Home Portugal Auto huren Portugal – Tips!

Auto huren Portugal – Tips!

door Gwenn

Ga je binnenkort naar Portugal? En vraag je je af hoe je het best kunt rondreizen? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Een huurauto is een goede en verrassend goedkope manier om Portugal te ontdekken!

Een auto huren is vaak niet alleen de goedkoopste oplossing om door Portugal te reizen, maar het is zeker ook de comfortabelste manier om rond te trekken.

Daarom hebben we dit artikel geschreven met 8 tips voor het huren van een auto in Portugal!

Is het de moeite waard om een auto te huren in Portugal?

huurauto portugal

De vraag of het de moeite waard is om een auto te huren komt vaak op. Dit omdat veel mensen zich zorgen maken over de kosten die dit met zich meebrengt.

Maar, Portugal is best wel goedkoop in vergelijking met andere landen in Europa. Dit betekent dat het huren van een auto in Portugal ook helemaal niet duur hoeft te zijn!

Om je een idee te geven, als je goed zoekt, is het al mogelijk om een auto te huren voor € 6 per dag. In vergelijking; een treinkaartje van Porto naar Lissabon komt al gauw op € 20. Het huren van een auto is dan al snel de moeite waard, zelfs als je alleen reist!

Natuurlijk is bovenstaande een voorbeeld van een wel erg goede deal, maar zulke prijzen zijn niet zo zeldzaam als je denkt.

Dus ja, het kan zeker de moeite waard zijn om een auto te huren! Als je met meerdere mensen reist kan het al snel veel voordeliger zijn. En, een auto geeft daarnaast natuurlijk ook veel vrijheid!

Wat kost autohuur in Portugal?

Een portugese weg

Bij Sunnycars huur je al een auto vanaf € 15 per dag.

Bovendien krijg je bij Sunnycars de volgende extra’s inbegrepen bij de prijs! Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

 • All-in autohuurformule. Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen. Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade. Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Gratis wijzigen en annuleren. Tot 4 uur voor huuraanvang
 • 24/7 Nederlandstalige support

Tip: huur je auto direct op het vliegveld van aankomst! Dan kun je meteen onderweg naar elke bestemming in Portugal!

Waar auto huren Algarve?

Bij Sunnycars huur je gemakkelijk een auto in de Algarve. Ook vanaf de luchthaven Algarve Airport in Faro huur je gemakkelijk een auto en vanaf daar rij je naar je eindbestemming in Portugal.

Waar auto huren Porto?

Ook vanaf de luchthaven in Porto huur je gemakkelijk een auto bij Sunnycars om de omgeving te verkennen.

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Porto, lees hier verder.

Waar auto huren Lissabon?

Zowel in Lissabon stad, als op de luchthaven van Lissabon kun je een auto huren bij Sunnycars.

Waar auto huren Faro?

Vanaf Algavere Airport huur je makkelijk een auto bij Sunnycars. Al vanaf € 15 per dag.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Faro? Lees hier onze uitgebreide gids.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Portugal?

Vanaf 21 jaar kun je een auto huren in Portugal. Vaak worden er wel extra kosten gerekend voor het huren van een auto tot 25 jaar.

8 Tips voor het huren van een auto in Portugal

auto huren algarve

De onderstaande 10 tips zijn onmisbaar voor iedereen die Portugal wil verkennen met een huurauto. Lees snel verder.

    1. Zorg dat je een geldig rijbewijs hebt

Hoewel je in sommige landen een internationaal rijbewijs nodig hebt, geldt dat niet voor Portugal. Je kunt een auto maximaal 6 maanden huren. Als je de auto langer nodig hebt, dan heb je een Portugees rijbewijs nodig.

    2. Autoverhuur bedrijven hanteren vaak een minimum leeftijd

Vanaf 18 jaar mag je rijden in Portugal, maar veel autoverhuur bedrijven in Portugal verhuren alleen aan personen van boven de 21 jaar. Op deze manier verkleinen ze het risico die jonge, onervaren bestuurders soms met zich meebrengen.

Verhuurbedrijven die deze eis niet stellen, rekenen vaak een extra bedrag voor jonge chauffeurs. In Portugal betaald iedereen onder de 25 jaar een extra bedrag voor het huren van een auto.

Dus, als je jonger bent dan 25 jaar, dan is het belangrijk dat je let op deze extra kosten.  

    3. Let op de extra kosten bij het huren van een auto in Portugal

De prijs van de huurauto is alleen voor de huurauto zelf. Als je extra’s nodig hebt zoals een kinderzitje of een GPS dan wordt hier vaak een extra bedrag voor gevraagd.

Een ander voorbeeld is het afsluiten van een verzekering. Ook dit kost vaak extra en verhuurbedrijven zullen altijd proberen om je er één aan je verkopen. In tip 9 lees je hier meer over.

Als je een auto wilt huren in Portugal, let dan goed op de eventuele extra kosten. Betaal alleen extra voor de opties die je de moeite waard vindt.

    4. Let op de algemene voorwaarden van de verschillende autoverhuur bedrijven

Dit is één van onze belangrijkste tips: let op de algemene voorwaarden van de verhuurbedrijven. Hoewel deze voorwaarden vaak voor een groot gedeelte met elkaar overeen komen, kunnen hier toch kleine verschillen in zitten.

Let bijvoorbeeld op de regels voor benzine en diesel. De meeste verhuurbedrijven willen bijvoorbeeld dat je de auto volgetankt weer terug brengt.

Of, als je een auto huurt in de ene stad en je wilt hem terug brengen in een andere stad, dan rekent het verhuurbedrijf hier vaak extra voor. Andere verhuur bedrijven willen dat je de auto terug brengt naar dezelfde plek als waar je de auto hebt opgehaald.

