Home Noorwegen Camper huren in Noorwegen – tips!

Camper huren in Noorwegen – tips!

door Gwenn

Waarom zou je een camper huren in het prachtige Noorwegen? En waar moet je op letten als je een camper wilt huren? Wat zijn de mooiste plekken in Noorwegen om naartoe te rijden en waar kun je de camper het beste neerzetten als je ergens wilt overnachten? En kan je met een camper ook andere Scandinavische landen bezoeken?

Stuk voor stuk belangrijke vragen! Evenals welke belangrijke dorpen, steden en fjorden je niet tijdens jouw rondreis mag missen. Zoals de stad Oslo of Bergen. Of de sfeervolle vissersplaats Haugesund.

Camperreizen zijn ieder geval geval enorm populair en dat is niet zo vreemd! Je kunt vertrekken wanneer je wilt en onderweg zijn er genoeg dingen te zien, te doen en te beleven.

Een andere manier om een mooie reis naar Noorwegen te maken is om al in Nederland een camper te huren. Vanuit Nederland rijd je naar Denemarken of Duitsland en neem je de veerboot naar Noorwegen.

Wil je meer weten over het huren van een camper in Noorwegen? Lees dan snel verder!

Waarom met de camper naar Noorwegen?

camperhuur noorwegen

De prachtige natuur en de rustige omgevingen maken Noorwegen een populaire bestemming om met de camper door het land te reizen. Onderweg vind je enorm veel mooie bezienswaardigheden terwijl je ook van het prachtige Noorse landschap kunt genieten. Aan flora en fauna is er in ieder geval geen gebrek.

Voor liefhebbers van het avontuur en de prachtige natuur heeft Noorwegen genoeg te bieden. Je zou ook het nationaal park Hardangervidda kunnen bezoeken om dit prachtige gebied te leren kennen. Terwijl je ook op verschillende locaties het noorderlicht en de bijzondere watervallen kunt bewonderen.

En een ritje door het fjordengebied is er één die je niet snel zult vergeten!

Mooie routes in Noorwegen

camper noorwegen

Je wilt natuurlijk niets missen van de prachtige omgevingen en de schitterende natuur als je naar Noorwegen gaat. Voor een mooie route langs de indrukwekkende bergpassen en de diepe fjorden nabij Bergen kun je het beste een camper huren.

Wil je de grootste gletsjer op het Europese vasteland niet missen? Dan moet je zeker naar de Jostedalsbreen rijden!

Met een camper heb je de volledige vrijheid om jouw eigen reisroute te bepalen en op jouw eigen tempo Noorwegen te ontdekken. Terwijl er ook genoeg campings en camperplaatsen zijn waar je naartoe kunt rijden.

Bovendien heeft Noorwegen een aantal nationale scenic routes aangewezen die je niet mag missen. Hier vind je meer informatie over deze routes.

Camper huren in Noorwegen – leuke reistips!

camper huren noorwegen tips

Een camper geeft niet alleen ontzettend veel vrijheid, maar je wordt ook van alle gemakken voorzien.

Omdat het rondreizen met de camper enorm populair is, zijn er goede voorzieningen langs de wegen in Noorwegen. Waar je het afval kunt weggooien en het chemisch toilet van de camper kunt schoonmaken. Ideaal als je lange ritten maakt en op je eigen tempo Noorwegen aan het verkennen bent.

Maar we hebben nog meer handige en leuke tips voor je!

Milieuzones en parkeerplaatsen in Noorwegen

camperverhuur noorwegen

Waar je rekening mee kunt houden is dat steden, zoals Oslo en Bergen milieuzones hebben. Afhankelijk van de energieklasse van de camper moet er een bedrag worden betaald om toegang tot de zone te krijgen.

Door de route goed uit te stippelen kun je eventueel de milieuzones in Noorwegen vermijden. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de grootte van de camper en met de beschikbare parkeerplaatsen. Parkeren kan soms een uitdaging zijn.

Kom niet zonder brandstof in Noorwegen te staan

tips camperen noorwegen

Zorg ervoor dat de tank van de RV goed gevuld is, want vooral in het midden en het noorden van Noorwegen zijn de afstanden tussen de verschillende benzinestations groter.

Het kan ook geen kwaad om een gevulde jerrycan mee te nemen. Je hebt er profijt van op het moment dat je net niet genoeg brandstof hebt om naar het dichtstbijzijnde tankstation te reizen.

Bezoek prachtige locaties in Noorwegen

mooie locaties noorwegen

Onderweg kun je naar prachtige locaties rijden. Zoals de plaats Suldal dat bekendstaat om de beroemde zalmrivier Suldal Slagen. Het is zeker de moeite waard om hier even te stoppen, want door een glazen wand kun je zien hoe de wilde zalmen tegen de stroom in zwemmen.

Odda is ook een mooie plek om even te stoppen. Niet zozeer vanwege het industriestadje, maar wel om de populaire wandelroute Trolltunga te bewandelen.

Camper huren? Stippel een goede route uit

camperreis noorwegen

De meeste mensen starten hun rondreis door Noorwegen in het zuiden van het land en je kunt met een RV iedere bijzondere plek bezoeken. Het is wel slim om voor je vakantie de routes uit te stippelen zodat je het meeste uit jouw vakantie haalt.

De belangrijkste steden worden allemaal bezocht terwijl je ook de mooie natuurgebieden en de indrukwekkende fjorden tijdens jouw camperreis niet mist.

De camper zet je natuurlijk even aan de kant als je in een dorp of een stadje aankomt waar je van alles kunt zien, doen en beleven.

Campers huren bij Travelhome

campers huren

Bij Travelhome kun je in vrijwel alle landen van Scandinavië campers huren. Dus je kunt ook een camper huren in Noorwegen en in landen, zoals Zweden en Finland.

Het aanbod in campers is zeer uitgebreid en zo is er altijd wel een camper die bij jouw wensen en eisen past.

Daarnaast wordt de camper voorzien van gratis voorbeeldroutes en een gratis reisgids. Ondanks dat is het wel verstandig om voor je reis zelf uit te stippelen waar je naartoe wilt en welke bezienswaardigheden je absoluut niet wilt missen in de Scandinavische landen.

Hoe werkt travelhome?

noorwegen camper huren

Op zoek naar een huurcamper? Camperverhuurder Travelhome kunnen wij van harte aanbevelen. Het is een aanbieder die in samenwerking met de ANWB camperreizen aanbiedt.

Je kiest heel eenvoudig de locatie die je wilt bezoeken, waar je de wagen wilt ophalen en inleveren en hoe lang je op reis wilt. Je krijgt dan een gericht voorstel terwijl je ook jouw gegevens kunt achterlaten en een reis op maat krijgt aangeboden.

Bij deze aanbieder heb je wel te maken met een maximaal aantal vrije kilometers, maar je kunt per aanbieder natuurlijk controleren welke voorwaarden er gelden.

Hoe zit het met de verzekering?

Wil jij ook een zorgeloze camperreis? Dan is de verzekering een must alle campers die op Travelhome worden aangeboden zijn verzekerd.

Let er wel op dat het per aanbieder kan verschillen hoe hoog het eigen risico is. Dus het kan zeker geen kwaad om de voorwaarden te controleren. Dan weet je precies waar je aan toe bent als je met pech of met schade langs de kant van de weg staat.

Wat kost het huren van campers?

De camperverhuurder Travelhome heeft een ruime keuze en de prijzen lopen ook uiteen. Hoe langer je een wagen huurt des te goedkoper het wordt, maar ook de afwijkende voorwaarden kunnen van invloed zijn.

Een huurcontract met bijvoorbeeld een onbeperkt aantal kilometers is ongetwijfeld duurder dan een contract met een limiet hierop. Verder kun je de reis zelf zo duur maken als je zelf wilt en is afhankelijk van of je veel bij restaurants gaat eten of meer zelf kookt of van welke attracties je wilt zien en doen.

Camper huren bij PaulCamper

camper huren noorwegen prijs

Via PaulCamper kun je geen camper huren in Noorwegen, maar wel in Nederland.

Het is één van de meest hoog aangeschreven verhuurbedrijven als je op zoek bent naar een camper waarmee je naar Noorwegen wilt rijden. Het aanbod in campers is vrij uitgebreid en je slaagt er dus altijd wel in om een geschikt model te huren die aan al jouw wensen en eisen voldoet.

Hoe werkt PaulCamper?

Wil je een camper huren? Kies dan voor camperverhuurder PaulCamper!

PaulCamper heeft een grote community van camper eigenaren opgebouwd en het platform bevat dus duizenden campers van particulieren die ze voor bepaalde perioden in het jaar beschikbaar stellen. Jij kunt er als vakantieganger van profiteren.

Je zoekt simpelweg de camper uit die het beste bij je wensen aansluit. Je kunt filteren op het aantal zit- en slaapplaatsen, de soort transmissie en de soort brandstof.

Vervolgens kun je uit het aanbod een keuze maken en contact opnemen met de eigenaar van de camper. En de laatste stap is natuurlijk om te reserveren!

Een pluspunt is dat je geen beperking hebt in het aantal vrije kilometers. Je moet er wel voor zorgen dat je de wagen weer met een volle tank inlevert.

Hoe zit het met de verzekering?

Voor een zorgeloze camperreis moet je een goede verzekering hebben en de eigenaren van de campers die worden aangeboden zijn in het bezit van de verzekeringen.

Hier is vaak ook een extra verhuurmodule in opgenomen zodat de wagen ook verhuurd mag worden en andere gebruikers van dezelfde voorwaarden als de eigenaar kan profiteren. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje.

Bij het huren van een wagen heb je ook altijd een eigen risico. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Dus het slim om dit na te vragen bij de eigenaar als je er eentje huurt.

Wat kost een camper huren?

Wat kost een camperreis door Noorwegen? Een lastige vroeg om te beantwoorden, want feitelijk kun je de reis zo duur maken als je zelf wilt.

Je maakt gewoon een kortere reis als je niet teveel brandstofkosten wilt hebben en hoeveel attracties in Noorwegen wil je onderweg bezoeken? Ga je veel uit eten? Dan moet je daar ook het budget op afstemmen. Je kunt ook zelf koken op een camping of een camperparkeerplaats. Dat scheelt in de portemonnee.

De prijs van de huurcamper varieert per aanbieder en per model. Luxueuze modellen zijn duurder, maar bieden wel meer zit- en slaapruimten ook meer comfort.

De gemiddelde prijs ligt op circa € 100 tot € 150,- per dag, maar er zijn ook modellen die tussen de € 300,- en € 400,- per dag kosten. Hoe langer je de camper huurt des te goedkoper het wordt!

Veelgestelde vragen

camper huren in noorwegen of nederland

Hoe huur je een camper voor je camperreis en waar moet je op letten? Wij hebben de antwoorden op de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat is de minumumleeftijd voor het huren van campers in Noorwegen?

Wil je een camper huren in Noorwegen? Dan moet je minimaal 23 jaar oud zijn. Daarnaast moet je ook langer dan 2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Wat kost een camperplaats in Noorwegen?

Tijdens jouw camperreis kun je de wagen op verschillende camperplaatsen neerzetten. De kwaliteit van deze plaatsen lopen nogal uiteen en je hebt al een plaats voor € 11,- per dag. Deze kosten kunnen oplopen naar € 35,- per dag, maar dan sta je wel op een luxueuze camperplaats waar je van alle gemakken wordt voorzien.

Waar mag je met een camper staan in Noorwegen?

Je kunt met de camper kamperen waar je wilt, maar er zijn bepaalde spelregels waar je jezelf aan moet houden. Je kunt natuurlijk altijd een veilige keuze maken door de camper op één van de vele campings of camperplaatsen neer te zetten.

Op een camping heb je vaak ook verschillende faciliteiten tot je beschikking. Maar in de regel zijn er verschillende plekken waar je de camper mag neerzetten.

Let er wel op dat het niet is toegestaan om met een camper langs snelwegen en openbare wegen te staan en te overnachten.

Wat is de beste periode om naar Noorwegen te reizen?

Om een rondreis in Noorwegen te maken, kun je het beste een camper huren. Met een camperreis bezoek je verschillende dorpjes en stadjes, prachtige bezienswaardigheden zoals de magische fjorden en de prachtige natuur.

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor camperreizen dat een gevoel van vrijheid geeft.

In de maanden mei tot en met augustus kun je Noorwegen het beste bezoeken, want dan is het aangenaam warm met temperaturen tussen de 13 en 18 graden Celsius.

Mag je in Noorwegen vrij kamperen met een camper?

vrij kamperen noorwegen

In Noorwegen is het toegestaan om te wildkamperen en je kunt dus de mooiste plekjes uitzoeken om je camper neer te zetten en om te overnachten.

Let er wel op dat je de wagen niet op een omheind gebied neerzet en dat er geen woonhuis binnen een straal van 100 meter aanwezig is.

Je mag ook maximaal drie dagen op dezelfde plek kamperen. Dat is ook niet wenselijk, want je wilt tijdens een mooie route door Noorwegen natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen!

Meer lezen over Noorwegen?

De mooiste gletsjers in Noorwegen

Vakantie Lofoten Noorwegen: de mooiste plekjes & bezienswaardigheden!

Reizen naar Spitsbergen: een unieke ervaring!

Bergen Noorwegen – De complete gids!

De wandeling naar Preikestolen in Noorwegen Tips

Tromso- het Noorse Noorderlicht stadje

Dit zijn de beste wintersportgebieden van Noorwegen!

Alle opties en informatie over de boot naar Noorwegen

De Noordkaap in Noorwegen: reizen naar de midzomerzon en het Noorderlicht

Noorderlicht Noorwegen – alles wat je moet weten!

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer