Alles over reizen en fotografie!

Vietnam, Hué; Alles wat je moet weten over deze keizerlijke stad!

Vietnam Hué

Vlak voordat Corona in sloeg, heb ik het geluk gehad dat ik 2 maanden in m’n eentje op de motor Vietnam heb kunnen verkennen. Hierbij heb ik ook een stop kunnen maken in Vietnam, Hué. Dit stadje ligt op bijna 700 kilometer van Hanoi af. Bijna in het midden tussen Ho Chi Minh city, oftewel Saigon, en Hanoi in.

Hué is één van de meest charmante stadjes van Vietnam en ligt aan de oevers van de prachtige Perfume River. Dit deel van Vietnam heeft een lange en rijke geschiedenis omdat het vroeger een belangrijke koninklijke hoofdstad van het land was. Hierdoor vinden geschiedenis- en cultuurliefhebbers hier enorm veel om van te genieten. Van veel oude architectuur tot de boeiende musea die je over alle details vertellen. Veel mensen komen hier vooral om de oude graven van voormalige keizers te bekijken die verspreid door de stad liggen en je een fascinerend inkijkje geven in de geschiedenis van Hué.

Doordat deze keizerlijke stad aan een rivier ligt, kun je ook genieten van de koele bries en de mooie vergezichten terwijl je langs de loopbrug over de rivier wandelt. Ook als je het stadscentrum wilt verlaten, is er genoeg keuze. Het is zelfs aan te bevelen om het stadscentrum te verlaten omdat de meeste bezienswaardigheden van Hué, buiten het centrum liggen.

Er zijn een aantal interessante locaties voor dag uitstapjes in de buurt van de stad, wat betekent dat je met gemak een week in Hué kunt doorbrengen en nog steeds niet alles  gezien hebt. Als je niet zo veel tijd hebt, is een korter bezoek aan Hué natuurlijk ook mogelijk.

Hieronder zetten wij de belangrijkste (en mooiste) bezienswaardigheden van Hué op een rij!

Hoe kom je in Hué?

bezienswaardigheid in hue, de toegangspoort voor de keizerlijke citadel

Met het vliegtuig

Vertrek vanaf de luchthaven Tan Son Nhat in Ho Chi Minh om naar de luchthaven Phu Bai in Hué te vliegen. Vanaf Phu Bai is het 15 kilometer naar het stadscentrum, dit is gemakkelijk te doen met de bus of de taxi. De taxi kost ongeveer €10. Met de bus ben je ongeveer €1 kwijt. Ook vanaf Hanoi vlieg je gemakkelijk naar Hué. Boek gemakkelijk je vlucht met Skyscanner.


Met de trein

De sneltrein tussen Hanoi en Ho Chi Minh stopt in Hué. Doordat Hué ongeveer in het midden ligt tussen beide steden, maakt het niet uit vanaf waar je vertrekt. De treinreis duurt ongeveer 12 à 13 uur. Let op dat je de sneltrein neemt, deze beginnen altijd met SE. De veel langzamere, maar goedkopere trein begint met TN.

Kaartjes kun je gewoon op het station kopen.

Wat is de beste reistijd?

Wat is de beste reistijd voor hue

Het beste kun je Hué bezoeken tussen januari en april. Omdat het in deze periode het lenteseizoen is, is het weer perfect voor toeristen om alle buitenactiviteiten te bezoeken. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 24 graden. Ook de hoeveelheid regen is op z’n minst in deze maanden. Het is niet te warm en niet te vochtig, noch te koud en nat gedurende de dag. Vooral tussen maart en april is de temperatuur het aangenaamst.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Hué, Vietnam?

Bezoek de graven van de oude keizers

tu duc tombe vietnam hue

 

Een van de grootste trekpleisters in Hué zijn de graven van de oude keizers. Dit is meteen de belangrijkste reden waardoor Hué erg populair is en er zoveel bezoekers elk jaar naar deze stad reizen. Iedereen die geïnteresseerd is in oude architectuur en geschiedenis, moet de graven bezoeken die zijn gebouwd ter ere van de beroemde keizers van Hué. De graven dateren meestal uit de 19e en 20e eeuw en zijn gebouwd om de verhalen van boeddhistische legendes te vertellen.

Enkele van de belangrijkste graven die je niet mag missen, zijn de tombe van Tu Duc, de tombe van Minh Mang en de tombe van Khai Dinh. Als je niet zeker weet welke graven je tijdens een reis hier moet bezoeken, kun je een speciale rondleiding volgen.

Bezoek de Tu Hieu-pagode

Tu Hieu-pagode

De Tu Hieu-pagode is een van de beroemdste in heel Hué en dateert uit 1843. Deze pagode was ook de thuisbasis van eunuchen in de tijd van de oude citadel in Hué. Tegenwoordig wonen hier zo’n 70 monniken. Tijdens je bezoek kun je genieten van twee torenhoge tempels en ook luisteren naar de monniken die de hele dag zingen als onderdeel van hun religieuze rituelen.

Loop langs de Perfume River

Perfume rivier die langs vietnam hue loopt

De Perfume River is een van de beroemdste waterwegen in Vietnam en Hué is de perfecte plek om alles in je op te nemen. Er loopt een heerlijke boulevard langs de oevers van de rivier en dit is een geweldige plek om ’s avonds een mooie wandeling te maken. Je kunt ook zelf het water op als je de rivier van dichtbij wilt bekijken door een waterfiets te huren of voor een elegante dinercruise kiezen.

Verken de Huyen Tran Princess-tempel

De Huyen Tran Princess Temple bestaat uit een groot complex dat bedekt is met meren van lotusbloemen. Het klooster van keizer Tran Nhan Tong bevindt zich hier ook en je kunt tijdens jouw bezoek ook wandelen in pittoreske boomgaardtuinen. Andere hoogtepunten zijn onder meer een bibliotheek met belangrijke documenten met betrekking tot vorige keizers en historische figuren tijdens de Tran-dynastie.

Bezoek de keizerlijke citadel

keizerlijke citadel in hue

De keizerlijke citadel in Hué is het vorige centrum van de regering geweest en bestaat uit een enorm complex. Als je rondloopt, kun je de grachten, gebeeldhouwde poorten en koninklijke paviljoens bewonderen, en er zijn ook een aantal boeiende musea op het terrein. Als je van Vietnamese kostuums, textiel en kunst houdt, zorg er dan voor dat je de belangrijkste galerijen hier niet overslaat.

Het complex is zeer groot en er is veel te zien, al is er in de oorlog ook veel vernietigd van het complex. Er wordt op dit moment geld ingezameld om sommige delen weer te kunnen herbouwen.

Bewonder de Thien Mu-pagode

Thien mu pagode in hué vietnam

Een andere beroemde pagode in Hué is de Thien Mu-pagode. Deze tempel kijkt uit over de Perfume River en staat bekend om zijn gouden en zilveren afbeeldingen van de Boeddha. De pagode is zo bekend in Vietnam dat het ook het officiële symbool van Hué is en je kunt vanaf deze plek genieten van prachtige uitzichten over de stad.

Andere hoogtepunten om naar uit te kijken zijn onder meer enorme klokken die in 1710 werden gegoten, evenals een stenen schildpad die dateert uit de 17e eeuw en een marmeren stèle vasthoudt.

Bezoek het Koninklijk Theater

Het konklijk theater aan de binnenkant vietnam Hué

Het Royal Theatre werd gebouwd in 1826 en het National Conservatory of Music werd vervolgens op deze fundamenten gebouwd. Je kunt hier komen kijken naar een uitvoering van traditionele Vietnamese dans en muziek, of je kunt een bezoek brengen aan de ruime galerijen. De tentoonstellingen bestaan ​​uit traditionele maskers en lokale Vietnamese muziekinstrumenten. De voorstellingen vinden plaats volgens een roterend schema en duren doorgaans ongeveer 45 minuten.

Maak een fietstocht door de stad

fietstocht door hue

Van Hué wordt vaak gezegd dat het één van de leukste steden in Vietnam is om rond te fietsen. Je vindt hier veel minder verkeer dan in de andere delen van het land. Je kunt lekker langs de oever van de rivier fietsen en alle belangrijke bezienswaardigheden waar Hué om bekend staat, zijn gemakkelijk met de fiets te bereiken.

Het is mogelijk om een fiets te huren en lekker zelfstandig te gaan fietsen of je kunt mee met een gids die je rondleidt en tegelijkertijd leuke dingen verteld over de stad en zijn omgeving.

Minh Mang Tombe

Minh Mang Tombe

Keizer Minh Mang, de tweede heerser van de Nguyen dynastie, regeerde van 1820 tot 1840. Vanuit de hoofdstad Hué voerde hij een uitgebreid bouwprogramma uit, waaronder de bouw van zijn eigen begrafeniscomplex in de zuidwestelijke hoek van de stad. Gelegen langs de Perfume rivier omvat dit complex 40 gebouwen, waaronder een gebouw voor de kleren van de keizer, paviljoens voor rouwende en natuurlijk het graf zelf.

De felle kleuren, uitgebreide versieringen en gelakte afwerkingen van de gebouwen dragen bij aan de elegantie en schoonheid. Helaas is tijdens de oorlog veel van het complex beschadigd geraakt met als gevolg dat er nog 20 originele gebouwen over zijn.

Niettemin, is dit complex nog steeds een bezoekje waard!

Bezoek het Ho Quyen Tiger Fighting Area

bezienswaardigheid hue, tijger arena

De Tiger Fighting Arena ligt ongeveer drie kilometer buiten het centrum van Hué en werd gebouwd in 1832. Als zodanig werd het gebouwd in de tijd van de Minh Mang-dynastie en zou het de locatie zijn geweest voor dramatische gevechten tussen tijgers en olifanten.

Tegenwoordig zal je hier (gelukkig!) geen gevechten meer vinden, aangezien deze werden gestopt in de jaren 1900. Maar je kunt nog steeds genieten van dit geweldige monument en als je goed kijkt, zijn er zelfs klauwsporen die de afbrokkelende muren pokken.

Maak een uitstapje naar Elephant Springs

Elephant Springs, gelegen tussen Hué en het naburige Da Nang, is een top plek voor iedereen die een beroemde bron in de omgeving wilt bezoeken zonder de drukte. Elephants Springs wordt veel minder bezocht door toeristen dan andere bronnen rond Hue en deze attractie kreeg zijn naam dankzij de rotsblokken die het water omringen en er wordt gezegd dat ze lijken op spelende olifanten.

Er is ook een uitgehouwen olifantensteen waarvan het water uit de slurf spuit en de poelen hier zijn koel, maar ook een geweldige plek om te komen als je midden in de jungle wilt ontspannen.

Dagtrip vanuit Hué

Vinh Moc Tunnels

Vinh Moc Tunnels

De uitgebreide tunnels die door de communistische Viet Cong werden gebruikt om guerrillaoorlogvoering door het hele land te voeren, zijn over de hele wereld beroemd. Deze tunnels kun je bezoeken in Cu Chi, vlakbij Ho Chi Minh stad. De tunnels die je daar kan bezoeken en de Vin Moc tunnels verschillen nogal van elkaar.

Terwijl de Viet Cong-tunnels duizenden kilometers overspannen en gebruikt werden voor het vervoeren van personeel, het opslaan van wapens en het schuilen voor vijandelijke troepen, werden de tunnels bij Vinh Moc gebouwd als semi-permanent ondergronds huis voor de mensen van Son Trung en Son H.

De Hai Van Pass

De Hai Van Pass is een 20 kilometer lange weg die de stad Da Nang en Lang Co in de provincie Hué met elkaar verbindt. Op 500 meter boven zeeniveau is dit de hoogste pass van heel Vietnam. Door onder andere Top Gear is deze weg uitgeroepen tot één van de mooiste kustwegen ter wereld. Een weg die je eigenlijk wel moet rijden als je hier in de buurt bent. Dit heb ik dan uiteraard ook gedaan met de motor. Maar niet getreurd als je geen motor hebt, er zijn ook bussen te boeken die dezelfde route afleggen. Ook is het mogelijk om dit stuk met de trein te reizen.

Bezoek de Hot springs van Alba Thanh Tan

Een andere leuke dagtocht die je kunt doen, is de Alba Thanh Tan Hot Springs bezoeken. Deze baden vindt je op ongeveer 30 kilometer buiten het stadscentrum.

Dit is één van de bekendste hot spring resorts van heel Vietnam en je vind hier ook een aantal buiten baden. Ook kun je genieten van een rustgevende massage of andere spabehandelingen.

Thanh Toan Brug

Thanh Toan Brug Hué

De Thanh Toan brug is de beroemdste brug in Hué. Deze brug is ongeveer 200 jaar oud. De brug loopt over de Nhu Y-river en bestaat uit een houten platform met een pannendak.

De brug is 17 meter lang en op de brug vindt je een heiligdom dat gewijd is aan de beschermheer van het bouwwerk.

Je vindt de brug ongeveer 10 kilometer ten noorden van de stad en dit is een geweldige plek om de meer authentieke kant van Hue te zien!

Khai Dinh Tombe

Khai Dinh Tombe

Net zoals de meeste van zijn Nguyen voorgangers, bouwde keizer Khai Dinh van te voeren zijn laatste rustplaats. Toen hij in 1925 overleed, werd hij te ruste gelegd in zijn weelderige tombe, compleet met een gouden beeltenis van zichzelf in de binnenkamer.

Wat het graf van Khai Dinh onderscheidt van de andere rond Hué, is de architectonische fusie van Chinese, Vietnamese en Europese gotische elementen. Er zijn woeste draken die de trappen bewaken, stenen olifanten en krijgers buiten en tot slot, grote smeedijzeren poorten bij de ingang. De binnenkant van het graf bevat enkele persoonlijke bezittingen en geschenken van de keizer. Ook vindt je er ongelooflijk ingewikkelde patronen van keramiek en glas die de muren versieren.

De buitenkant van ijzer en steen wordt afgewisseld met werkelijk een prachtig interieur dat een weerspiegeling is van een wonderbaarlijke keizer. Ironisch genoeg is de tombe minder een monument voor de keizer zelf, maar meer een monument voor zijn buitensporige rijkdom. Hij legde zijn volk zware belastingen op om zijn tombe te kunnen financieren.

Je vindt deze tombe ongeveer 10 kilometer buiten Hué.

Reis naar Bach Ma National Park

Bach ma nationaal park hue

Bach Ma National Park ligt op 1450 meter boven zeeniveau en omvat een van de mooiste landschappen van heel Hué. Tijdens een bezoek hier vind je torenhoge watervallen en mooie wandelpaden en er zijn onderweg verschillende afbrokkelende Franse villa’s te observeren.

Het park maakt deel uit van de grotere Annamite Range en dit deel van Vietnam staat bekend om zijn weelderige landschappen. Je kunt hier ook een uitstapje combineren met een stop in het dorp Cau Hai. Er is ook de mogelijkheid om hier op de camping te overnachten of je kunt de dag gewoon doorbrengen met zwemmen in heldere poelen en genieten van de flora en fauna.

Rondreizen naar Vietnam

Rondreis vietnam

Heb je geen zin om alles zelf uit te zoeken en hou je van het gemak dat alles al voor je geregeld is? Dan zijn er genoeg mogelijkheden met betrekking tot het boeken van complete rondreizen naar Vietnam.

Kijk bijvoorbeeld is naar de reizen die aangeboden worden door Fox. Zij bieden verschillende individuele rondreizen en groepsreizen aan waarmee je gemakkelijk Vietnam kunt verkennen. Deze reizen beginnen al vanaf € 1400 pp en dan is alles voor je geregeld. Kijk en boek hier.

Rondreizen door Vietnam | FOX.nl

Ook Sawadee biedt verschillende interessante opties aan, van familiereis, tot groepsreis en individuele reizen. Ze bieden veel verschillende routes aan van tussen de 16 en 29 dagen. Sawadee is verder natuurlijk een goed aangeschreven reisorganisatie met veel ervaring. Tijdens deze reizen ontbreekt het je dan ook aan niets en je hoeft je geen zorgen te maken over slaapplaatsen, routes, vervoer en andere dingen. Fijn dat alles al van te voren is geregeld.  Ook hier boek je al een reis vanaf €1400 pp. Lees hier verder.

?c=864&m=919494&a=397634&r=&t=html

Kaart bezienswaardigheden

Ook interessant

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ter voorbereiding van jouw vakantie!

  • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
  • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
  • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
  • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
  • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
  • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Gwenn Klabbers

Gwenn Klabbers

Hey Hoi! Mijn naam is Gwenn en ik ben een dertiger die van avontuurlijk reizen houdt. Gewapend met mijn camera zoek ik de leukste bestemmingen en deel ik de tips en tricks hier op Reisgekkie!

ReizenReizen