind je ook de bekende basaltformaties. Het is wel belangrijk om goed op de golven te letten.

Deze zijn hier namelijk bijzonder sterk en onvoorspelbaar. In IJsland noemen ze deze golven sneakerwaves. Ook al lijkt het water rustig, er kan vanuit het niets een enorme golf het strand op denderen. Door deze golven zijn er al mensen verdronken.

Vik

Dit is een klein stadje met maar 300 inwoners. Vanuit dit stadje heb je uitzicht op de Reynisdrangar zeepilaren en het beroemde zwarte strand. Ook deze pilaren worden vaak op de foto gezet. Dit is het laatste stadje in het zuidwesten van IJsland. Ook een goede plek om te tanken.

Bezienswaardigheden in zuidoost IJsland

Kirkjubaejarklaustur

Een heel klein dorpje met maar 120 inwoners. Dit dorp heeft een fantastische camping en heel veel wandelpaden om de IJslandse natuur te verkennen. Er is bijvoorbeeld een waterval, Systrafoss, waar je naar toe kan wandelen.

Fjadrargljufur

Fjadrargljufur, uit de games of thrones
Fjadrargljufur, een fantastische plek om even de benen te strekken

Een ontzettend mooi ravijn dat je perfect te voet kan verkennen. Het is wel een korte omweg vanaf Kirkjubaejarklaustur. Dit ravijn is ook terug te zien in de serie Game of Thrones.

Skaftafell

Gletsjer in IJsland
Deze gletsjer kan je beklimmen tijdens je reis door ijsland.

Vroeger was dit een nationaal park op zichzelf. Tegenwoordig is het onderdeel van een groter nationaal park, Vatnajokull National Park. Het gebied is erg groen, wat best verbazingwekkend is aangezien het pal naast een gletsjer ligt.

In dit park ligt er een mooie wandelroute naar Svartifoss waterval. Deze waterval is omringd door basaltformaties. De gletsjer kan je ook bewandelen en klimmen. Om dit te kunnen doen is het wel noodzakelijk om een tour te boeken. Gletsjers zijn namelijk erg instabiel en gevaarlijk als je niet weet wat je doet. Dit is ook de plek waar je in de winter de beroemde blauwe ijsgrotten van IJsland kan bezoeken.

Hofskirkja Church

Hofskirkja
Hofskirkja, de laatste turfkerk van IJsland

Deze pittoreske kleine kerk is gemaakt van turf en ligt vlak naast de ringweg tussen Skaftafell en het Jokulsarlon gletsjermeer. De kerk is gebouwd in 1884 en het is de laatste kerk in IJsland die op deze manier gebouwd is.

Jokulsarlon

Jokulsarlon, het gletsjer meer van IJsland wat niet mag ontbreken tijdens je road trip naar IJsland
Jokulsarlon, het beroemde gletsjermeer.

Het grootste gletsjermeer en één van de meest bezochte bezienswaardigheden van IJsland. In dit meer drijven enorme ijsschotsen rond richting zee. Deze ijsschotsen zijn hier het hele jaar te zien. Ook is het mogelijk dat je hier zeehonden ziet, die op de schotsen aan het rusten zijn of spelen met het ijs.

In de zomer kan je een boottocht met een zodiac boot doen waarmee je tussen de ijsschotsen vaart. Daarnaast kan je ook met een amfibievoertuig het Jokulsarlon meer op. Vanuit deze plek is het in de winter mogelijk om de beroemde blauwe ijsgrotten te bezoeken. Een gids is vereist vanwege de omstandigheden die gevaarlijk kunnen zijn.

Diamond Beach

Een andere ontzettend populaire bezienswaardigheid in IJsland! Het ligt tegenover het Jokulsarlon meer, aan de andere kant van de weg. Dit strand is bijzonder omdat er op dit zwarte strand enorme ijsschotsen liggen die afkomstig zijn uit het Jokulsarlon meer. Het ijs glinstert als diamanten in het water, daarom de naam Diamond Beach. Officieel heet dit strand Breidamerkursandur.

Bezienswaardigheden in Oost IJsland

Het oosten van IJsland is bekend door de hoge bergen en de mooie fjorden. Elk fjord heeft een eigen dorp. En je raadt het al, elk dorp beweert dat zij in het mooiste fjord wonen. Sommige delen van oost IJsland zijn in de winter moeilijk bereikbaar omdat bergpassen worden afgesloten vanwege de heftige sneeuwval.

Als je alles van oost IJsland wilt zien, is het beter om hier in de zomer naar toe te gaan. Maar de ringweg gaat voor het grootste gedeelte niet door de fjorden heen. Dus als je ook de fjorden wilt ontdekken, is het beter om een paar dagen aan je reis te plakken.

Heb je hier geen tijd voor? Maak je geen zorgen! Er zijn ook veel bezienswaardigheden vlakbij de ringweg die je ook gewoon in de winter kan bezoeken tijdens je roadtrip in IJsland.

Hofn

Dit is een klein vissersdorp. Hofn staat bekend om zijn langoustine, een kleine kreeftensoort. Elk jaar wordt hier een kreeftenfestival gehouden in juni, maar je kan de heerlijke langoustine het hele jaar door krijgen. Zeker de moeite waard om te proberen.

Vestrahorn

Vestrahorn
Vestrahorn, een plek die veel gefotografeerd wordt.

Waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van oost IJsland, een adembenemende berg. Ondanks dat er veel bergen zijn in oost IJsland is deze berg toch bijzonder. Hij heeft steile wanden en ligt vlakbij de kust naast een zwart strand. Een perfecte plek om geweldige foto’s te maken.

Als je geluk hebt, ligt er voor de berg een plas water waarin deze berg weerspiegelt, waardoor je de meest fantastische foto’s kan maken. Ook staat hier een oude filmset van een Vikingserie. Deze filmset is een oud Vikingdorp. Leuk om te zien al is het ook wel een beetje vergane glorie.

Rendieren

Dit is de enige plek in IJsland waar je deze dieren tegen kan komen. Je moet hier wel een beetje geluk mee hebben. Eigenlijk komen zij van nature in IJsland niet voor maar ze zijn geïmporteerd. Een aantal daarvan zijn ontsnapt en leven nu in het wild.

Egilsstadir

Een grote stad in IJsland, vlakbij een bos en de Lagarfljot rivier. Het verhaal gaat dat dit het IJslandse Loch Ness is. De Lagarfljot-worm zou hierin wonen. Een klein beetje van de hoofdweg af ligt Atlavik, een populaire plek om te kamperen bij het meer.

Hallormsstadaskogur

Een korte omweg vanaf de ringweg brengt je naar het grootste bos van IJsland. Er zijn in IJsland bijna geen bomen, dus alleen daarom al is het bos bijzonder. Als je hier bent aangekomen, ben je al halverwege de route van jouw roadtrip in IJsland!

Hengifoss

Hengifoss
Hengifoss, de waterval met de rode klei lijnen

Een fantastische waterval aan de oever van het Lagarfljot meer. De waterval wordt omringd door rotsen met rode lagen klei ertussen. Dit geeft deze waterval een bijzonder karakter. Het is de op twee na hoogste waterval, 128 meter, van IJsland.

Vanaf deze plek heb je ook een mooi uitzicht op Hallormsstadaskogur. Om hier te komen, is het noodzakelijk om een wandeling te doen. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Seydisfjordur

Ook dit is een kleine omweg vanaf de ringroad, naar het stadje Seydisfjordur. Het is een kleurrijk en artistiek stadje gelegen in een fjord.

Over het algemeen wordt dit fjord als het mooiste fjord van IJsland gezien. Je zou het niet verwachten, maar het beste sushirestaurant van IJsland vind je ook in dit dorp. Vanuit hier kan je met een veerboot naar Denemarken of de Farao-eilanden.

Bezienswaardigheden Noord IJsland

Het noorden van IJsland is erg bergachtig, hier vind je de mooiste natuur terug. Hou er wel rekening mee dat de meeste bijzondere plekken niet aan de ringweg liggen, denk hierbij aan Dettifos, Asbyrgi, en Husavik.

Als je deze plekken wilt bezoeken, is het belangrijk om meer tijd in te plannen voor je roadtrip door IJsland. Ook is het handig om te weten dat je om deze plekken te kunnen bereiken, je stukken over gravelroad moet rijden.

Dit is met een gewone auto te doen en je hebt niet per se een 4×4 nodig. Hou er wel rekening mee dat je met een gewone auto langzaam rijdt en je moet oppassen voor gaten in de weg.

Myvatn

Myvatn meer in IJsland
Het myvatn meer in IJsland. Hier kom je langs als je de ringroad volgt tijdens je roadtrip in IJsland

Een fantastisch meer met veel verschillende planten en vogels. Ook vind je hier veel verschillende warmwaterbronnen en grotten. Daarnaast zijn er heel veel vulkanen die je kan beklimmen.

Dimmuborgir

Vlakbij het meer van Myvatn vind je deze grot. Deze grot heeft veel dramatische rotsformaties en wordt ook wel de poort naar de hel genoemd. Deze grot is ook terug te zien in één van de afleveringen van Game of Thrones.

Grjotagje

In deze grot vind je een warmwaterbron, ook terug te zien in Game of Thrones. Het is verboden om hier in te baden omdat de temperatuur van deze bron erg onvoorspelbaar is en daardoor extreem hoog kan zijn. Het is daarom niet minder mooi om te bezoeken.

Hverfell/Hverfjall

Hverfjall, de grootste krater in europa
Hverfjall, de grootste vulkaankrater in Europa. Je kan er omheen wandelen tijdens een stop.

Een enorme vulkaankrater vlakbij het Myvatn meer. Het is een populaire krater om naar toe te wandelen. De krater heeft een diameter van een kilometer en is 140 meter diep. Het is één van de grootste kraters ter wereld.

Myvatn natuurbaden

Dit het noordelijke antwoord op The Blue Lagoon. Minder populair dan de Blue Lagoon en daardoor ook minder druk. Ook dit is een natuurlijk bad en de perfecte plek om vanuit het bad naar het noorderlicht te kijken in de winter of de middernachtzon in de zomer.

Dettifoss

dettifoss, waterval
Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa

De meest krachtige waterval van Europa. Dit is zeker een omweg waard vanaf de ringroad tijdens je roadtrip in IJsland en een plek waar je zeker geweest moet zijn als je IJsland bezoekt. Vanaf deze waterval kan je wandelen naar de Selfoss waterval. Hier ben je ongeveer 2 à 3 uur aan kwijt.

Asbyrgi

Een groene vallei in de vorm van een hoefijzer. Je kan hier komen via dezelfde weg als naar Dettifoss. Ook dit is een omweg vanaf de ringroad.

Husavik

h=Husavik, walvistocht IJsland
In husavik kan je mee met een walvissentocht. Het is de beroemdste plaats in IJsland om dit te doen.

Een kleine stad aan de noordkust van IJsland en de beste plek in IJsland om een walvistour te doen. Gemiddeld ben je 3 à 4 uur kwijt aan deze tour, maar zeker de moeite waard!

Goðafoss waterval

Een schitterende waterval vlak aan de ringweg. Je kan hem niet missen op de route tussen Akureyri en het Myvatnmeer. De naam van deze waterval betekent ‘God’s waterval’. Deze naam is ontstaan toen er beelden van Noorse goden in deze waterval werden gegooid toen IJsland christelijk werd.

Akureyi

De hoofdstad van het noorden. Deze stad ligt in een mooi fjord en heeft gave warmwaterbronnen, zwembaden, een mooie kerk en een goed nachtleven. Ook vind je hier het beste skiresort van het land.

Bezienswaardigheden West IJsland

De ringroad gaat niet helemaal door West IJsland heen, dit betekent dat de ringroad niet door de Westfjorden en het schiereiland Snaefellsnes gaat. Toch zijn er nog wel een paar leuke bezienswaardigheden die het stoppen waard zijn tijdens je roadtrip in IJsland. Kleine omwegen gaan naar Reykholt en Hraunsfossar watervallen. Deze twee zijn echt de omweg waard.

Snaefellsnes schiereiland

Het schiereiland wordt vaak beschreven als ‘IJsland in het klein’. Dit omdat bijna alle IJslandse verschillende natuurwonderen hier teruggevonden kunnen worden op een kleine oppervlakte. Bijvoorbeeld een gletsjer die tegelijkertijd ook een vulkaan is, lavavelden, watervallen, bergen en fantastische uitzichten over de kust.

Hier heeft de kust zowel zwarte als oranje stranden. Ook zijn er een aantal grotten en verschillende vissersdorpjes. Zoals hierboven al vermeld, is dit geen onderdeel van de rondweg, maar het is ontzettend leuk om hier een dag of twee extra voor uit te trekken.

Snæfellsjökull National Park

Dit park ligt op het uiterste puntje van het schiereiland Snaefellsnes en het is het enige park dat aan zee grenst. Snæfellsjökull National Park is jong en opgericht vanwege het unieke landschap en de dier- en plantensoorten die hier voorkomen.

De kust van dit park is de thuisbasis van duizenden vogels. Je vindt er gouden of zwarte stranden en lavavelden met groen mos.

Dit park heet zo vanwege de Snæfellsjökull gletsjer. Deze gletsjer ligt op de 1446 hoge Snaefell vulkaan.

Westfjorden

De westfjorden zijn echt fantastisch als je een natuurliefhebber bent. Dit is ook het meest afgelegen en minst toegankelijke gebied van IJsland. Je vindt hier mooie fjorden, gigantische watervallen en een rood strand.

Ook zijn er tientallen warmwaterbronnen, afgelegen dorpjes en het meest westelijke punt van Europa. Wil je de Westfjorden bezoeken, trek hier dan nog 3 tot 5 dagen extra voor uit. Hou er ook rekening mee dat de Westfjorden in de winter niet toegankelijk zijn als er sneeuw ligt.

Deildartunguhver

Europa’s heetste warmwaterbron. Hier wil je echt niet lekker in gaan baden. Het ligt ongeveer een kwartiertje rijden van de ringroad af en daardoor makkelijk te bezoeken tijdens je roadtrip in IJsland.

Reykholt

Dit mag je niet missen als je gek bent op geschiedenis. Hier woonde Snorri Sturluson, één van de beroemdste schrijvers van IJsland uit de Vikingperiode.

Hraunfossar en Barnafoss

Eén van de mooiste watervallen van IJsland. Deze watervallen zoeken hun weg door de lavavelden en vallen in een meer dat ook midden in een oud lavaveld ligt.

Hraunfossar
Hraunfossar, zeker een stop waard tijdens je road trip in IJsland

Mount Esja

Een berg vanaf waar je uitzicht hebt op Reykjavik. De wandeling naar de top duurt ongeveer 2 uur.

Reykjavik: De hoofdstad van IJsland, je vindt hier veel musea, restaurants, koffietentjes, kunstgaleries en een nachtleven. Alles wat je in een normale hoofdstad ook verwacht.

Hiermee heb je de hele ringroad van IJsland gereden tijden je roadtrip door IJsland 🙂

Lees ook onze andere IJsland artikelen!

Wil je alles weten over het bezoeken van de Blue Lagoon in IJsland? Lees hier verder.

Welke excursies in IJsland mag je echt niet missen?

Wil je een vulkaan bezoeken in IJsland?

Alles wat je moet weten over de Golden Circle in IJsland!

Lees hier alles over het noorderlicht in IJsland!

Wist je dat er ook nog een andere leuke route in IJsland is? De Diamond Circle!

En natuurlijk alle tips en Trucs voor het huren van een auto in IJsland!

Kaart van alle stops tijdens je roadtrip in IJsland

Wauw! Dat waren nogal veel plaatsnamen! Gelukkig staat hieronder een kaart waarin alle locaties exact staan weergegeven per reisgebied. Als je op het pijltje klikt, kan je precies aangeven wat je wilt zien en dan krijg je de locatie.

Ook kan je deze kaart bewaren op je telefoon of tablet door op het sterretje te klikken. Op die manier kan je deze kaart terugvinden in google maps op je eigen telefoon! Superhandig om je eigen reisroute te kunnen samenstellen!

Road trip IJsland ring road

Updated 4-02-22

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer