Home Vietnam Hanoi – 27x de beste bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Hanoi – 27x de beste bezienswaardigheden die je niet mag missen!

door Gwenn

De hoofdstad van Vietnam, Hanoi, is één van de oudste hoofdsteden ter wereld. Hanoi heeft een rijke historie vol met legendes.

Deze Frans koloniale stad, die is ontstaan door de Franse overheersing, is een mix tussen Oosterse en Westerse invloeden wat je kunt terug zien in de architectuur van de stad.

De bezienswaardigheden die je hier kan tegenkomen bestaan uit goed bewaard gebleven koloniale gebouwen, unieke museums, het grootste mozaïek ter wereld en eeuwenoude pagodes en natuurlijk museums over de Vietnam oorlog.

Hoewel het verkeer hectisch is, is het goed om te weten dat je Hanoi prima te voet kunt verkennen.

Deze stad, die ook bekend staat om haar keuken, zijden, levendige nachtleven en de culturele diversiteit is zeker een bezoek waard.

Wil je ontsnappen aan de drukte van Hanoi? Dan is is het ook maar een half uurtje rijden naar het platteland waar je omringt wordt door bergen, parken en traditionele dorpjes.

Nieuwsgierig wat Hanoi te bieden heeft? Lees dan snel verder in deze gids!

Inhoudsopgave

Welke bezienswaardigheden vindt je in Vietnam Hanoi?

te doen hanoi

Doe een gratis wandeltour door de stad

Een van de beste manieren om meteen een goede indruk van een stad te krijgen is door een wandeltour te doen.

Trek hier een halve dag voor uit en je krijgt de beste plekken van de stad te zien.

Vaak is een lokale student je gids. Deze gids laat je de beste bezienswaardigheden, restaurants, bars en verborgen pareltjes van de stad zien en dit is echt één van de beste dingen die je kunt doen in Hanoi.

Er zijn verschillende variaties van deze wandeltours in Hanoi. Dus of je nu geïnteresseerd bent in het French Quarter van de stad, het Ho Chi Minh complex of als je wilt weten waar je het beste street food kunt krijgen, ze weten het allemaal.

Deze wandelingen zijn gratis, maar een donatie wordt wel verwacht.

Ben je op zoek naar een wat meer persoonlijke wandeltour? Kijk dan hier naar de mogelijkheden met GetYourGuide.

Mensen kijken bij het Hoan Kiem-meer

centrum hanoi

Het Hoan Kiem meer, gelegen in de Franse oude wijk, dankt zijn naam aan een legende. Eeuwen geleden ging er een verhaal rondt dat de Keizer Ly Thai To een zwaard had met magische krachten. Hij gebruikte dat zwaard om de Chinese weg te jagen uit Vietnam.

Aan het eind van de oorlog, nam een enorme grote gouden schildpad het zwaard en verdween naar de diepte van het Hoan Kiem meer om het zwaard terug te brengen naar de oorspronkelijke eigenaar. Vandaar de naam meer van het herstelde zwaard.

Als je niet van legendes houdt, geen nood. Er zijn genoeg andere bezienswaardigheden bij dit meer.

Dit meer is het enige meer in Vietnam dat het thuis is van een iconische schildpad. Een schildpad wordt gezien als een heilig dier en daarmee is het meer zelf ook heilig. Als je geluk hebt, kun je deze dieren zien. Er is lang gedacht dat de dieren uitgestorven waren tot er een aantal jaar geleden één uit het meer kroop.

Het Hoan Kiem meer is een populaire bestemmingen voor de lokale bevolking. Als je mee wilt doen met de lokale bevolking voor het beoefenen van Tai Chi, zorg dan dat je er om 6 uur ‘s morgens bent zodat je mee kunt oefenen.

Bezoek de Ngoc Son Pagode

hoofdstad vietnam hanoi

Als het Hoan Kiem meer je niet interessant genoeg lijkt, bezoek dan in ieder geval de Ngoc Son Temple. Het is een Pagode in het Hoan Kiem lake.

De pagode is gebouwd om het 13e-eeuwse figuur Tran Hung Dao te herdenken. Een dappere militaire leider die tegen de Yuan Dynastie heeft gevochten.

Het eiland waarop de pagode is gebouwd is het Jade Eiland en is beroemd door de Rising Sun Brug. De brug is gemaakt van hout en rood geschilderd op een klassieke Vietnamese manier.

De pagode en het meer zijn waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheden van Hanoi.

Dwaal door Hanoi Old Quarter

hanoi old quarter

Het Old Quarter is de één van de bekendste wijken van Hanoi (de andere wijk is Ba Dinh). De Old Quarter is een oude wijk waar veel zaken worden gedaan en het is een bekende plek die door veel toeristen bezocht wordt.

Typisch voor Hanoi en voor deze oude wijk is dat de stoepen vol staan met scooters en fietsers terwijl de mensen over de markten dwalen en luidruchtig onderhandelen met handelaars.

Als je Old Quarter bezoekt, heb je geen andere keuze dan met het verkeer om te gaan alsof je een local bent. Het is druk en het verkeer lijkt een enorme chaos.

In Old Quarter vindt je een interessante mix tussen geschiedenis en commercie.

De wijk staat vol met oude Franse architectuur, pagodes en boeddhistische tempels. Het is heerlijk om door deze straatjes te dwalen. De straatnamen gaan terug naar bedrijven die er wel 1000 jaar gelden gevestigd warden.

De meeste winkels die hier gevestigd waren, waren ambachtelijk. Tegenwoordig zijn de winkels modern en commercieel. Maar, ook nu kun je er nog winkels vinden die al eeuwen in de familie zijn en waar je nog handgemaakte producten kunt komen.

Verwacht veel cafés, restaurants, winkels en kunst galerijen in deze oude wijk.

Bezoek het oude huis en St. Joseph’s kathedraal in Hanoi Old Quarter

st. josephs kathedraal hanoi

De beste manier om het verschil tussen Vietnamese architectuur en de Franse koloniale architectuur te begrijpen is door deze gebouwen te bezoeken. Ze liggen beide in dezelfde buurt vlakbij het Hoan Kiem meer.

Het huis is gemaakt door 2 blokken samen te voegen en heeft een vierkante tuin in het midden op de begane grond en een klein balkon op de eerste verdieping.

De tuin ligt in het centrum van het gebouw om er voor te zorgen dat er frisse lucht door het hele gebouw kan stromen.

In het Ancient House kun je zien hoe de mensen in Hanoi vroeger leefden.

Aan de andere kant, St Joseph Cathedral is een hybride gebouw dat bestaat uit Vietnamese en Westerse architectuur.

De St. Joseph kathedraal is een katholieke kerk in een Neo Gotische stijl en is ongeveer 120 jaar geleden gebouwd. Maar het interieur is op een Vietnamese manier ingericht met de kleuren geel en rood.

De Tempel van Literatuur

De Tempel van Literatuur is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Hanoi.

De Tempel is in het jaar 1070 gebouwd met de intentie dat het zou dienen als universiteit.

Het gebouw is goed bewaard gebleven en is een voorbeeld van traditionele Vietnamese architectuur.

De tempel is een eerbetoon aan scholing en literatuur. Tegenwoordig bezoeken studenten deze tempel om te bidden voor goede cijfers.

Kom meer te weten over de Hoa Lo Gevangenis

dag in hanoi

Een van de beste voorbeelden van de verschrikkelijke geschiedenis van Vietnam, het Hoa Lo gevangenis museum. Je zult hier gevoelens ervaren van afschuw en boosheid dat iets zoals dit ooit heeft kunnen gebeuren.

Het museum laat zien hoe de Vietnamese gevangenen werden behandeld door de Franse overheid tijdens de bezetting.

Toch kan je alleen maar een glimp zien van dit verleden omdat een groot gedeelte van deze gevangenis in 1990 afgebroken is om ruimte te maken voor de Hanoi Towers.

Het is ongewoon dat er een gevangenis gebouwd werd midden in het oude centrum van de stad. Het idee van de Franse bezetters was om een voorbeeld te stellen richting de lokale bevolking.

Als je wilt weten welke wreedheden er hebben plaatsgevonden, dan is een bezoek aan deze gevangenis zeker de moeite waard!

Bezoek het Mausoleum van Ho Chi Minh

ho chi minh mausoleum

De laatste rustplaats van de Vietnamese communistische leider Ho Chi Minh bevindt zich op het Ba Dinh-plein, de locatie waar hij de onafhankelijkheidsverklaring van het land in 1945 las.

Het Ho Chi Minh Mausoleum is geïnspireerd door Lenin’s Mausoleum in Moskou, maar met een Vietnamese twist. Het gebouw heeft elementen van Vietnamese architectuur in zich, zoals het dak.

De buitenkant van het Mausoleum is gemaakt van grijs beton terwijl het interieur zwart, grijs en rood gepolijste stenen heeft. Het materiaal om dit gebouw te maken, komt allemaal uit Vietnam.

Het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh ligt in de centrale hal van het mausoleum. Hier staat altijd een militaire wacht bij.

Als je je afvraagt wat je in Hanoi kunt doen, zet een bezoek aan dit mausoleum dan op je lijstje!

Hanoi Water Puppet Theatre

hanoi water puppet theatre

Eén van de dingen die je niet mag missen als je in Hanoi bent, is een Water Puppet Show in het Hanoi Water Puppet Theatre.

De Waterpoppenshow is en oude kunstvorm die terug gaat naar de 11e-eeuw. Toen de rijstvelden onder water kwamen te staan, putten de dorpelingen vermaak uit hun benarde situatie.

Ze gingen in het water staan en bonden poppen aan hun hengels. Die poppen lieten ze vervolgens optreden over het wateroppervlak.

Tegenwoordig worden deze shows opgevoerd in het Hanoi Water Puppet Theatre met een plas water als podium voor de waterpoppen. De poppen worden bestuurd door acht poppenspelers die zich verschuilen achter een bamboescherm.

De shows zijn meestal korte schetsen of ze spelen enkele van de legendes van Vietnam na. zoals de legende van het herstelde zwaard van de keizer en de reuzenschildpad.

Livemuziek speelt een essentiële rol in de show met zangers die een liederen naar de waterpoppen zingen.

Hanoi’s West Lake

hanoi west lake

Het West Lake oftewel Ho Tay, is het grootste meer van Hanoi. Het is 15 km in omtrek en aan de rand woont de upper class van Hanoi. Ook vind hier verschillende expat wijken.

Het is een populaire bestemming omdat je hier even de rust kunt opzoeken in plaats van de hectiek van Old Quarter.

Bij het meer kun je een tempel bezoeken die niet zo toeristisch is of genieten van een kof koffie of een ander drankje terwijl je van het meer geniet.

Je kunt rond het meer fietsen en uitrusten bij één van de vele restaurantjes.

Bezoek de One Pillar Pagoda

one pillar pagode

Vietnamezen houden van legendes. Eén van de populairste is die van de One Pillar Pagoda.

Volgens het verhaal droomde een kinderloze keizer dat een godin met de naam Avalokiteshvara hem een baby gaf die op een lotusbloem lag. De keizer Ly Thia wilde vervolgens dat deze pagode werd gebouwd in de vorm van een lotusbloem. Dat is waarom deze pagode gebouwd is op één pilaar. De lotusbloem staat ook symbool voor verlichting in het Boeddhisme.

Tegenwoordig wordt de pagode ondersteund door een betonnen pilaar als vervanging van de originele pilaar. De originele houten pilaar werd verwoest door de Fransen.

De legende en de interessante geschiedenis van de pagode, maakt dat dit één van de best bezochte bezienswaardigheden is van Hanoi.

Ga winkelen bij de Dong Xuan markt

De Dong Xuan Markt vindt je aan de rand van Old Quarter. Het is de grootste binnenmarkt van Hanoi en één van de beste plekken waar je naar toe kunt gaan als je wilt winkelen.

Je kunt hier echt alles vinden! Van verse lokale producten tot souvenirs of zelfs elektronische apparaten. Zoals alle markten in zuid oost Azië, heeft ook deze markt speciale secties voor vlees, vis, groenten en bloemen. Ook vind je hier heerlijke street food.

Als je geen zin hebt om de Vietnamese smaken te proeven, ga dan een verdieping hoger. Hier vindt je tassen, stoffen, handgemaakte spullen en alles wat je kunt bedenken, voor kleine prijsjes.

Deze markt is echt een must see als je in Hanoi bent!

Bekijk een show in de Opera!

hanoi opera house

Het Hanoi Opera House is gebouwd naar het voorbeeld van Palais Garnier in Parijs en het deze heeft de westerse stijl helemaal doorgevoerd. Het heeft Italiaanse marmeren vloeren en de plafonds zijn versierd met schilderijen in de Franse stijl. Ook vind je er koperen kroonluchters.

Het Hanoi Opera House is één van de bekendste herkenningspunten in Hanoi.

Vandaag de dag heeft het Opera House een sterke culturele invloed. Het is het belangrijkste centrum voor dansvoorstellingen en concerten.

Mis het Vietnamese vrouwen Museum niet!

Dit moderne museum ligt op een kleine afstand van het Opera House en biedt een ode aan de Vietnamese vrouwen. Het museum wordt gerund door de Women’s Union van Vietnam.

Het museum focust op de positie van Vietnamese vrouwen door de eeuwen heen. Van vrouwelijke handelaren tot moeders en vrouwen die hun eigen bedrijf hebben opgezet.

Er wordt gefocust op de vrouwelijke rol in de maatschappij, de hobbels die vrouwen hebben moeten overwinnen, het huwelijk, moederschap, mode en rituelen.

Een van de tentoonstellingen focust zich op de positie van de Vietnamese vrouw tijdens de oorlog.

In dit museum krijg je goede inzicht over het leven van een Vietnamese vrouw.

Probeer al het eten in de stad Hanoi!

street food hanoi

Je kunt geen onderzoek doen naar alle bezienswaardigheden in Hanoi zonder te denken aan welke gerechten je gaat eten.

Het Vietnamese eten staat bekend als simpel als het gaat over de ingrediënten en dat is meteen één van de charmes! De eenvoud en de kwaliteit van de gerechten maken deze juist zo goed.

Het is bijna onmogelijk om een stuk te lopen in Hanoi zonder dat de geur van street food je tegemoet komt. Probeer de Goi Cuon, een loempia vol met groente, vlees of vis en koriander. Meestal wordt het geserveerd met een kom sla, pinda saus en mint.

Als je van zoetigheid houdt, probeer dan de gebakken bananen en verschillende toetjes zoals de karamel pudding.

Het proeven van een nieuwe keuken is meer dan dat, het is ook onderdeel van de cultuur.

En er is niets beters dan de lokale keuken ontdekken met een local! Boek hier een tour met een kleine groep waarbij een local je meeneemt naar de beste plekken voor street food!

Vind een Rooftop Bar

rooftop bar hanoi

Eén van de beste manieren om de hoofdstad van Vietnam te bekijken is door het zoeken van een rooftop bar voor een drankje. De drukte van het verkeer kan soms een beetje te veel worden, zelfs voor de locals.

De stad wordt ‘s nachts zelfs nog levendiger dan overdag. Overal vindt je neonlichten en zie je de lichten van het verkeer.

Of je nu op zoek bent naar een romantische plek, of een plek waar je kunt hangen met vrienden, de beste manier om van de nacht in Hanoi te genieten is van boven.

Hanoi heeft veel rooftop bars en ze bieden allemaal min of meer dezelfde atmosfeer. Stel je een ruimte voor met moderne muziek op de achtergrond, geweldige cocktails en een 360 graden uitzicht over de stad.

Bezoek het UNESCO Werelderfgoed: The Imperial City of Thang Long

The Imperial City of Thang Long

De keizerlijke citadel van Thang Long is een plek die op de lijst van het Unesco-werelderfgoed staat. Het is één van de 8 UNESCO plekken in Vietnam. Thang Long is een tempel complex in het oude centrum van Hanoi.

Het is gebouwd in de 11 eeuw en de keizerlijke citadel is steeds meer uitgebreid tot het op een gegeven moment verlaten werd toen de hoofdstad van Vietnam verplaatst werd naar Hue in 1810.

Veel van de originele delen van het Thang Long tempelcomplex waren vervallen en het is pas sinds onlangs dat de gebieden van de keizerlijke citadel zijn opgegraven.

Je kunt het complex op elke dag bezoeken, behalve op maandag.

Bekijk de 4 kilometer lange mozaiek muur.

Een andere bezienswaardigheid waar Hanoi trots op kan zijn, is de lange mozaïek muur. De muur is gebouwd ter ere van de 1000ste verjaardag van Hanoi in oktober 2010.

Dit idee is geboren door de journalist Nguyen Thu Thuy. De journalist had bedacht om een saaie muur te veranderen in een kleurrijke mozaïek. Het thema is “de geschiedenis in beeld”. Met de rijke historie van Vietnam die terug gaat tot het stenen tijdperk was het geen probleem om de muur te vullen.

De voorbereidingen begonnen in 2007 en kunstenaars van over de hele wereld hebben meegeholpen om deze muur te maken.

De decoratieve patronen van de muren laten de geschiedenis van het land zien in verschillende tijdperken.

De muur loopt vanaf de weg Au Co, Nghi tam, Yen Phu, Tran Nhat Duat, Tran Quang Kai, Tran Khanh Du en eindigt bij de pier van Long Bien Brug in Hanoi.

Volg een kookles

kookles hanoi

Als je een stukje Vietnam mee naar huis wilt nemen zodat je je geweldige trip kunt herbeleven met behulp van eten, neem dan een kookles!

Het goede nieuws is, is dat de Vietnamese keuken best gemakkelijk is. Je hoeft geen chef te zijn om je favoriete Vietnamese maaltijden klaar te maken. Maar je kunt de tips om ze te maken zeker wel gebruiken.

Er zijn veel verschillende lessen die je kunt nemen, voor elk gerecht is er wel een kookles te vinden!

Kijk hier voor de mogelijkheden voor alle kooklessen!

Hanoi Train Street

hanoi train street

Hanoi Train Steet is één van de bekendste en avontuurlijkste bezienswaardigheden in Hanoi. Het is een kleine smalle straat die vol staat met hoge smalle huizen. Door deze straat loopt een treinspoor en de trein passeert hier een aantal keer per dag.

Hoewel de trein door een groot gedeelte van Hanoi loopt, wordt met Hanoi Train Street een klein stuk van 100 meter bedoeld waar er nauwelijks ruimte rond het spoor is. Dit is ook meteen de reden dat toeristen deze plek aantrekkelijk vinden. De trein passeert op nauwelijks een meter afstand van de gevels. Er is maar een afstand van 20 cm tussen de huizen en het spoor waar je veilig kunt staan.

Het is een bijzondere plek om te bezoeken want vlak voordat de trein komt, haasten de locals zich terug in hun huizen en zorgen ervoor dat hun kinderen, huisdieren, scooters of wat dan ook veilig binnen staan. Niets kan namelijk buiten blijven staan.

Zodra de trein gepasseerd is, rent iedereen weer naar buiten om verder te gaan met waar ze mee bezig waren!

Hanoi Night Market

hanoi bezienswaardigheden

Hanoi Night Market is een drukke markt in het hard van Hanoi Old Quarter. Je vindt hier alle soorten Vietnamese souvenirs en andere goedkope waren. Het is een waar paradijs als je van winkelen houdt!

Er zijn talloze kraampjes die alles verkopen wat je maar kunt verzinnen. Van schilderijen, souvenirs, juwelen, kleding tot elektronica. Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau voor vrienden of familie, dan is dit de plek waar je moet zijn!

Ook vindt je veel kraampjes met verschillende soorten street food. Zorg dus dat je met een lege maag naar deze markt gaat, zodat je zoveel mogelijk verschillende dingen kunt proeven!

Leuke uitstapjes vlakbij Hanoi

Er is geen tekort aan bezienswaardigheden in het noorden van Vietnam. Zodra je een half uurtje buiten de stad bent, heb je het gevoel alsof je nooit in de stad geweest bent. Het is zeker de moeite waard om een paar dagen door te brengen op het platteland van Vietnam. Overweeg dan zeker de volgende bestemmingen!

Sapa

reizen naar hanoi

We starten met de meest voor de hand liggende plek. Iedereen praat over hoe mooi Sapa is. Je kunt wandelen door de rijstvelden of een nacht doorbrengen bij een lokale familie in een traditionele homestay.

Sapa is zeker een schilderachtige plek waar je gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen. Als je van plan bent om naar een homestay te gaan, trek dan minimaal 2 nachten/3 dagen uit om deze plek te bezoeken. Blijf niet veel langer, aangezien het super toeristisch is hier, is het ook erg druk.

Ha Giang

wat doen in de omgeving van hanoi

Dit is eigenlijk het echte noorden van Vietnam. Het ligt zo’n 300 km ten noorden van Hanoi en 240 km noordelijker dan Sapa. Deze plek wordt door veel minder toeristen bezocht. Ook hier zijn er een aantal homestays te vinden zoals de Ha Giang Homestay en de Thon Tha Tay Silt House. Alle wegen rondom Ha Giang zijn ontzettend mooi. Hier vindt je de mooiste uitzichten van heel Vietnam.

Halong Bay

halong bay

Halong Bay is een UNESCO-werelderfgoed. Het staat bekend om zijn smaragdgroene wateren en duizenden zandstenen bergen die uit de oceaan omhoog komen. De meeste mensen bezoeken Halong Bay vanuit Hanoi middels een dagtrip of met een 2-daagse boottocht.

Boek hier je dagtocht vanuit Hanoi naar Halong Bay.

Lan Ha Bay

wat te doen in hanoi

Als je op zoek bent naar een manier om te ontsnappen aan de toeristen, ga dan naar Lan Ha Bay in plaats van Halong Bay. Lan Hay Bay ligt direct ten zuiden van Halong Bay en vanuit hier kun je naar het eiland Cat Ba. Je kunt dat beter een aantal nachten op Cat Ba eiland verblijven dan dat je een dagtrip vanuit Hanoi naar Halong Bay doet.

Ban Gioc Waterval

bezienswaardigheden hanoi

In Hanoi heb je vast wel een enorme foto van deze waterval voorbij zien komen. Daardoor is het best wel verbazingwekkend dat er nauwelijks toeristen naar deze waterval gaan. De Ban Gioc waterval is een enorme waterval met 3 trappen op de Quay Son Rivier, op de grens van Vietnam met China.

Ma Pi Leng Pass

vakantie hanoi

Misschien wel een van de mooiste wegen in Vietnam. Op deze weg rij je van het ene fantastische uitzicht naar het andere vanuit Ha Giang in het westen naar Meo Vac in het oosten. Deze 160km lange weg die officieel QL34 heet, kun je in 2 dagen rijden. Vanuit Hanoi naar deze weg en weer terug, ben je minimaal een week onderweg.

Beste reistijd voor Hanoi

beste reistijd hanoi

De beste reistijd voor een bezoek aan Hanoi ligt tussen februari en april of tussen eind september tot november.

Tussen februari en april is het lente in Hanoi. De dagen zijn warm en zonnig en je hebt minimale kans op regen. De temperaturen zijn tussen de 20 en 30 graden.

Van eind september tot november zijn de temperaturen vergelijkbaar, maar je kunt er vanuit gaan dat de temperaturen ‘s avonds en ‘s nachts tot onder de 20 graden zakken.

Waar verblijven in Hanoi

waar verblijven in hanoi

Hanoi Old Quarter

Hoan Kiem is één van de beste buurten om te verblijven in Hanoi. Deze buurt staat bekend als het centrum van Hanoi of het Old Quater. Hier vind je voor elk budget wel een plek om te verblijven.

Luxe verblijven in Old Quarter

Sofitel Legend Metropole Hanoi

Als je je afvraagt waar je het beste kunt verblijven in Hanoi’s Old Quarter, dan raad ik het Sofitel legend Metropole Hanoi aan als luxe optie.

Dit hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1901. Alleen het gebouw zal al een diepe indruk achterlaten. Daarnaast vind je een verwarmd zwembad, een cocktail bar, whiskey lounge en het is ook de thuishaven van het eerste Franse restaurant in Hanoi, Le Beaulie.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Apricot Hotel

Het Apricot hotel is een ander 5-sterren hotel in Hanoi. Vanuit dit hotel heb je een adembenemend uitziekt over het Hoan Kiem lake. Er is een zwembad op het dak en er zijn andere moderne faciliteiten. Gebruik het fitnesscentrum met een panoramisch uitzicht en ga naar de rooftop bar.

Vanaf het hotel is het maar 300 meter lopen naar het populaire Thang Long Water Puppet Theater!

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Middenklasse hotels Old Quater Hanoi

Oriental Suites & Spa

Oriental Suites & Spa is een meer betaalbare optie die zijn gasten verwelkomt met gezellige kamers en uitstekende spa faciliteiten.

Ook dit hotel ligt vlakbij het Hoan Kiem Lake. Dit hotel is uitstekend als je plek zoekt van waaruit je kunt winkelen, genieten van street food en van Hanoi wilt genieten!

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

MK Premier Boutique

Het MK Premier Boutique is een mooi hotel gelegen in Old Quarter en valt ook in de betaalbare categorie. Dit hotel ligt op slechts 200 meter afstand van de oude stadspoort.

Naast de fantastische locatie, biedt de rooftop bar een fantastisch uitzicht. Je kunt hier ook heerlijk genieten van het Vietnamese eten.

Het is schoon en comfortabel en prijs-kwaliteitverhouding is meer dan goed te noemen.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Hanoi West Lake: De beste plek om te verblijven voor stellen

Je vindt hier moderne winkels en meer dan genoeg restaurants waar je zowel de lokale keuken als de internationale keuken kunt vinden.

Luxe verblijven

InterContinental Hanoi Westlake

Het InterContinental Hanoi Westlake is één van de beste plekken om te verblijven in Hanoi. Het biedt alles wat je kunt verwachten van een 5-sterren hotel.

Het ligt aan de oever van het West Lake. Het InterContinental neemt luxe serieus binnen een Vietnamese omgeving. Ze bieden een service van wereldklasse. Een ideaal hotel voor stellen!

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Sheraton Hanoi

Het Sheraton Hanoi biedt en mix van een fantastische inrichting met Franse en Vietnamese details. Vanuit dit hotel heb je een mooi uitzicht op het West Lake. Het is maar 10 minuten rijden vanaf dit hotel naar het centrum en 10 minuten lopen naar het Ho Chi Minh Mausoleum.

De marmeren badkamers, het buitenzwembad, fitnesscentrum en een goed restaurant met een internationaal buffet maken je verblijf perfect.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Middenklasse keuze

Elegant Suites Westlake

Het Elegant Suites Westlake is één van die boetiek hotels waarbij je je meteen thuis voelt. Het ligt op een paar minuten afstand van het West Lake. Dit hotel is een oase van rust in de drukke stad.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Somerset West Lake Hanoi

Somerset West Lake Hanoi is precies wat je nodig hebt nadat je een dag in de stad hebt doorgebracht. De extravagante en elegante appartementen voelen als thuis aan.

Doordat de kamers de vorm hebben van een appartement, vindt je er een volledig ingerichte keuken. Sommige appartementen hebben zelfs een eetkamer.

Vanuit het hotel gaat er een shuttlebus naar het centrum.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Ba Dinh District: Dichtbij alles

Hier vindt je het Ho Chi Minh mausoleum, de keizerlijke citadel en het military museum. Dwaal door de straten van deze oude wijk en je zult zeker een aantal verborgen pareltjes ontdekken!

Luxe accommodaties

Lotte Hotel

Als je op zoek bent naar een luxe verblijf in Ba Dinh, ga dan voor het Lotte hotel. Hier vind je het traditionele verleden gemixt met moderne elementen.

De kamers zijn luxe, er is een buiten en binnen zwembad, een fitnesscentrum, sauna en vanaf het dak heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

La Belle Vie Hotel

Het La Belle Vie Hotel zal je verliefd maken op Hanoi. De service is geweldig, de kamers zijn mooi ingericht, panoramisch uitzicht vanaf het dakterras, een mooi zwembad. Het is een fantastische plek om te verblijven vlakbij het hectische Old Quarter.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Betaalbare accommodaties

Sunsight House

Als je op zoekt bent naar een betaalbare accommodatie in deze buurt, dan is Sunsight House precies wat je zoekt.

Het heeft een Scandinavisch ontwerp en het voelt alsof je thuis komt. De kamers hebben airco, een balkon en je kunt westers en vegetarisch eten krijgen verderop in de straat. Dit is de perfecte plek als je een budget verblijf zoekt in Hanoi.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Flower Garden Hotel

Het Flower Garden Hotel is een elegante, maar betaalbare keuze in Hanoi. Ze hebben een vriendelijke service, chique Vietnamees interieur en een restaurant op het dak, The Crystal Lotus.

Het voormalige Franse gedeelte van de stad, Ba Dinh, is tegenwoordig het politieke centrum van Vietnam. Je vindt hier veel ambassades en gebouwen van de overheid. Je kunt vanuit hier gemakkelijk naar het Ho Chi Minh Museum, Botanische tuinen en je loopt gemakkelijk naar het Old Quarter.

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Truc Bach: De beste wijk in Hanoi voor gezinnen

Je hebt eigenlijk wel 2 tot 3 dagen nodig om de oude wijk Truc Back te bekijken. Het ligt aan de noordkant van Old Quater. Het ligt ook vlakbij West Lake.

Geniet van de waterkant, de Vietnamese smaken, de kleine markten en tempels. Je zult er snel van overtuigd raken dat je Hanoi wel meer dan één keer wilt bezoeken!

Luxe keuze: Pan Pacific Hotel

Als je in deze buurt luxe wilt verblijven, kies dan voor het Pan Pacific Hotel. Dit hotel hoort bij de beste hotels van Hanoi. Niet alleen het verblijf is geweldig goed, maar ook het eten dat je hier kunt krijgen.

Combineer dat met een geweldige spa en een binnenzwembad en je weet zeker dat je een onvergetelijk verblijf zult hebben!

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Betaalbare keuze: Millan Home 

Millan Home is geen aanslag op je bankrekening. Het is wel de beste keuze als je van Hanoi en haar rijke cultuur wilt genieten terwijl je verblijft in een betaalbaar modern guesthouse.

Het heeft een dakterras met uitzicht over het meer. Kamers met airco en je kunt zelfs gratis gebruik maken van fietsen. Het voelt gewoon zoals thuis!

Voor foto’s en de actuele prijs, kijk hier.

Hoe kom je in Hanoi

ha noi

Vanaf Amsterdam vlieg je met een tussenstop naar Hanoi. De kortste vlucht doet er ongeveer 17 uur over.

Voor het vinden van de goedkoopste tickets, maak dan gebruik van Skyscanner. Alle aanbieders worden hier met elkaar vergeleken en zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt!

Als je meer wilt weten over het vinden van goedkope vliegtickets, lees dan ons artikel hierover.

Vanaf het vliegveld boek je gemakkelijk van tevoren je transfer naar je hotel. Kijk hier voor meer informatie.

Meer lezen over Vietnam?

Hoi An, Vietnam: de complete gids!

Da Nang Vietnam: bezienswaardigheden en tips!

Complete reisgids voor Nha Trang, Vietnam

Top 11 bezienswaardigheden van DaLat in Vietnam

Visa Vietnam en alles wat je nog meer moet weten voor je vertrek naar Vietnam!

Vietnam, Hue; Alles wat je moet weten over deze keizerlijke stad!

Phong Nha Ke Bang National Park -Must do!

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer