Alles over reizen en fotografie!

Road trip in IJsland – De beste route en tips voor 7 dagen

Road trip IJsland - Ring road 1

Leuk! Je wilt zelf op pad met je huurauto. Weet je al of je een 4×4 nodig hebt of niet? Zo nee, dan lees je er alles over in dit artikel. Nu heb je natuurlijk nog een leuke route nodig voor je road trip in IJsland. Hieronder vindt je alle informatie om zelf je route te kunnen plannen. Persoonlijk vind ik het leuk om het zelf te organiseren. Een slaapplek op een camping of een hoteltje onderweg is zo gevonden. Het voordeel is dat je lekker de tijd aan je zelf hebt en je overal de tijd kan spenderen die je zelf nodig hebt.  Ook vind je aan het eind van dit artikel een kaart waar alle genoemde plekken op staan. Lekker handig voor het plannen en vergeet deze kaart niet op te slaan. Je kan er voor kiezen om deze route in 7 dagen te doen, maar wil je er echt alles uithalen, dan is het verstandig om je road trip in IJsland met een paar dagen te verlengen. Heb je minder tijd? Dan is het ook een idee om de Golden Circle te rijden. De meeste highlights in een korte trip!

Heb je er geen zin in om het zelf allemaal te plannen en uit te zoeken? Het is ook mogelijk om deze route te doen middels een georganiseerde groepsreis of een georganiseerde self drive te doen. Je krijgt een routebeschrijving, je weet precies wat je elke dag gaat doen en ook de overnachtingen zijn al voor je geregeld!

IJsland heeft één hoofdweg, ook wel route 1 genoemd. Deze weg vormt een ideale route voor je road trip in IJsland, want hij gaat het hele eiland rond en komt langs heel veel bezienswaardigheden. Maar hoe lang duurt het om deze route te rijden? En wat zijn de leukste activiteiten die je onderweg tegenkomt? En welke omwegen zijn de moeite waard?

Hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van alles wat je onderweg tegenkomt.

Vooraf over je road trip in IJsland

Het is handig om met een aantal dingen rekening te houden als je een road trip gaat doen door IJsland. Hieronder staan ze puntsgewijs weergegeven.

 • Er is niet bij elke bezienswaardigheid een WC. Hou hier rekening mee en ga naar de WC wanneer je kan
 • Er is niet op elke hoek van de straat een tankstation. Zeker als je het bewoonde gebied uitgaat is het beter om gewoon te tanken wanneer je een tankstation ziet, in plaats van te wachten tot je tank leeg is.
 • Je kan echt overal pinnen, contant geld is niet nodig. Zelfs bij de kleinste camping, het kleinste winkeltje, ze hebben overal een pinapparaat. Een normale pinpas werkt gewoon.
 • Er zijn geen euro’s in IJsland, maar IJslandse kronen (ISK)

Feiten over de ring road in IJsland

Laten we beginnen met wat feiten over deze ringweg, zodat je beter kan begrijpen hoe dit artikel in elkaar zit.

 • De IJslandse Ring Road is 1.332 kilometer lang
 • De maximum snelheid is meestal 90 km/h
 • De conditie van de weg verschilt enorm per seizoen
 • 98% van deze weg is geasfalteerd en meestal 2-baans, maar er zijn ook 1-baans bruggen te vinden
 • Om alles uit deze route te halen tijdens je road trip in IJsland heb je in de zomer minstens een week nodig en hou in de winter rekening met twee weken.
Ring road IJsland, deze weg rij je tijdens je road trip in IJsland
Een stuk van de ring road in IJsland

Rijden in IJsland

Rijden in IJsland kan af en toe best uitdagend zijn. Sommige wegen zijn erg smal of niet geasfalteerd. Door de bergen kan het ook zijn dat je niet goed kan zien of er tegenliggers aankomen. Maar over het algemeen is rijden in IJsland heel goed te doen, vooral in de zomer. Kijk ook even hier als je meer wilt weten over het klimaat in IJsland. Al raad ik het wel aan om je aan de snelheid te houden. Er staan regelmatig flitspalen en ook wordt er door de politie gecontroleerd op snelheid.

Theoretisch zou je de hele rondweg in 15 tot 16 uur kunnen rijden. Maar het is aan te bevelen om er minstens een week voor uit te trekken in de lente, zomer of herfst. Zo heb je ook voldoende tijd om alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt te bekijken. Zeker als je ook wilt gaan wandelen, fietsen of paardrijden.

Ben je van plan om deze road trip in IJsland in de winter te doen? Reken er dan minstens 10 tot 14 dagen voor in verband met de veranderlijke en verraderlijke weersomstandigheden. Het kan dan zomaar voorkomen dat je in een sneeuwstorm moet rijden of dat er een weg is afgesloten. Zelfs je auto kan ingesneeuwd raken en dan heb je ook tijd nodig om hem weer uit te graven. Bovendien zijn de dagen in de winter in IJsland heel erg kort, 3-4 uur. En ook al heb je in de winter kans op het noorderlicht, dat licht is niet fel genoeg om de weg te verlichten of om iets te kunnen zien.

Heb je meer tijd beschikbaar dan 7 dagen? Dan is het zeker de moeite waard om ook de Westfjorden te bezoeken. Hou er rekening mee dat dit in de winter niet kan. Ook gaat de ringroad niet door de fjorden van het oosten van IJsland, Snaefellsnes peninsula, en de hooglanden. Ze worden in onderstaande lijst wel even kort besproken, maar hou er rekening mee dat je dan meer dan 7 dagen kwijt bent.

Rijden tijdens je road trip in IJsland op de ringroad
Rijden in IJsland

Bezienswaardigheden in zuidwest IJsland

 • Hveragerdi: Een kleine stad met veel geothermische activiteiten. Het is het beginpunt van een wandeling naar een hete rivier, Reykjadalur, waarin je kan baden. Ook is het mogelijk om ter paard naar deze plek te gaan. Dit is ongeveer 40 minuten van Reykjavik af.
 • Uitzichten onderweg: Als je deze route neemt voor je road trip in IJsland, heb je onderweg fantastische uitzichten over Myrdalsjokull en de Eyjafjallajokull gletsjers. Dit zijn de waterbronnen voor de tientallen watervallen die je onderweg zult tegenkomen. Ook is het mogelijk om op een heldere dag de Westman eilanden te zien liggen. Om bij de Westman eilanden te komen, neem je de veerpont die vanuit Landeyahofn neemt. Dit is een optie en is geen vast onderdeel van deze route.
Uitzicht over een gletsjer
Uitzicht over een gletsjer
 • Seljalandsfoss: Dit is één van IJslands populairste attracties. Het is een enorme waterval die je al kan zien vanaf de ring road. Hier kan je stoppen om rond de waterval te lopen. Achter de waterval zit een grote grot waar je in kan. Het is wel handig om dit in de zomer te doen en een regenjas mee te nemen. Want de kans is groot dat je nat wordt.
 • Skogafoss: Deze enorme waterval ligt vlakbij Seljalandsfoss op maar 20 minuten rijden. Hier is ook de start van een beroemde dag wandeling die je naar de krater van de Eyjafjallajokull brengt. Deze dagwandeling heet Fimmvorduhals.
 • DC3 vliegtuigwrak: Een bekende plek waar veel foto’s worden gemaakt. Het is een vliegtuigwrak wat je kan vinden op het zwarte strand van zuidwest IJsland. Om er te kunnen komen parkeer je op een parkeerplaats aan de ringweg. Vanaf daar is het nog ongeveer 45 tot 60 minuten lopen. Hou er rekening mee dat je minimaal 2 tot 3 uur kwijt bent als je hier heen loopt. Ook is het vaak erg winderig en koud op het strand. Draag warme kleding en goede wandelschoenen.
DC3 vliegtuig IJsland - road trip IJsland
DC3 plane IJsland
 • Dyrholaey: Vanaf de weg kan je hem al zien, een vuurtoren. Om er te komen moet je wel een kleine omweg rijden vanaf de ring road. Je krijgt er een spectaculair uitzicht voor terug over de kliffen waar de hoge golven op beuken. Ook nestelen duizenden papegaaiduikers, oftewel puffins, hier.
 • Reynisfjara: Het beroemde zwarte strand van IJsland. Ook dit is een kleine omweg vanaf de ringweg, maar dit mag je echt niet missen. Hier vind je ook de bekende basaltformaties. Het is wel belangrijk om goed op de golven te letten. Deze zijn hier namelijk bijzonder sterk en onvoorspelbaar. In IJsland noemen ze deze golven sneakerwaves. Ook al lijkt het water rustig, er kan vanuit het niets een enorme golf het strand op denderen. Door deze golven zijn er al mensen verdronken.
Reynisfjara, het beroemde zwarte strand van IJsland mag niet ontbreken tijdens je Road Trip
Reynisfjara, het beroemde zwarte strand van IJsland
 • Vik: Dit is een klein stadje met maar 300 inwoners. Vanuit dit stadje heb je uitzicht op de Reynisdrangar zee pilaren en het beroemde zwarte strand. Ook deze pilaren worden vaak op de foto gezet. Dit is het laatste stadje in het zuidwesten van IJsland. Ook een goed moment om te tanken.

Bezienswaardigheden in zuidoost IJsland

 • Kirkjubaejarklaustur: Een heel klein dorpje met maar 120 inwoners. Dit dorp heeft een fantastische camping en heel veel wandelpaden om de IJslandse natuur te verkennen. Er is bijvoorbeeld een waterval, Systrafoss, waar je naar toe kan wandelen.
 • Fjadrargljufur: Een ontzettend mooi ravijn die je perfect te voet kan verkennen. Het is wel een kleine omweg vanaf Kirkjubaejarklaustur. Dit ravijn is ook terug te zien in de serie Games of Thrones.
Fjadrargljufur, uit de games of thrones
Fjadrargljufur, een fantastische plek om even de benen te strekken
 • Skaftafell: Vroeger was dit een nationaalpark op zichzelf. Tegenwoordig is het onderdeel van een groter nationaalpark, Vatnajokull National Park. Het gebied is erg groen, wat best verbazingwekkend is aangezien het pal naast een gletsjer ligt. In dit park ligt er een mooie wandeling naar Svartifoss waterval. Deze waterval is omringd door basaltformaties.De gletsjer kan je ook bewandelen en klimmen. Om dit te kunnen doen is het wel noodzakelijk om een tour te boeken. Gletsjers zijn namelijk erg onstabiel en gevaarlijk als je niet weet wat je doet. Daarnaast is dit ook de plek waar je in de winter de beroemde blauwe ijsgrotten van IJsland kan bezoeken.
Gletsjer in IJsland
Deze gletsjer kan je beklimmen tijdens je reis door ijsland.
 • Hofskirkja Church: Deze pittoreske kleine kerk is gemaakt van turf en ligt vlak naast de ringweg tussen Skaftafell en het Jokulsarlon gletsjer meer. De kerk is gebouwd in 1884 en het is de laatste kerk in IJsland die op deze manier gebouwd is.
Hofskirkja
Hofskirkja, de laatste turf kerk van IJsland
 • Jokulsarlon: Een groot gletsjermeer, één van IJslands meest bezochte bezienswaardigheden. In dit meer drijven enorme ijsschotsen rond die naar zee drijven. Deze ijsschotsen zijn hier het hele jaar te zien. Ook is het mogelijk dat je hier zeehonden vind die op de schotsen aan het rusten zijn of spelen met het ijs. In de zomer kan je een boottocht met een zodiac boot doen waarmee je tussen de ijsschotsen vaart. Daarnaast kan je ook met een amfibievoertuig het Jokulsarlon meer in.Vanuit deze plek is het in de winter mogelijk om de beroemde blauwe ijsgrotten te bezoeken. Een gids is vereist in verband met de omstandigheden die gevaarlijk kunnen zijn.
Jokulsarlon, het gletsjer meer van IJsland wat niet mag ontbreken tijdens je road trip naar IJsland
Jokulsarlon, het beroemde gletsjermeer.
 • Diamond Beach: Een andere ontzettend populaire bezienswaardigheid in IJsland! Het ligt tegenover het Jokulsarlon meer, aan de andere kant van de weg. Dit strand is bijzonder omdat er op dit strand enorme ijsschotsen liggen die afkomstig zijn vanuit het Jokulsarlon meer. Het ijs glinstert als diamanten in het water, vandaar de naam. Officieel heet dit strand Breidamerkursandur.

Bezienswaardigheden in Oost IJsland

Het oosten van IJsland is bekend door de hoge bergen en de mooie fjorden. Elk fjord heeft een eigen dorp. En je raadt het al, elk dorp beweert dat zij in het mooiste fjord wonen. Sommige delen van oost IJsland zijn in de winter moeilijk bereikbaar omdat berg passen worden afgesloten vanwege de heftige sneeuwval. Als je alles van oost IJsland wilt zien, is het beter om hier in de zomer naar toe te gaan. Maar, de ringweg gaat voor het grootste gedeelte niet door de fjorden heen. Dus als je ook de fjorden wilt ontdekken is het beter om een paar dagen aan je reis te plakken. Heb je hier geen tijd voor? Maak je geen zorgen! Er zijn ook veel bezienswaardigheden vlakbij de ring road die je ook gewoon in de winter kan bezoeken tijdens je road trip in IJsland.

 • Hofn: Dit is een klein vissersdorp. Hofn staat bekend om zijn langoustine, een kleine kreeftensoort. Elk jaar wordt hier een kreeftenfestival gehouden in juni, maar je kan de heerlijke langoustine het hele jaar door verkrijgen. Zeker de moeite waard om dit te proberen.
 • Vestrahorn: Waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek van oost IJsland, een adembenemende berg. Ondanks dat er veel bergen zijn in oost IJsland is deze berg tocht bijzonder. Hij heeft steile wanden en ligt vlakbij de kust naast een zwart strand. Als je geluk hebt, ligt er voor de berg een plas water waarin deze berg weerspiegelt en je de meest fantastische foto’s kan maken. Ook staat hier een oude filmset van een Viking serie. Deze filmset is een oud Viking dorp. Leuk om te zien al is het ook wel een beetje vergane glorie.
Vestrahorn
Vestrahorn, een plek die veel gefotografeerd wordt.
 • Rendieren: Dit is de enige plek in IJsland waar je deze dieren tegen kan komen. Je moet hier wel een beetje geluk mee hebben. Eigenlijk komen zij van nature in IJsland niet voor maar ze zijn geïmporteerd. Een aantal daarvan zijn ontsnapt en leven nu in het wild.
 • Egilsstadir: De grootste stad van Oost IJsland, vlakbij een bos en de Lagarfljot rivier. Het verhaal gaat dat dit het IJslandse Loch Ness  is. De Lagarfljot worm zou hierin wonen. Een klein beetje van de hoofdweg af ligt Atlavik, een populaire plek om te kamperen bij het meer.
 • Hallormsstadaskogur: Een kleine omweg vanaf de ringweg brengt je naar het grootste bos van IJsland. Er zijn in IJsland bijna geen bomen, dus alleen daarom al is het bos bijzonder. Als je hier bent aangekomen, ben je al halverwege de route van jouw road trip in IJsland!
 • Hengifoss: Een fantastische waterval aan de oever van het Lagarfljot meer. De waterval wordt omringd door rotsen met rode lagen klei ertussen. Dit geeft deze waterval een bijzonder karakter. Het is de derde hoogste waterval, 128 meter, van IJsland. Vanaf deze plek heb je ook een mooi uitzicht op Hallormsstadaskogur Om hier te komen, is het noodzakelijk om een wandeling te doen. Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur.
Hengifoss
Hengifoss, de waterval met de rode klei lijnen
 • Seydisfjordur: Ook dit is een kleine omweg vanaf de ring road, naar het stadje Seydisfjordur. Het is een kleurrijk en artistiek stadje gelegen in een fjord. Over het algemeen wordt dit fjord als het mooiste fjord van IJsland gezien. Je zou het niet verwachten, maar het beste sushi restaurant van IJsland vind je ook in dit dorp.  Vanuit hier kan je met een veerboot naar Denemarken of de Farao eilanden.

Bezienswaardigheden Noord IJsland

Het noorden van IJsland is erg bergachtig, hier vind je de mooiste natuur terug. Hou er wel rekening mee dat de meeste bijzondere plekken niet aan de ring road liggen, denk hierbij aan Dettifos, Asbyrgi, en Husavik. Als je deze plekken wilt bezoeken, is het belangrijk om meer tijd in te plannen voor je road trip door IJsland. Ook is het handig om te weten dat je om deze plekken te kunnen bereiken, je stukken over gravelroad moet rijden. Dit is met een gewone auto te doen en je hebt niet verplicht een 4×4 nodig. Hou er wel rekening mee dat je met een gewone auto langzaam rijdt en je moet oppassen voor gaten in de weg.

 • Myvatn: Een fantastisch meer met veel verschillende planten en vogels. Ook vind je hier veel verschillende warmwaterbronnen en grotten. Daarnaast zijn er heel veel vulkanen die je kan beklimmen.
Myvatn meer in IJsland
Het myvatn meer in IJsland. Hier kom je langs als je de ring road volgt tijdens je road trip in IJsland
 • Dimmuborgir: Vlakbij het meer van Myvatn vind je deze grot. Deze grot heeft veel dramatisch rotsformaties en wordt ook wel de poort naar de hel genoemd. Deze grot is ook terug te zien in één van de afleveringen van Games of Thrones.
 • Grjotagje: In deze grot vind je een warmwaterbron, ook terug te zien in Games of Thrones. Het is verboden om hierin te baden omdat de temperatuur van deze bron erg onvoorspelbaar is en daardoor extreem hoog kan zijn. Het is daarom niet minder mooi om te bezoeken.
 • Hverfell/Hverfjall: Een enorme vulkaankrater vlakbij het Myvatn meer. Het is een populaire krater om naar toe te wandelen. De krater heeft een diameter van een kilometer en is 140 meter diep. Het is één van de grootste kraters ter wereld.
Hverfjall, de grootste krater in europa
Hverfjall, de grootste vulkaan krater in Europa. Je kan er omheen wandelen tijdens een stop.
 • Myvatn natuurbaden: Dit het noordelijke antwoord op het Blue Lagoon. Minder populair dan het Blue Lagoon en daardoor ook minder druk. Ook dit is een natuurlijk bad en de perfecte plek om vanuit het bad naar het noorderlicht te kijken in de winter of de middernacht zon in de zomer.
 • Dettifoss: De meest krachtige waterval van Europa. Dit is zeker een omweg waard vanaf de ring road tijdens je road trip in IJsland en een plek waar je zeker geweest moet zijn als je IJsland bezoekt. Vanaf deze waterval kan je wandelen naar de Selfoss waterval. Hier ben je ongeveer 2 a 3 uur aan kwijt.
dettifoss, waterval
Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa
 • Asbyrgi: Een groene vallei in de vorm van een hoefijzer. Je kan hier komen via dezelfde weg als naar Dettifoss. Ook dit is een omweg vanaf de ring road.
 • Husavik: Een kleine stad aan de noordkust van IJsland en de beste plek in IJsland om een walvissentour te doen. Gemiddeld ben je 3 a 4 uur kwijt aan deze tour, maar zeker de moeite waard!
h=Husavik, walvistocht IJsland
In husavik kan je mee met een walvissentocht. Het is beroemdste plaats in IJsland om dit te doen.
 • Godafoss: Een schitterende waterval vlak aan de ringweg. Je kan hem niet missen op de route tussen Akureyri en het Myvatnmeer. De naam van deze waterval betekent “God’s waterval”. Deze naam is ontstaan toen er beelden van Noorse goden in deze waterval werden gegooid toen IJsland Christelijk werd.
 • Akureyi: De hoofdstad van het noorden. Deze stad ligt in een mooi fjord en heeft gave warmwaterbronnen en zwembaden, een mooie kerk en een goed nachtleven. Ook vind je hier het beste skiresort van het land.

Bezienswaardigheden West IJsland

De ringroad gaat niet helemaal door West IJsland heen, dit betekent dat de ringroad niet door de Westfjorden en het schiereiland Snaefellsnes gaat. Toch zijn er nog wel een paar leuke bezienswaardigheden die het stoppen waard zijn tijdens je road trip in IJsland. Kleine omwegen gaan naar Reykholt en Hraunsfossar watervallen. Deze twee zijn echt de moeite waard en omweg waard.

 • Snaefellsnes schiereiland: Het schiereiland wordt vaak beschreven als “IJsland in het klein”. Dit omdat alle IJslandse verschillende natuurwonderen hier bijna allemaal terug gevonden kunnen worden op een kleine oppervlakte. Bijvoorbeeld een gletsjer die tegelijkertijd ook een vulkaan is, lavavelden, watervallen, bergen en fantastische uitzichten over de kust. Hier heeft de kust zowel zwarte als oranje stranden. Ook zijn er een aantal grotten en verschillende vissersdorpjes te vinden. Zoals hierboven al vermeldt, is dit geen onderdeel van de rondweg, maar het is zeker de moeite waard om hier een dag of twee extra voor uit te trekken.

 • Westfjorden: De westfjorden zijn echt fantastisch als je een natuurliefhebber bent. Dit is ook het meest afgelegen en minst toegankelijke gebied van IJsland. Je vind hier mooie fjorden, gigantische watervallen en een rood strand. Ook zijn er tientallen warmwaterbronnen, afgelegen dorpjes en het meest westerlijke punt van Europa. Als je de Westfjorden wilt bezoeken, trek hier dan nog 3 tot 5 dagen extra voor uit. Hou er ook rekening mee dat de Westfjorden in de winter niet toegankelijk zijn door zware sneeuwval.

 • Deildartunguhver: Europa’s heetste warmwaterbron. Hier wil je echt niet lekker in gaan baden. Het ligt ongeveer 15 minuten van de ring road af en daardoor makkelijk te bezoeken tijdens je road trip in IJsland.
 • Reykholt: Dit mag je niet missen als je gek bent op geschiedenis. Hier woonde Snorri Sturluson, één van IJslands beroemdste schrijvers uit de Vikingperiode.
 • Hraunfossar en Barnafoss: Eén van de mooiste watervallen van IJsland. Deze watervallen zoeken hun weg door de lavavelden naar beneden en vallen in een meer wat ook midden in een lavaveld ligt.
Hraunfossar
Hraunfossar, zeker een stop waard tijdens je road trip in IJsland
 • Mount Esja: Een berg vanaf waar je uitzicht hebt op Reykjavik. De wandeling naar de top duurt ongeveer 2 uur.
 • Reykjavik: De hoofdstad van IJsland, je vind hier veel musea, restaurants, koffietentjes, kunst gallerijs en een nachtleven. Alles wat je in een normale hoofdstad ook verwacht.

Hiermee heb je de de hele ring road van IJsland gereden tijden je road trip door IJsland 🙂

Kaart van alle stops tijdens je road trip in IJsland

Wauw! Dat waren nogal veel plaatsnamen! Gelukkig staat hieronder een kaart waarin alle locaties exact staan weergegeven per reisgebied. Als je op het pijltje klikt kan je precies aangeven wat je wilt zien en dan krijg je de locatie. Ook kan je deze kaart bewaren op je telefoon of tablet door op het sterretje te klikken. Op die manier kan je deze kaart terug vinden in google maps op je eigen telefoon! Super handig om je eigen reisroute te kunnen samenstellen!

Road trip IJsland ring road

 

 

Ook interessant

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ter voorbereiding van jouw vakantie!

 • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
 • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
 • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
 • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
 • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
 • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Gwenn Klabbers

Gwenn Klabbers

Hey Hoi! Mijn naam is Gwenn en ik ben een dertiger die van avontuurlijk reizen houdt. Gewapend met mijn camera zoek ik de leukste bestemmingen en deel ik de tips en tricks hier op Reisgekkie!

ReizenReizen