Portugal

Home Portugal

Fantastisch Portugal!

vakantie in portugal

Praktische informatie Portugal

Hoofdstad: Lissabon

Aantal inwoners: 11.500.000

Munteenheid: Euro

Tijdsverschil: Geen

Alles over Portugal

Misschien had je het niet verwacht, maar Portugal is één van de oudste landen van Europa. 

De tekenen van Portugal zijn nog steeds zichtbaar over de hele wereld. Van Macau tot aan Zuid-Amerika. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kenmerkende Portugese mozaïeken. Dit is ook de reden dat er Portugees één van de meest gesproken talen ter wereld is.  Ook staan Portugezen erom bekend open te staan voor andere culturen. 

Sinds 1911 is Portugal een parlementaire democratie en het is een land dat nog steeds volop in ontwikkeling is. Maar het best bewaarde Portugese geheim is: zijn vermogen om mensen te verwelkomen! Dit maakt het land een aantrekkelijke en veilige plek om te bezoeken.

Ondanks dat het een relatief klein land is, is het Portugese natuurlijke erfgoed buitengewoon rijk en divers. De gemiddelde hoogte is laag, 240m, met als hoogste bergketen de Serra da Estrela, in centraal Portugal.

In het noordwesten zijn er groene vruchtbare valleien en met bomen bedekte bergen, terwijl uitgestrekte gebieden met hoge plateaus de overhand hebben in het noordoosten.

Langs de westkust tot Lissabon is de topografie een mengeling van laagland en baaien. In zuidelijke richting begint het landschap te veranderen in in een laag reliëf, met uiteraard de populaire toeristische Algarve.

Lissabon is de hoofdstad met bijna een miljoen inwoners. Andere belangrijke steden zijn Porto, Braga, Coimbra en Faro. En daarnaast zijn er in Portugal nog veel onontdekte parels te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Aveiro.

Daarnaast heeft Portugal natuurlijk nog de bijzondere eilanden-archipel de Azoren met bijzondere vulkanen en veel wandelgebieden.

 

Tips voor een goede voorbereiding van je vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer