Home Vietnam Complete reisgids voor Nha Trang, Vietnam

Complete reisgids voor Nha Trang, Vietnam

door Gwenn

De beste attracties in Nha Trang, Vietnam, spelen zich af tegen een prachtige achtergrond van witte zandstranden, groene bergen en ongerepte eilanden. Nha Trang, gelegen in de provincie khánh hòa, is geweldig voor geschiedenisliefhebbers en herbergt overblijfselen van het Champa-koninkrijk, boeddhistische tempels en katholieke kerken in gotische stijl, terwijl natuurlijke warmwaterbronnen, zoutvelden en unieke watervallen een groot aantal bezienswaardigheden en recreatieve activiteiten bieden.

Hoewel het vrij eenvoudig is om deze populaire stad in Vietnam te voet, met de fiets en met de motor te verkennen, zijn er tal van touroperators in het stadscentrum van Nha Trang die dagtochten organiseren naar de populairste attracties van Nha Trang. Lees verder om de plaatsen te ontdekken die je niet mag vergeten op jouw reisroute.

Hoe kom je in Nha Trang, Vietnam?

Fantastische stranden in Nha Trang

Nha Trang is op verschillende manieren bereikbaar. Als je zelf een scooter of een motor hebt gekocht dan is het vanuit Ho Chi Minh City ongeveer 430 kilometer. Kom je vanaf Hanoi, dan ben je wat langer onderweg want dan zit je al snel op zo’n 1300 kilometer, maar waarschijnlijk heb je dan al een hoop andere stops onderweg gemaakt.

  • Vliegtuig – Het dichtsbijzijnde vliegveld, genaamd Cam Ranh, van Nha Trang vindt je op zo’n 37 kilometer. Dagelijks vertrekken er vluchten vanaf Hanoi en van Ho Chi Minh City. Het is eenvoudig om je vlucht te boeken via Skyscanner.
  • Bus – Er zijn meerdere dagelijkse busdiensten beschikbaar vanuit naburige steden zoals Ho Chi Minh City (9 uur rijden) en Dalat (4 uur rijden). Deze zijn zeer betaalbaar in vergelijking met het vliegtuig. Alleen, met de bus heb je een veel langere reistijd en kans op vertraging door weersomstandigheden of wegwerkzaamheden. Al met al is dit een goede optie voor bezoekers die met een beperkt budget en zonder tijdgebrek reizen. Hier boek je heel eenvoudig (en goedkoop) je bus.
  • Trein – Een andere populaire optie om Nha Trang te bereiken, is door met de nachttrein te reizen naar het treinstation van Nha Trang. Dit station ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het centrum. De reis met de trein kan lang zijn (afhankelijk natuurlijk waar je vandaan komt), maar is wel ontspannen. Treinen rijden vanuit Ho Chi Minh en Danang en het kan vanuit die plekken 12 tot 20 uur duren om Nha Trang te bereiken. Tijdens de reis heb je wel een prachtig uitzicht op het platteland. Boek hier eenvoudig je treinticket.

Vervoer in Nha Trang

Vervoer in Nha Trang

Als je in de buurt van het strand in Nha Trang verblijft, heb je waarschijnlijk geen vervoer nodig want je kunt overal lopend komen. Maar, mocht je toch gebruik willen maken van vervoer dan heb je de volgende opties:

  • Bus – bussen kosten zelden meer dan 15.000 VND (€ 0,50) per rit. Er zijn 6 hoofdroutes door Nha Trang. Je moet contant betalen aan de buschauffeur, dus zorg dat je gepast geld bij je hebt.
  • Fiets – Fietsen is een van de beste manieren om Nha Trang te zien. Je kunt al een fiets huren vanaf 116.000 VND (€ 4) per dag. Vraag je hostel/hotel naar de mogelijkheden.
  • Taxi – Als je ergens heen wilt met de taxi, dan is de meest veilige manier om de app Grab te gebruiken (uber in Azië). De ritprijs is dan van te voren al duidelijk en je zult dan zeker niet opgelicht worden.
  • Motortaxi – Ook kun je vrijwel overal een motortaxi nemen. Ook nu is het advies om de Grab app te gebruiken.

Wat is de beste reistijd voor Nha Trang?

Beste reistijd Nha Trang Vietnam

Om het makkelijk te maken; Nha Trang heeft maar twee seizoenen. Regenachtig en droog. Het droge seizoen is van januari tot en met augustus, terwijl het moessonseizoen van september tot en met december is. In het droge seizoen valt er maar heel weinig regen. In het regenseizoen zal je waarschijnlijk elke dag plotselinge regenbuien ervaren. Deze regenbuien kunnen soms wel een paar uur duren.

De temperaturen zijn echter het hele jaar door aangenaam. Doordat Nha Trang aan de kust ligt, zal het er niet veel warmer worden dan 30 graden.

De beste tijd om Nha Trang te bezoeken ligt tussen februari en mei. De temperaturen liggen dan gemiddeld op 26 á 27 graden. Er is elke dag een constante zonneschijn. Als je gewoon lekker wilt ontspannen door op het strand te liggen, dan zijn ook de heetste en droogste maanden, tussen mei en augustus, ideaal.

Als je specifiek komt om te duiken, dan zijn de maanden tussen januari en oktober ideaal. De regenval is het laagst tijdens deze maanden en het zicht op de duikplekken is het beste.

De mooiste bezienswaardigheden in Nha Trang op een rij

Po Nagar Cham Torens

po nagar chang torens in Nha Trang

De Po Nagar Cham-torens zijn de bepalende kenmerken van Nha Trang die dateren uit de 8e en 11e eeuw. Bovenop de berg Cu Lau, met uitzicht op de rivier de Cai, waren er oorspronkelijk tien gebouwen gewijd aan hindoegoden, maar de meeste zijn in de loop der jaren verwoest.

De vier overgebleven torens, gebouwd ter ere van Po Nagar, Cri Cambhu, Sanhaka en Ganeca, worden nog steeds gebruikt als gebedshuizen voor de Cham-bevolking. De Po Nagar Cham-torens liggen op 10 minuten lopen van het strand van Tran Phu en kunnen behoorlijk druk worden tijdens het jaarlijkse Thap Ba-festival, dat rond eind april en begin mei valt.

Het is mogelijk om alle bezienswaardigheden in Nha Trang te bezoeken door middel van een toer. Kijk hier voor meer informatie.

Long Son Pagoda & White Buddha

long son pagoda

Long Son Pagoda, gesticht aan het einde van de 19e eeuw, heeft prachtige ontwerpen van drakenmozaïek gemaakt met glas en keramische tegels, terwijl het belangrijkste heiligdom is versierd met moderne interpretaties van traditionele motieven.

Op de top van de heuvel staat een enorm wit Boeddhabeeld bovenop een lotusbloesem, evenals met vuur omgeven reliëfbustes van Thich Quang Duc en zes boeddhistische monniken die in 1963 tijdens zelfverbrandingen zijn omgekomen. Er zijn 150 stenen treden naar bereik de top, maar halverwege ligt een 14 meter lange slapende Boeddha en een ingang naar een andere hal van de Long Son Pagoda.

Zeer leuke bezienswaardigheid en zeker de moeite waard om te bezoeken. Bovendien heb je vanaf het Boeddha beeld een mooi uitzicht over de stad.

Kathedraal van Nha Trang

Kathedraal van Na trang

De kathedraal van Nha Trang, gelegen bovenop een heuvel die uitkijkt over het treinstation, staat algemeen bekend als de grootste kerk in de stad.

Het werd in het begin van de 19e eeuw gebouwd in provinciale Franse gotische stijl, met prachtige glas-in-loodramen en een vierkante klokkentoren met daarboven een groot kruisbeeld. De drie kathedraalklokken, die in 1789 in Frankrijk werden gegoten, werken nog steeds.

Er zijn ook 4.000 grafstenen gemonteerd aan de zijkanten van de kathedraal, die werden geplaatst nadat de naburige begraafplaats in 1988 werd geëgaliseerd om het stadstreinstation uit te breiden.

De Na Thrang-kathedraal bedient de plaatselijke katholieke gemeenschap, met een mis die dagelijks tussen 05:00 en 18:30 uur wordt gehouden.

Pretpark Vinpearl

Vinpearl land in Nha trang

Het pretpark Vinpearl biedt leuke activiteiten voor reizende gezinnen, met unieke waterglijbanen, een enorm aquarium, een golfslagbad, een amfitheater, een winkelcentrum en een verscheidenheid aan attracties.

Het themapark, gelegen op het eiland Hon Tre, is verbonden met het vasteland van Nha Trang via een kabelbaan van 3.320 meter over de zee, die onderweg een geweldig uitzicht op de baai biedt.

Het Underwater World Aquarium van Vinpearl Amusement Park wordt geprezen als het grootste in zijn soort in Vietnam en herbergt meer dan 300 soorten zeeleven.

De toegangsprijs (inclusief retourtarief voor kabelbaanritten) bedraagt ​​VND 600.000 (€ 22) voor volwassenen, VND 500.000 ( €18)voor kinderen en VND 480.000 (€ 17) voor bezoekers boven de 60 jaar.

Kaartjes kun je hier kopen.

Het Nationaal Oceanografisch Museum van Vietnam

Nationaal Oceanografisch Museum van Vietnam

Het National Oceanographic Museum of Vietnam biedt interessante tentoonstellingen van het lokale onderwaterleven, waaronder meer dan 20.000 levende en bewaarde zeedieren.

Het instituut, opgericht in 1922, sponsort doorlopend onderzoek en gemeenschapsprojecten, zoals kweekprogramma’s in gevangenschap, behoud en regeneratie van lokale koraalriffen.

De begane grond herbergt glazen tanks van verschillende groottes gevuld met zeeleven zoals rifhaaien, schildpadden, anemonen, kogelvissen en koraalduivels, terwijl op de bovenverdieping duizenden bewaard gebleven exemplaren, lokale boten, visartefacten en een 18 meter lange walvis skelet.

De toegangsprijs van het museum is 30.000 VND (€1)voor volwassenen.

Thap Ba Hot Springs Center

Thap ba hotsprings

Thap Ba Hot Springs Center is een geweldige plek om te ontspannen en te verjongen na een dag in Nha Trang.

Er wordt aangenomen dat de natuurlijke hete minerale bronnen helpen bij het ontgiften en kalmeren van vermoeide spieren, het verwijderen van dode huidcellen en het leveren van mineralen aan het lichaam.

De hot springs zijn bereikbaar binnen 15 minuten rijden van de stad Nha Trang en is uitgerust met privé- en gedeelde modderbaden, kruidenbad, jacuzzi, waterval, zwembad en sauna.

Vanwege zijn populariteit kan het Thap Ba Hot Springs Center erg druk worden, dus de beste tijd om te bezoeken is tussen 12.00 en 15.00 uur.

Kijk hier voor toegangskaartjes.

Ba Ho Waterfall

De Ba Ho-watervallen bestaan ​​uit drie natuurlijke watervallen die eindigen in een helder meer omgeven door een dicht regenwoud. Je kunt hier zwemmen, picknicken, vissen en wandelen. De watervallen zijn voor het grootste deel in hun natuurlijke staat gelaten, met cementtrappen langs de meer uitdagende wandelroutes.

Het is 40 minuten rijden van de stad Nha Trang en onderweg heb je prachtige uitzichten op uitgestrekte kustlijnen en rijstvelden.

Ook is het mogelijk dat je mee gaat met een trip zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervoer. Bij deze trip ga je bijvoorbeeld ook klifduiken.

Hon Khoi Zoutvelden

Hon khoi zoutvelden

De Hon Khoi-zoutvelden is één van de meest unieke toeristische bestemmingen in Nha Trang. Vrouwelijke arbeiders oogsten bergen natuurlijk zout uit ondiepe velden tussen de maanden januari en juni.

Het is een uur rijden van het stadscentrum van Nha Trang en je kunt deze zoutvelden vinden langs de weg naar Doc Let Beach.

Dankzij de uitgestrekte kustlijn van Vietnam is de zoutproductie een bloeiende industrie in Nha Trang, die elk jaar ongeveer 737.000 ton genereert.

Hon Khoi-zoutvelden zijn ook populaire plekken voor fotografie, waar bezoekers een geweldig uitzicht op de zoutbergen kunnen vastleggen en de lokale bevolking die zware manden over de velden draagt.

Waar verblijven in Nha Trang?

Nha Trang is een erg toeristische stad. Aan hotels en accomodaties is er dan ook geen gebrek. Er zijn drie belangrijke wijken waar je kunt verblijven; Tran Phu strand, Nha Trang Bay en de omliggende eilanden, en tenslotte het stadscentrum.

Tran Phu strand

Tran Phu beach

Tran Phu Beach is een bruisend stuk in Nha Trang. Het biedt een levendig nachtleven en vele spectaculaire resorts. Ook vindt je hier tal van restaurantjes en andere activiteiten waar je van kunt genieten. Hou er wel rekening mee dat het in dit gedeelte van de stad erg druk kan zijn. Er komt veel verkeer voorbij, maar het voordeel is wel dat je vlakbij het strand verblijft.

Je kunt hier al overnachten vanaf € 5 en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Zie hier alle accommodaties.

Nha Trang Bay en de omliggende eilanden

Vinpearl Land

Ondanks dat het privé en rustig is, is dit gebied vooral gericht op wat welvarende reizigers en gezinnen. Hoewel het mogelijk is om hier ook goedkopere accommodaties te vinden. Dit gebied is ook verbonden met Vinpearl Land door middel van een kabelbaan.

Bovendien zijn beroemde bezienswaardigheden zoals de baaien van Van Phong en de eilanden Hon Tre en Hon Tam, bereikbaar via de veerboten die je hier kunt boeken.

Kijk hier voor de verschillende overnachtingsopties.

Stadscentrum Nha Trang

Overnachten in Nha trang

Het stadscentrum van Nha Trang is zeer geschikt voor backpackers en reizigers met een beperkt budget. Vanuit hier liggen ook de meeste bezienswaardigheden op loopafstand of je huurt eenvoudig een fiets.

Ondanks de nabijheid van de Panager toren of de Cho Dam markt, vindt je in dit gebied niet echt hoogwaardige hotels en resorts. Het voordeel is wel dat je daardoor goedkope overnachtingen kunt vinden.

Kijk hier voor de verschillende overnachtingsopties.

Rondreizen naar Vietnam

Rondreis Vietnam

Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken en hou je van het gemak dat alles al voor je geregeld is? Dan zijn er genoeg mogelijkheden met betrekking tot het boeken van complete rondreizen naar Vietnam.

Kijk bijvoorbeeld is naar de reizen die aangeboden worden door Riksjatravel. Zij bieden verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan waarmee je gemakkelijk Vietnam kunt verkennen. Deze reizen beginnen al vanaf € 1400 pp en dan is alles voor je geregeld. Kijk en boek hier.

Ook Sawadee biedt verschillende interessante opties aan, van familiereis, tot groepsreis en individuele reizen. Ze bieden veel verschillende routes aan van tussen de 16 en 29 dagen. Sawadee is verder natuurlijk een goed aangeschreven reisorganisatie met veel ervaring. Tijdens deze reizen ontbreekt het je dan ook aan niets en je hoeft je geen zorgen te maken over slaapplaatsen, routes, vervoer en andere dingen. Fijn dat alles al van te voren is geregeld.  Ook hier boek je al een reis vanaf €1400 pp. Lees hier verder.

Ook interessant om te lezen voor je reis naar Vietnam

Kaart met alle bezienswaardigheden Nha Trang

Wat zijn jouw Tips voor Nha Trang? Laat ze hieronder achter!

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer