België

Home België

Alles over vakantie België

Vakantie België

Praktische informatie België

Hoofdstad: Brussel

Aantal inwoners: 11.500.000

Munteenheid: Euro

Tijdsverschil: Geen

Alles over reizen in België

  • 1
  • 2

België ligt zo dichtbij, maar toch wordt het niet gezien als vakantieland. Dit terwijl België juist heel veel te bieden heeft

In België kunnen de fijnproevers goed terecht. In de verschillende steden vind je talloze restaurants en speciaalzaken. De stoofschotels, het bier, de kaas, chocolade en niet te vergeten de Belgische frieten, smaken hierdoor extra lekker. 

Maar in België is ook veel cultuur en historie te vinden in steden zoals Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge. Niet alleen is het vanwege alleen al het historisch karakter leuk om deze steden te bezoeken, maar vaak vind je er ook bijzondere musea en tentoonstellingen.

Daarnaast is België ook een echt wandelland. Er is een groot netwerk van wandelpaden die uitstekend geschikt zijn voor meerdaagse wandelingen door de Belgische natuur. Uiteraard zijn er ook genoeg mogelijkheden voor kortere dagwandelingen. 

Ten slotte, de Ardennen, in het Franstalige Wallonië. Wie heeft er niet van dit prachtige heuvelachtige gebied gehoord? Ook hier vind je mooie wandelingen, prachtige kastelen en natuurlijk de grotten van Han. 

Tips voor een goede voorbereiding van je vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer