Alles over reizen en fotografie!

Op vakantie naar IJsland tijdens corona – waar moet je aan denken?

Corona tijdens je vakantie in IJsland

Je wilt er nog even lekker tussenuit, maarja er is Corona.. Hier lees je alles over wat je moet weten over je vakantie tijdens Corona in IJsland. Ik wil hier wel bij zeggen dat ik geen medisch expert ben en als je op vakantie gaat naar IJsland tijdens Corona, dit op eigen risico is. De geldende adviezen kunnen in een snel tempo veranderen. Hou daarom de meest actuele informatie in de gaten.

In dit artikel geef ik de officiële IJslandse bronnen weer ten aanzien van Corona. Zo ben je altijd up to date met betrekking tot de laatste informatie over het Coronavirus in IJsland.

Reisadvies vanuit de Nederlandse overheid over IJsland

De Nederlandse regering geeft op dit moment code oranje voor reizen in IJsland. Dit vanwege de maatregelen die op dit moment in IJsland gelden. Bij aankomst 14 dagen in quarantaine of je laat je testen bij aankomst en dan na 5 a 6 dagen nog een keer. Heb je dan geen Corona, dan ben je vrij om te doen en laten wat je wilt. Bij terugkomst uit IJsland, hoef je in Nederland niet in quarantaine.

Hier vindt je het meest actuele reisadvies vanuit Nederland naar IJsland.

Covid IJsland

Wat zijn de corona maatregelen in IJsland

De grens van IJsland is op dit moment nog open voor het hele Schengengebied, hier valt Nederland ook onder.

Het is verlicht om een registratieformulier in te vullen als je de grens over gaat. Dit formulier vind je hier. Hier zijn kosten aan verbonden.

Het is verplicht om een tracking app op je telefoon te zetten. Die app werkt net zoals de Nederlandse app. Ben je bij iemand in de buurt geweest met Corona? Dan krijg je een melding. Voor de IPhone vind je deze app hier. Voor alle andere telefoons hier. Ik moest aan de grens laten zien dat ik die app op mijn telefoon geïnstalleerd had.

Op dit moment heb je 2 keuzes als je aankomt in IJsland met betrekking tot het testen en quarantaine. Het testen is niet gratis.

 1. Je laat je meteen testen bij aankomst in IJsland op Corona. Vervolgens moet je 5 dagen in quarantaine om een tweede test te doen. Als beide testen negatief zijn, mag je het land in.
 2. Je doet geen test bij aankomst in IJsland. Je gaat 14 dagen in quarantaine en mag daarna beginnen met je vakantie in IJsland.

Tijdens je quarantaine mag je niet zelf boodschappen doen. Je moet dus gebruikmaken van roomservice of het laten bezorgen van eten. Je mag naar buiten om te wandelen, maar je moet hierbij wel minimaal 2 meter afstand houden van andere personen. Voor de rest is het de bedoeling dat je binnenblijft en nergens heen gaat. Je quarantaine hoef je niet verplicht in Reykjavik doen. Het mag overal zolang je maar rechtstreeks naar je bestemming gaat zonder onderweg te stoppen. De tweede test kan je ook op verschillende plaatsen in IJsland doen.

Hou daarnaast alle hygiëne maatregelen in acht net zoals deze in Nederland gelden.

Kinderen geboren na 2005 hoeven geen test te ondergaan.

De meest actuele informatie over reizen in IJsland tijdens Corona vind je hier.

Cid in Ijsland

Actueel overzicht van Corona gevallen in IJsland

Hier vind je een overzicht met alle actuele Coronagevallen in IJsland.

Alle officiële bronnen op een rijtje ten aanzien van Corona in IJsland

De officiële corona website vanuit de IJslandse overheid vind je hier. De website is Engelstalig maar je vindt hier wel heel veel informatie op terug.

 • De huidige maatregelen
 • Alles over isolatie en quarantaine
 • De tracking app die ze in IJsland gebruiken voor Corona
 • Alles over de Corona test

Het Nederlandse reisadvies vindt je hier.

Het inreis formulier voor IJsland vind je hier

De corona app voor de Iphone hier

De Corona app voor alle andere telefoons vind je hier

Samenvatting

Als je van plan bent om op vakantie te gaan in IJsland tijdens de Corona pandemie, kijk dan goed welke voorwaarden IJsland stelt. Deze voorwoorden veranderen met enige regelmaat. Dit wordt niet bijgehouden in dit artikel. Bekijk daarom goed de bronnen die in dit artikel genoemd staan. Is je Engels niet zo goed? Vraag dan hulp bij het lezen en of vertalen.

Op vakantie naar IJsland tijdens corona

Ook interessant

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips ter voorbereiding van jouw vakantie!

 • Voor het zoeken van goedkope vliegtickets, gebruik ik altijd Skyscanner. Ook als je nog niet precies weet waar je heen wilt, is Skyscanner een goede start. Typ bij bestemming “overal” in, en je ziet de goedkoopste tickets van dat moment per bestemming! Een andere goede start is tix.nl
 • Mijn reisgidsen koop ik altijd op Bol.com. Bol.com biedt een ruime keuze aan reisgidsen voor een heleboel verschillende bestemmingen, van verschillende merken.
 • Voor het boeken van een hotel bestaan er 1001 websites. Een goede start vind ik Trivago.nl. Deze website vergelijkt de prijs van een heleboel hotels en laat de goedkoopste zien. Maar, ook op hotelspecials vind je leuke aanbiedingen!
 • Ben je gewoon op zoek naar een vakantiehuisje voor jou en je familie? Neem dan eens een kijkje op bungalowspecials. Hier vind je leuke vakantiehuisjes voor jou en je gezin. Ben je echt op zoek naar een huisje midden in de natuur? Dan is natuurhuisje een hele goede oplossing! Ze planten zelfs een boom voor elke verbleven nacht.
 • Heb je geen zin om in de rij te staan voor verschillende bezienswaardigheden en wil je kostbare tijd besparen? Ik wel! Daarom kijk ik van tevoren altijd even op getyourguide om er tickets te bestellen zodat ik de rij kan overslaan. Ook biedt getyourguide vaak leuke stadswandelingen en andere activiteiten die de moeite waard zijn! Het mooie is, ze werken wereldwijd.
 • Tenslotte, voor de wandelaars onder ons, op wandel-geest vind je alles wat je je maar kan wensen, van wandelschoenen, tot kleding en handige wandelgidsen!

Op deze pagina kunnen affiliate links staan. Als je via deze link iets koopt, ontvang ik daarover een klein percentage. Het kost jou niets extra’s maar het zorgt er wel voor dat deze website kan blijven bestaan! Bedankt!

Gwenn Klabbers

Gwenn Klabbers

Hey Hoi! Mijn naam is Gwenn en ik ben een dertiger die van avontuurlijk reizen houdt. Gewapend met mijn camera zoek ik de leukste bestemmingen en deel ik de tips en tricks hier op Reisgekkie!

ReizenReizen