Dit zijn van die kleine details waarvan het handig is dat je erop let als je naar een huurauto zoekt.

    5. Neem het aantal mensen dat meerijdt mee in de prijs van een huurauto 

Normaal gesproken is het een huurauto altijd de goedkoopste optie als je met een groep van 4 of 5 mensen reist. Maar, afhankelijk van de prijs, kan het zelfs de goedkoopste optie zijn als je alleen reist.

Neem dit mee in je afwegingen als je een auto gaat huren. Daarnaast geeft een auto huren in Portugal je ook de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt! Dat is natuurlijk ook wat waard.

    6. Hoe werken de tolwegen in Portugal?

Als je tolwegen niet gewent bent, zoals wij in Nederland, dan is het altijd even een gedoe om uit te zoeken hoe die tolwegen nu precies werken. Dit geldt natuurlijk ook voor Portugal.

In het algemeen geldt dat de snelwegen in Portugal allemaal tolwegen zijn. Uiteraard kun je kiezen voor een alternatieve route om de tol te omzeilen. Vaak is het wel zo dat je er dan langer over doet om op je eindbestemming aan te komen.

Veel autoverhuur bedrijven in Portugal bieden daarom een Via Verde aan. Dit is een systeem waarmee je auto automatisch gescand wordt bij tolpoortjes en je betaalt zo ook automatisch. De kosten gaan dan automatisch van je creditcard af.

Als je een auto gaat huren in Portugal, dan kan het verhuurbedrijf je hier mee helpen.

    7. Let op je snelheid!

Eigenlijk maakt het niet uit waar ter wereld je ook gaat rijden, let op je snelheid! Dit is belangrijk omdat je hier boetes mee voorkomt en natuurlijk ook voor je eigen veiligheid.

In Portugal mag je op de snelweg meestal maximaal 120 km/u rijden. Op 2-baans wegen 90km/u en binnen de bebouwde kom 50km/u. Ook allemaal niet heel anders dan bij ons in Nederland.

    8. Autoverzekering bij een huurauto

Ook hier zijn er verschillende opties om een autoverzekering te kiezen voor je huurauto.

Met de basisverzekering ben je verzekert voor ongelukken en diefstal. Deze verzekering is verplicht.

Naast de basisverzekering proberen veel autoverhuur bedrijven nog iets aan te bieden met namen als “plus-verzekering”. Dit type verzekering dekt dingen zoals schade aan derde, gebarsten ramen, lekke banden en meer. Let goed op of je deze extra verzekeringen wel nodig hebt, want ze brengen extra kosten met zich mee.

Verschillende autoverhuur bedrijven

Tips voor huurauto portugal

Er zijn verschillende bedrijven waar je een auto kunt huren. De één is soms net wat goedkoper dan de ander. Dit heeft vaak ook te maken met de voorwaarden waaronder zij een huurauto verhuren.

In dit artikel heb ik vaak Sunnycars genoemd omdat zij onder hele goede voorwaarden auto’s verhuren. Alles zit bij de prijs inbegrepen en je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten.

 • All-in autohuurformule. Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzkeringen inbegrepen. Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade. Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Gratis wijzingen en annuleren. Tot 4 uur voor huuraanvang
 • 24/7 Nederlandstalige support

Een andere optie, die in eerste instantie goedkoper lijk, is EasyTerra. Maar, bij deze verhuurder moet goed opletten op alle bijkomende kosten. Onder aan de streep kan het zijn dat je toch duurder uitkomt.

Wil je liever meerdere verhuurbedrijven met elkaar vergelijken? Kijk dan bij DiscoverCars. Zij vergelijken verschillende aanbieders met elkaar. Maar ook hier moet je letten op de voorwaarden waaronder een auto verhuurd wordt. Goedkoop is soms duurkoop.

Alle tips voor het huren van een auto in Portugal op een rijtje!

 1. Zorg dat je een geldig rijbewijs hebt
 2. Let op de minimale leeftijd waarbij je en auto mag huren
 3. Let op de extra kosten die opgeteld kunnen worden bij het huren van een auto
 4. Let op de voorwaarden waaronder je een auto huurt
 5. Reken ook het aantal mensen mee die meerijden in de auto
 6. Let op hoe de tolwegen werken in Portugal
 7. Let op je snelheid
 8. Bekijk de verzekeringsopties voor het huren van een auto
 9. Verlaat de steden om het echte Portugal te verkennen!

Bezienswaardigheden, activiteiten en tours in Portugal

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in jouw omgeving van Portugal? Op GetYourGuide kun je een mooi overzicht vinden van alle activiteiten bij jou in de buurt. Als je wilt, kun je ook meteen verschillende tours boeken, kaartjes voor een museum, een stadswandeling en zelfs kaarten voor Hop-On-Hop-Off bussen (waar ik persoonlijk groot fan van ben!)

Meer lezen over Portugal?

.De leukste bezienswaardigheden in Lissabon

Complete Reisgids voor Aveiro Portugal

Coimbra bezienswaardigheden – alles op een rijtje

Stranden portugal – De 10 mooiste op een rijtje!

Vakantie Faro? Bezienswaardigheden & tips voor je Faro vakantie!

Sintra, Portugal – Een magische plek met veel bezienswaardigheden!

De 17 mooiste plekken van Portugal voor jou op een rijtje gezet!

De beste bezienswaardigheden van Porto op een rij!

Waarom je moet eilandhoppen in de Azoren

Portimao, de sardientjes hoofdstad van Portugal

Geniet van het prachtige landschap en heerlijke wijnen in de Douro vallei

Wat is er te doen in Lagos (Portugal)? Handige tips en trucs

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer