Alles over reizen en fotografie!

Welke bezienswaardigheden heeft Sicilië je tijdens je vakantie te bieden?

bezienswaardigheden sicilie trand met een boot en een kustplaatsje

Sicilië is een van de topbestemmingen op Italiaanse bodem. Het grootste eiland in de Middellandse Zee is een van de meest favoriete vakantiebestemmingen in Italië onder vakantiegangers vanuit heel Europa – en dat is zeker niet voor niets. Het eiland is ronduit adembenemend te noemen.

Het gebied grenst in het noorden aan de Tyrreense Zee en in het zuiden aan de Middellandse Zee. Sicilië is met name populair bij zonaanbidders die op een van de vele parelwitte zandstranden willen ontspannen. Maar, ook diegene die een actieve of culturele vakantie zoekt, vindt op het eiland waar voor zijn geld want er zijn vele bezienswaardigheden te vinden op Sicilië.

Een van de meest populaire strandbestemmingen van Italië ligt onder de torenhoge bergtop van San Vito Lo Capo en wordt gekenmerkt door palmbomen, zijdezacht wit zand en diepblauw zeewater. Het gebied grenst aan het natuurgebied Zingaro aan het noordwesten van de Siciliaanse kust. Afgezien van alle bezienswaardigheden, kun je ook genieten van de levendige lokale cultuur en de vriendelijke bevolking waar het eiland om bekend staat.

Ontdek vandaag nog wat je allemaal kunt verwachten tijdens je bezoek aan Sicilië!

Wat is de beste periode om naar Sicilië af te reizen?

Wat is de beste periode om naar Sicilië af te reizen? etna tijdens zonsopgang

Sicilië wordt ook wel het “Eiland van de Zon” genoemd – en het eiland doet deze naam maar al te vaak eer aan. In de zomerse maanden worden vakantieliefhebbers vanwege het mediterrane klimaat tien tot elf uur per dag verwend door de zon, en de uitzonderlijk hoge temperatuur van meer dan 40 graden zorgt ervoor dat zelfs de lokale bevolking maar al te graag de verkoeling opzoekt.

Als je de warmte liever wilt ontlopen, is het een aanrader om in de lente van april en mei of in de herfst van september en oktober een bezoek te brengen aan Sicilië. De temperaturen liggen in deze periode tussen 20 en 30 graden.

Tijdens de winter regent het vaak op het zonovergoten Sicilië, maar in januari kun je op het eiland echter nog temperaturen van rond de 10 graden verwachten. Het andere voordeel van reizen in het tussenseizoen is dat je de mooiste stranden van het eiland niet met de toeristische menigte hoeft te delen, en dat de prijzen voor vliegtickets en hotels meestal veel lager uitvallen dan in het hoogseizoen.

Hoe kom je in Sicilië?

Hoe kom je in Sicilië?

Sicilië heeft 2 grote luchthavens: Palermo in het westen en Catania in het oosten. Daarnaast zijn er nog twee kleinere luchthavens te vinden in Comiso en Trapani. Er zijn diverse directe vluchten te vinden naar Sicilië, dus hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Lees hier ook alles over het vinden van goedkope vluchten.


Ook is het mogelijk om met de auto of de camper naar Sicilië af te reizen. Hiervoor is het wel nodig om een veerpont vanaf het vaste land van Italië te nemen. Welke veerpont je het beste kunt nemen, kun je achterhalen door je route te plannen op Google Maps. Vervolgens is het eenvoudig om de veerpont hier te boeken. Het is aan te raden om de veerpont wel tijdig te boeken, vooral in het hoogseizoen, anders loop je de kans dat de pont vol is.

Hoe is het vervoer op Sicilië geregeld?

Je hoeft niet perse een auto te huren om de belangrijkste steden en bezienswaardigheden van Sicilië te zien, al is dit natuurlijk wel de meest makkelijke optie, want het openbaar vervoer is niet heel erg efficiënt ingericht. Het spoorwegsysteem is er traag, er rijden maar weinig bussen op zondag en de routeinformatie kan moeilijk te achterhalen en frustrerend zijn, zelfs op de bus- en treinstations zelf. Aan de positieve kant zijn de prijzen voor het openbaar vervoer redelijk.

Met de trein

treinstation Sicilië

De Italiaanse staatsspoorwegen, Ferrovie dello Stato (FS), exploiteren de treinen op Sicilië. De route rond de voet van de Etna wordt door Gerrovia Circumetnea geexploteerd. De FS-website, www.trenitalia.com, heeft een handige Engelstalige versie waar je gemakkelijk de dienstregelingen kunt bekijken en ook tickets kunt boeken. De treinen verbinden alle grote Siciliaanse steden, maar komen vaker voor in het oosten van het eiland. Ook kun je kaartjes kopen of reserveren op elk groot treinstation.

Met de bus

Bijna overal waar je heen wilt, is de bus meestal sneller dan de trein (vooral tussen de grote steden) en over het algemeen wordt dezelfde prijs gehanteerd als de trein.

Er zijn vier grote vervoersbedrijven die bijna heel het eiland bedienen. Veel routes zijn gekoppeld aan de school- en markttijden. Dit kan betekenen dat de bussen zeer vroeg in de ochtend al beginnen te rijden. Het nadeel hiervan is dat de meeste bussen al vroeg in de namiddag stoppen met rijden. Ook is het mogelijk dat bepaalde lijnen tijdens schoolvakanties niet rijden. Hou er rekening mee dat ook op zondag er nauwelijks nog bussen rijden.

Stadbussen rekenen meestal een vast tarief van ongeveer € 1,50 en de kaartjes zijn vaak 90 minuten geldig. Binnen deze tijd kun je gratis van bus wisselen. Zorg er voor dat je een kaartje hebt voordat je instapt. Deze kaartjes kun je kopen bij de tabakswinkels of kiosken bij de bushaltes. Er wordt regelmatig gecontroleerd op zwart rijden. Vaak moet je uitstappen en alsnog een kaartje kopen, meestal worden er geen boetes uitgedeeld.

Met de auto

Met de auto rijden op Sicilië

Autorijden op Sicilië is bijna een sport. Hoewel Sicilianen niet de slechtste chauffeurs ter wereld zijn, winnen ze ook geen veiligheidsprijzen. Met de auto is het wel gemakkelijk om binnen korte tijd een groot deel van het eiland te zien. Ook de meer afgelegen kustgebieden zijn gemakkelijker te bereiken.

Verkeersregels

De verkeersregels zijn vrij duidelijk. Rechts rijden, net als hier. Op kruispunten waar de situatie onduidelijk is geef je voorrang aan voertuigen van rechts. De snelheidslimieten zijn 50 km/u in de bebouwde kom, 110 km/u op landwegen en 130 km/u op de snelweg. Snelheidscamera’s en drempels weerhouden Sicilianen er niet van om met elke gewenste snelheid rond te rijden.

Om op Sicilië te rijden heb je een geldig rijbewijs nodig. Het is verplicht om je autopapieren en paspoort bij je te hebben. Als je aan de kant gezet wordt (de kans hierop is best groot), moet je dit kunnen laten zien. Ook ben je verplicht om een driehoekig gevarenbord bij je te hebben. Controleer daarnaast je verzekering of je wel verzekerd bent in Italië. Meestal zal dit geen probleem zijn.

Taxis

Taxi Palermo

Er zijn genoeg eerlijke en betrouwbare taxichauffeurs op Sicilië, maar er zitten wel een paar gehaaide tussen. Spreek voor de zekerheid altijd een vaste prijs af vooraf. Hoewel de taximeter volgens de wet gewoon gebruikt moet worden, geven zowel passagiers als de chauffeurs vaak de voorkeur aan om voor vertrek een vergoeding af te spreken.

De tarieven voor lange afstandsreizen worden door elke stad gepubliceerd. Het officiële tarief van Siracusa naar de luchthaven van Catania is bijvoorbeeld € 70.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan UberTaxi. Super handig in gebruik, je wordt gewoon opgepikt waar je je op dat moment bevindt en je weet van te voren ook precies waar je aan toe bent.

Met de veerboot of draagvleugelboot

veerboot vanaf sicilië

Er zijn veerboten (thraghetti) en draagvleugelboten (aliscafi) naar de Eoliërs, de Egadische en Pelgadische eilanden, en van en naar Panalleria en Ustica. Ook is er in de zomer een draagvleugelbootdienst van Palermo naar de Eoliërs. De dienstregelingen hiervoor zijn online te vinden, vastgemaakt aan de kade of verkrijgbaar bij de veerbotenkantoren.

Je kunt het hele jaar door eilandhoppen in de Eoliërs en Egadis. Hou er rekening mee dat de diensten in de zomer druk kunnen zijn. Het is daarom aan te raden om tickets voor deze boten op tijd te boeken. Het is mogelijk om je auto mee te nemen, maar op veel van deze eilanden zijn auto’s verboden voor niet-ingezetenen. Het is ook maar de vraag of je een auto nodig hebt op deze eilanden, anders heb je altijd nog de optie om een auto te huren.

Een auto huren op Sicilië

Een auto huren op Sicilië kan al vanaf € 80 per week voor een Fiat Punto, met onbeperkt aantal kilometers. Het kan enorm schelen in prijs door van te voren een huurauto te boeken, bijvoorbeeld bij sunnycars of Easyterra. Anders zijn er lokaal ook verschillende verhuur bedrijven te vinden in de grote steden of op de luchthaven.

Als je een auto huurt is het essentieel om even goed te bekijken hoe je verzekert bent. Uiteraard wil je je aansprakelijkheid zoveel mogelijk beperken, zeker als je ziet hoe de gemiddelde Italiaanse auto eruit ziet, vol met deuken en krassen. Zorg er ook voor dat alle zichtbare schade van te voren goed wordt aangegeven op het verhuurformulier. Het loont de moeite om de extra kosten te betalen om het “eigen risico” te verminderen. De meeste verhuurbedrijven bieden tegenwoordig een optie zonder eigen risico tegen een meerprijs.

?c=30769&m=1663996&a=397634&r=sicilie&t=html

Een aantal leuke feitjes en tips over Sicilië

leuke weetjes over sicilië

De lokale bevolking spreekt Siciliaans, een aparte taal die geen afgeleide is van het Italiaans.

Sicilië houdt tussen 13.00 uur en 17.00 uur een siësta zoals in Zuid-Italië. Dit betekent dat bijna alle restaurants en winkels in deze periode gesloten zijn. Zorg er dus voor dat je op tijd luncht of boodschappen doet.

Op Sicilië wordt roekeloos gereden. Bijna niemand volgt de verkeersregels, dus wees voorzichtig met rijden of bij het oversteken.

Vertrouw nooit op het openbaar vervoer en doe je best om een hotel te vinden dichtbij het stadscentrum. Kaartjes voor de bussen kun je kopen bij de tabakswinkels.

Palermo is de hoofdstad van Sicilië. De bewoners beschouwen zichzelf Sicilianen en Italiaans komt op de tweede plek.

Palermo werd door forbes verkozen als Europese hoofdstad van het straatvoedsel.

Er zijn veel archeologische bezienswaardigheden te vinden op Sicilië

Archimedes, een van de beroemdste wiskundigen, is geboren op Sicilië en woonde daar zijn hele leven.

Sicilië is de thuisbasis van de Etna, de hoogste en meest actieve vulkaan van Europa. Er zijn verschillende tours mogelijk naar deze vulkaan.

Bedek je schouders en benen als je een kerk bezoekt, zelfs als je een toerist bent. Als je dit niet doet, ben je verplicht om kleding te huren in de kerk.

Neem contant geld mee naar Sicilië. Het is niet mogelijk om overal te pinnen of je creditcard te gebruiken.

Sicilië behoorde tot 200 jaar geleden tot de rijkste regio’s van Italië. Tegenwoordig is het een van de armste delen van Italië. Dit komt doordat de economie voornamelijk op landbouw was gebaseerd en niet zo snel industrialiseerde als Noord-Italië.

Als je van plan bent om meer verschillende steden te bezoeken in plaats van tijd door te brengen op het strand, hou er dan rekening mee dat de zomers op Sicilië superheet zijn.

Welke bezienswaardigheden moet je echt bezoeken op Sicilië?

Palermo

kathedraal van palermo

We beginnen onze reis over het eiland natuurlijk in de hoofdstad Palermo. De stad ligt in het noordwesten van Sicilië en is met ruim 600.000 inwoners de op vier na grootste stad van het land. De stad beschikt over een enorm aanbod aan historische plaatsen, monumenten en hoogtepunten. Als je met kinderen Sicilië wilt verkennen of als je gevoelig bent voor warmte, moet je overigens wel worden gewaarschuwd: de temperatuur in de zomer kan al snel boven de 40 graden uitkomen.

Wie de warmte echter trotseert wordt getrakteerd op een groot aanbod bezienswaardigheden. Deze ruim 1200 jaar oude stad heeft talloze culturele invloeden meegemaakt en is nog steeds een voorbeeld van Arabische en Normandische invloeden. Met name de indrukwekkende kathedraal en prachtige barokke huisgevels zijn het bezoeken meer dan waard. Palermo is daarnaast ook een zeer actieve studentenstad en is een populaire bestemming onder reizigers en vakantiegangers.

Aan de noordkust bestaan de meest bezochte attracties van de stad uit het beroemde operahuis Massimo Theater en het majestueuze Koninklijke Paleis. Naast de verschillende wandelroutes in Palermo nodigen vooral de vele gezellige cafés en restaurants uit tot een heerlijk ontspannen moment, waarna je vervolgens je ontdekkingstocht weer vol energie kunt vervolgen.

Wil je precies weten wat je allemaal in Palermo kunt doen? Lees dan deze complete reisgids over Palermo!

Catania

De kust van Catania met op de achtergrond de etna vulkaan

We vervolgen onze reis van de grootste stad van het eiland naar de tweede grootste stad van Sicilië: Catania. Als je van de noord- naar de oostkust reist kom je al snel uit in de charmante stad Catania, dat tevens de hoofdstad is van de gelijknamige provincie. Catania heeft een uitstekende geografische ligging. Dit komt omdat de ene kant wordt bedekt door de Etna en de andere kant wordt omgeven door een geweldig landschap.

Als je alles met eigen ogen wilt ontdekken, is het een aanrader om te beginnen bij de botanische tuin in Via Etnea. Reserveer zeker een dag(deel) om al het moois te ontdekken en neem ’s avonds een kijkje bij het indrukwekkende monument van Catania, de beroemde Olifantenfontein.

Een heerlijke manier om de dag af te sluiten is door na een uitgebreide wandeling plaats te nemen in het restaurant Putia dell’Ostello. Het restaurant is niet alleen een populaire ontmoetingsplaats voor toeristen, maar ook de lokale bevolking komt hier maar al te graag.

Messina

De kustplaats messina

Aangezien de steden op Sicilië garant staan voor een groot aantal prachtige bezienswaardigheden kunnen we je ook deze laatste belangrijke stad niet onthouden. Messina is de derde grootste stad van Sicilië en wordt gescheiden van het Italiaanse vasteland door de beroemde Straat van Messina. Deze enorme zeestraat is op sommige punten maar liefst 8 kilometer breed wordt ook wel de poort van Sicilië genoemd.

Maar het is niet alleen de ligging die een bezoek aan Messina zo bijzonder maakt, ook in de stad zelf zijn een aantal bewonderingswaardige hoogtepunten te vinden die klaarstaan om ontdekt te worden. De indrukwekkende kathedraal is een van de meest populaire attracties, maar ook de kathedraal van Santa Maria en Chiesa San Francesco d’Assunta is een bezoek waard. De grote natuurlijke haven ligt in een beschermde baai met een prachtig landschap en is een van de meest populaire fotolocaties van de stad.

Mede dankzij dit alles is de stad een populaire vakantiebestemming op Sicilië, vooral voor cultuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het regionale museum heeft bijvoorbeeld een grote tentoonstelling aan sculpturen en schilderijen van kerken, die bewaard zijn gebleven.

Tot slot komen ook wandelaars uitgebreid aan hun trekken in de stad. Het maken van een simpele wandeling door Messina is dan ook een van de beste manieren om al het moois te ontdekken. Je komt hierbij onder andere langs de prachtige fonteinen en het indrukwekkende Zanca-paleis.

Cefalù

cefalu, een bijzondere kustplaats gelegen op sicilie

Sicilië staat naast de ongerepte omgeving en de historische plaatsjes ook bekend om de prachtige stranden. Het strand van Cefalù is hier een perfect voorbeeld van. Het zandstrand wordt omgeven door de gevels van de karakteristieke woningen van de badplaats. Deze woningen liggen dichtbij de stad en tekenen zich op unieke wijze af tegen de achtergrond van de kust.

Op een paar minuten van het centrum is het gedeeltelijk verbrede strand te vinden waar je een heerlijke dag aan het strand kunt doorbrengen, omgeven door groene heuvellandschappen. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan bars en cafés langs de boulevard. Niet alleen staat Cefalù bekend om zijn aantrekkingskracht voor toeristen, maar ook om de bezienswaardige binnenstad. Vergeet dus na een ontspannen dag zeker niet om even een kijkje te nemen in het centrum van dit prachtige plaatsje aan de noordkust van Sicilië!

De vulkaan Etna en Taormina

De Etna vulkaan

Een verblijf op Sicilië is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan een van de meest bekende vulkanen van Italië. De Etna is gelegen aan de oostkant van het eiland en is een van de meest bezochte locaties van Sicilië. De Etna is een waar mysterie te noemen. Zelfs de hoogte van de berg is niet goed in te schatten, omdat deze bij elke nieuwe uitbarsting verandert.

Wat wel vaststaat is dat de berg ruim 3 duizend meter hoog is en al vanaf vele kilometers afstand te bewonderen is. Vulkaanuitbarstingen, lavastromen en warmwaterbronnen dragen bij aan het steeds veranderende landschap, en je kunt de meeste ervan te voet of met de auto verkennen. Voor wie nog meer avontuur zoekt is er ook een weg die leidt naar de voet van de kabelbaan. Tijdens deze avontuurlijke rit bereik je een hoogte van maar liefst 2500 meter. Het landschap is schitterend en in de winter kun je vlakbij de top van de berg zelfs skiën.

De Ferrovia Circumetnea-spoorweg is een smalle spoorweg die je bijna rond de hele bergtop kan brengen. Hierbij kom je langs steden met kastelen, archeologische vindplaatsen en prachtige landschappen. Voor welke weg je uiteindelijk ook kiest, een bezoek aan deze wereldberoemde vulkaan zal absoluut veranderen in een onvergetelijke ervaring.

Er zijn vanuit heel Sicilië diverse (dag)tochten te boeken naar de Etna Vulkaan. Variërend met of zonder grotbezoek, jeepsafari, wandelen, kabelbaan. Je kan het zo gek niet bedenken. Maar ook hier geldt weer dat het belangrijk is om kaarten voor deze tours tijdig te kopen.

Het strand van Taormina

Taormina, ligt op een heuvel. Het is een mooie kleine badplaats vol winkeltjes en cafés. Het is een populair toevluchtsoord sinds het Victoriaanse tijdperk. Mensen kwamen allemaal naar Taormina vanwege het weidse uitzicht tot aan de kustlijn en over de Etna. De Ionische zee varieert van diepblauw tot turkoois tot aquamarijn en het water is verrassend helder. Het dichtstbijzijnde strand, Isola Bella, ligt op slechts 10 minuten rijden met de kabelbaan. Hou er rekening mee dat het vaak druk is op dit kiezelstrand.

De stad is ook de thuisbasis van Teatro Greco, een Romeins amfitheater waarvan wordt gedacht dat het is gebouwd op de overblijfselen van een ouder Grieks theater. De ringen van stoelen kijken neer op een podium dat lijkt te zweven tussen zee en lucht.

Taormina is ook een handige uitvalsbasis voor het verkennen van de Etna.

Wat is er te doen in het westen van Sicilië?

erice

Erice, op een berg nabij de westkust van het eiland, is een middeleeuwse ommuurde stad op een duizelingwekkende hoogte van 750 meter boven zeeniveau. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de Tyrreense Zee en de witte gebouwen eronder.

Erice heeft een lange traditie in het produceren van dolci (snoepjes). Ze profiteren van de amandelen en sinaasappels die de Arabieren in de 9e eeuw introduceerden in deze streek. Ook profiteren ze van de cacaobonen die in de 16e eeuw door de Spanjaarden werden geïntroduceerd. Zoek naar pasticceria op de borden om de winkels te vinden die deze lekkernijen verkopen.

Gevangen tussen de berg Erice en de zee ligt het stadje Trapani. Trapani is gebouwd op een landtong op de westelijke punt van het eiland. Dit was het hart van een complex handelsnetwerk tijdens de kruistochten. Tegenwoordig staat het bekend om zijn zoutvlakten, lange smalle kanalen gevuld met zout mediterraan water dat in de lente en zomer verdampt. Het proces om zout te winnen is door de eeuwen heen niet veel veranderd.

Modica, Ragusa en Noto

Noto sicilië

In 1963 verwoestte de sterkste aardbeving in de Italiaanse geschiedenis een groot deel van het zuidoosten van Sicilië. De drie kleine steden Modica, Ragusa en Noto werden herbouwd in een kortstondige maar kenmerkende stijl die bekend staat als Siciliaanse barok.

Gedurende deze tijd kregen de gebruikelijke barokke versieringen nog meer flamboyante accenten, met de toevoeging van grijnzende maskers, uitgebreide balkons en buitentrappen. De steden liggen in de glooiende heuvels en scherpe valleien van het Hyblaean-gebergte. Je kunt hier gemakkelijk de hele dag doorbrengen met het verkennen van hun smalle straatjes, opzichtige palazzi en extravagante kerken.

In Modica is chocolade een lokale lekkernij. Cioccolato die Modica wordt erkend en beschermd door de Italiaanse regering en aangeduid als PAT (prodotto agroalimentare tradizionale). Afgeleid van de originele Azteekse Xocoatl, heeft deze chocolade een duidelijk korrelige textuur en is ze meestal erg intens met weinig tot geen suiker. De banketbakkers voegen vaak pepers toe, wat voor een onverwachte kick zorgt.

Verbluffende archeologische vindplaatsen

Vallei van de tempels, agrigento

Sicilië herbergt enkele van ’s werelds best bewaarde voorbeelden van Griekse en Romeinse tempels, bouwwerken en kunst. In het zuidwesten omvat de Vallei van de Tempels in Agrigento de bijna intacte Tempel van Concordia en zuilen die overgebleven zijn van verschillende andere Griekse tempels.

Aan de zuidoostkust van Sicilië ligt Siracusa, ooit de belangrijkste stad van Griekenland, een enorm amfitheater gebouwd rond de 5e eeuw voor Christus. Dit theater wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt. Ook vindt je in dit gebied een Romeins amfitheater uit de 3e eeuw na Christus. Op het nabijgelegen eiland Orgigia zijn de overblijfselen van de tempel van Apollo te vinden. Deze tempel is gebouwd in de 7e eeuw voor Christus.

Verder naar het noorden vind je in de heuvelstad Taorma, Teotro Greco. Dit theater is gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en is later vergroot door de Romeinen. Tegenwoordig is dit theater de thuisbasis van verschillende filmfestivals, concerten en toneelstukken. Verder staat er in Segesta al meer dan 2000 jaar een opvallende Dorische tempel in de buurt van een enorm amfitheater. Selinunte, ooit een Griekse stad aan de zuidkust, is een andere indrukwekkende archeologische vindplaats.

Het Regionaal Archeologisch Museum in Palermo bevat beeldhouwwerken en kunstvoorwerpen uit het hele verleden van Sicilië.

Wat zijn de mooiste stranden van Sicilië?

De stranden van Sicilie

Torre Salsa

Torre Salsa

Torre Salsa is een woest en leeg stuk kust gelegen in het zuidwesten tussen Sciacca en Agrigento. Je vindt hier eindeloze gouden zandstranden.

Het is beschermd natuurgebied met meer dan 5 kilometer aan ongerepte kust. Aan het strand vind je de kenmerkende witte krijt- en kalkstenen mergelrotsen. In de zomer broeden hier de Caretta schildpadden. Je hebt een auto nodig om hier te komen. Zorg er ook voor dat je je eigen snacks meeneemt, want er zijn hier verder geen voorzieningen.

San Vito Lo Capo

San vito lo capo

De badplaats San Vito Lo Capo aan de westkust is niet voor niets populair. Het heeft een prachtig strand met fijn wit zand en een heldere blauwe zee. Het kleine maar levendige stadje ligt in een halvemaanvormige baai aan de voet van de Monte Monaco.

San Vito Lo Capo is populair bij Sicilianen en Italianen en staat bekend om zijn vissersvloot en couscous met zeevruchten. Het is hier ongelooflijk druk in de zomermaanden.

Plemmirio

Plemmirio

Het schiereiland Maddalena ligt op korte afstand van de mooie stad Siracusa aan de oostkust en is de thuisbasis van het Marine Nature Reserve van Plemmirio  en de verschillende pittoreske kustplaatsen zoals Capo, Murro en Minareto.

In dit gebied vindt je alle verscheidenheid aan kustlandschappen die op Sicilië te vinden zijn waaronder steile gouden kliffen en rotsformaties die in de smaragdgroene zee storten. Ook vind je onder water veel verschillende schatten, zoals scheepswrakken. Vergeet daarom niet om je snorkelmasker mee te nemen.

Waar verblijven in Sicilië?

accommodaties sicilië

Over het algemeen is een accommodatie op Sicilië iets goedkoper dan in de rest van Italië. Vanaf ongeveer € 60 per nacht boek je al een standaard tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden. Het enige wat goedkoper is, zijn de jeugdherbergen en de vele campings die je kunt vinden op het eiland. Hotels vind je in alle soorten en maten, van afbrokkelende herenhuizen tot vijfsterrenpaleizen en gerestaureerde landvilla’s tot resorthotels. Ook vind je er een groot aantal B&B.

Hotels

Hotels en vakantiehuisjes op Sicilië

Siciliaanse hotels worden beoordeeld met één tot vijf sterren, al zeggen deze sterren niet altijd alles doordat er veel (boetiek)hotels en B&B niets beoordeeld worden. Een goede plek met het beginnen van hotels vergelijken is Trivago. Op deze website kun je alle hotels, B&B en huisjes vergelijken op prijs. Ook zijn er vele mogelijkheden om te filteren op verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan wel/geen ontbijt, zwembad en andere faciliteiten. Kijk hier snel verder!

?c=14392&m=815034&a=397634&r=&t=html

Vakantiehuisjes

Vakantiehuisje op Sicilië

Geen zin in een hotel? Maar zoek je een huisje helemaal alleen voor jou en je gezin? In alle rust van de natuur of misschien wel lekker dichtbij het strand? Het is ook mogelijk om via natuurhuisje.nl lekker een huisje te huren. Er is keuze uit meer dan 200 huisjes, allemaal op Sicilië. Van eenvoudig tot superluxe en in elke prijscategorie is wat leuks te vinden! Kijk en boek hier jouw ideale vakantiehuisje!

?c=25355&m=1595325&a=397634&r=sicilie&t=html

Campings op Sicilië

Campings op Sicilië

Er zijn ongeveer 90 officieel geclassificeerde campings verspreid over de kusten van het eiland. Weinig hiervan zijn het hele jaar geopend. Campings gaan over het algemeen open en dicht wanneer ze maar willen. Veel campings zijn groot en gezinsgericht. Vaak vindt je er zwembaden, bars, winkels en sportfaciliteiten.

Er zijn veel verschillende websites waarop je een camping kunt boeken voor Sicilë. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Vacanselect. Hier zijn verschillende campings te vinden met zwembaden.

Ook op eurocampings.nl heb je ruime keuze uit meer dan 50 verschillende campings met verschillende soort faciliteiten. Kijk en boek hier.

Rondreis of Fly Drive Sicilië

Fly drive Sicilië

Helemaal enthousiast geworden over Sicilië en geen zin om alles zelf te organiseren? Er zijn verschillende reisorganisaties die rondreizen en/of Fly Drive reizen aanbieden.

Pharosreizen heeft bijvoorbeeld verschillende Fly Drive reizen naar Sicilië. Ze bieden reizen aan vanaf 8 dagen en dan wordt alles voor je geregeld. Je krijgt een uitgestippelde route, accommodatie, vlucht en huurauto. Afhankelijk van wanneer je op vakantie wilt gaan, kan dit al vanaf € 423. Kijk en boek hier je georganiseerde reis naar Sicilië.

Ook Sunweb biedt een aantal verschillende Fly Drive vakanties aan. Het aanbod is iets kleiner dan bij Pharosreizen, maar bij Sunweb lijken de vakanties iets goedkoper. Je kan hier al voor 8 dagen weg vanaf € 486. Kijk en boek hier je vakantie op Sicilië bij Sunweb.

?c=1271&m=1315722&a=397634&r=sicilie&t=html

Waar kan je meer informatie vinden?

Hoewel ik erg mijn best gedaan heb om een zo compleet mogelijk beeld te geven van Sicilië in dit artikel, is er natuurlijk nog veel meer informatie te vinden. Er zijn diverse complete reisgidsen geschreven over Sicilië, waarbij ik de onderstaande reisgidsen aanbeveel.Bezienswaardigheden Sicilië kaart

Ook interessant

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ter voorbereiding van jouw vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Gwenn Klabbers

Gwenn Klabbers

Hey Hoi! Mijn naam is Gwenn en ik ben een dertiger die van avontuurlijk reizen houdt. Gewapend met mijn camera zoek ik de leukste bestemmingen en deel ik de tips en tricks hier op Reisgekkie!

ReizenReizen