Luxemburg

Home Luxemburg

Alles over vakantieland Luxemburg

Praktische informatie Luxemburg

Hoofdstad: Luxemburg

Aantal inwoners: 614.000

Munteenheid: Euro

Tijdsverschil: Geen

Vakantie in Luxemburg

Op maar 2 uur rijden vanaf Maastricht ligt Luxemburg. En Luxemburg is een prachtig vakantieland dat veel te bieden heeft.

Door de rijke geschiedenis van Luxemburg zijn er ontzettend veel historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan alle kastelen of de kazematten. Sommige van deze historische bezienswaardigheden zijn zelfs terechtgekomen op de Unesco lijst voor werelderfgoed.

Ook de (fanatieke) wandelaar is in Luxemburg aan het juiste adres. Er liggen voor honderden kilometers goed verzorgde wandelpaden door de prachtige, diverse natuur die Luxemburg te bieden heeft.

Maar, dat is nog niet alles! Het is vast niet het eerste waar je aan denkt, maar in Luxemburg zijn ook goede mogelijkheden ten aanzien van verschillende watersporten. 

En, uiteraard stikt het van de lekkere restaurantjes en leuke winkels.

Kortom, Luxemburg heeft iedereen wat te bieden!

Algemene tips om je vakantie goed te beginnen!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer