Zwitserland

Home Zwitserland

Mooi Zwitserland

Vakantie in Zwitserland

Praktische informatie Zwitserland

Hoofdstad: Bern

Aantal inwoners: 8.403.994

Munteenheid: Zwitserse Frank (CHF)

Tijdsverschil: Geen

Vakantie in Zwitserland

Waar je ook kijkt, de schoonheid van Zwitserland zal je versteld doen staan. Het heeft torenhoge bergen die elk seizoen bedekt zijn met sneeuw, kristalheldere meren, schilderachtige dorpjes en glooiende heuvels. Plus heel veel chocolade en kaas!

Je kan gemakkelijk maanden doorbrengen met het verkennen van het land. Hoogtepunten zijn onder meer Luzern, Bern, Zurich, Genève, Grindelwald, Gruyers, St. Moritz en Interlaken. En, dit is nog niet eens alles!

Beste reistijd Zwitserland

De beste tijd om Zwitserland te bezoeken is tijdens de tussenseizoenen, zoals van april tot juni en van september tot oktober. Je kunt dan genieten van minder drukte, zacht weer en lagere prijzen.
Toeristen gaan in de zomermaanden naar Zwitserland om te genieten van de zon en de wilde bloemen die op het platteland bloeien. 
De winter is zowel laag- als hoogseizoen. De zomertoeristen zijn allang verdwenen, maar diegene die van wintersporten houden, zijn er dan volop te vinden. 

Tips voor een goede voorbereiding van je vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer