Noorwegen

Home Noorwegen

Schiterrend Noorwegen

Praktische informatie Noorwegen

Hoofdstad: Oslo

Aantal inwoners: 5.379.000

Munteenheid: Noorse Kroon

Tijdsverschil: Geen

Vakantie Noorwegen

Noorwegen heeft de grootste natuurgebieden van Europa. Het bekendste deel is de westkust, doorsneden door fjorden en vele eilanden. Rivieren die uit de bergen komen, eindigen vaak als hoge watervallen in de fjorden. Interessante steden in het fjordengebied zijn; Trondheim, Stavanger en Bergen. Aan de zuidoostkust zijn Oslo, Kristianstad en de oude mijnstad Kongsberg, interessant.

In het binnenland van Zuid-Noorwegen liggen vele meren, maar je vindt er ook een bergachtig gebied met toppen van ruim 2400m hoog. 

Het meest karakteristieke hooggebergte is echter Fjell. Het is zelfs in de zomer mogelijk om hier te skiën. 

Noorwegen heeft ook veel gletsjers, waaronder de Jostedals-gletsjer, de grootste op het vasteland van Europa. 

In het zuiden van Noorwegen vind je staafkerken, middeleeuwse kerken met een buitengewone constructie. 

Heel interessant is Finnmark, de meest noordelijke provincie van Noorwegen. Het wordt ook wel het land van de Samen of Noors Lapland genoemd. Hier kun je vele rendieren en de middernachtzon bewonderen.

Vanuit Tromso kun je Spitsbergen bereiken per boot. En in Alta en omgeving kan je eeuwenoude rotstekeningen bewonderen en andere opgravingen uit de prehistorie. 

Al met al heeft Noorwegen voor iedereen wat te bieden!

Tips voor een goede voorbereiding van je vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer