Home Reistips Handige Reisgadgets die je reisleven makkelijker maken

Handige Reisgadgets die je reisleven makkelijker maken

door Gwenn

Reisgadgets hebben ervoor gezorgd dat het leven van de reiziger een behoorlijk stuk eenvoudiger en aangenamer is geworden. Door de jaren heen zijn er op de markt menig aantal van deze gadgets verschenen die eigenlijk een must have zijn voor iedereen die houdt van reizen.

Op het eerste zicht lijken heel wat van deze snufjes misschien overbodig, maar je zal er al snel achter komen dat, dat helemaal niet correct is, in tegendeel.

Ben jij ook benieuwd naar welke handige reisgadgets er allemaal op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina!

Hoe bepaal je de meest handige gadgets voor op reis?

handige reisgadgets

Voordat je over gaat tot het kopen van bepaalde reis gadgets is het altijd interessant om rekening te houden met het soort reis die je gaat ondernemen. Ook weet je zelf het beste wat je nodig hebt.

Neem nu bijvoorbeeld iemand die er van houdt om boeken te lezen. De kans is bijvoorbeeld zeer groot dat je jezelf een groot plezier zal doen met een e-reader. Een dergelijke gadget maakt het mogelijk om een volledige boekencollectie mee te nemen zonder dat er daarbij rekening moet worden gehouden met een aanzienlijk gewicht. Bovendien blijft de boekencollectie lekker compact waardoor je ze moeiteloos meeneemt op reis.

Heel wat mensen ondernemen ook een veel langere vakantie. De kans is bijzonder groot dat je in dat geval toch best een behoorlijk aantal spullen mee zal willen nemen. Wil je dit graag op een zo efficiënt en overzichtelijk mogelijke manier kunnen doen? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het gebruik van zogenaamde packing cubes zeer interessant kan zijn.

Voor deze packing cubes geldt dat ze het mogelijk maken om je volledige reisinventaris op een overzichtelijke manier op te bergen in je koffer of backpack. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo weet je precies waar zich welke spullen bevinden.

Bepaal het ideale reisgadget voor elk type reiziger

wat meenemen op reis

Bovenstaande zegt het natuurlijk al een beetje, de meest handige reisgadgets worden in de praktijk altijd bepaald aan de hand van het soort reiziger.

Voor veel mensen geldt bijvoorbeeld dat ze na een lange dag reizen graag gewoon even onderuitzakken met hun favoriete serie.

Voor anderen geldt dan weer dat ze na een lange reisdag nog even een back-up willen nemen van alle gemaakte foto’s. In dit laatste geval is het overigens zeer handig om een externe harde schijf mee te nemen die beschikt over een USB aansluiting. Op deze manier voorkom je dat je, wanneer bijvoorbeeld je laptop wordt gestolen, al je mooie reisfoto’s verliest.

1. Drybag – zo houd je je spullen droog

handig voor op reis

Wie af en toe gaat backpacken weet hoe belangrijk het kan zijn om ervoor te zorgen dat je, je spullen kan vrijwaren van de regen of ander water. Ben jij ook op zoek naar een manier om te voorkomen dat je spullen onderweg nat worden? Dan is het altijd interessant om een drybag mee te nemen. Het gaat hierbij om een tas die volledig waterdicht is. Alle bagage die zich in deze tas bevindt wordt dus met andere woorden beschermd tegen het dreigende water.

Tijdens de zomermaanden zijn er heel wat mensen die ook bij lange trektochten geen gebruikmaken van een dergelijke tas. Toch kan een stevig onweer er ook tijdens deze periode voor zorgen dat je bagage zeiknat kan worden. Denk dus niet te snel dat jij aan een dergelijke waterdichte tas geen behoeften hebt. Je zou wel eens voor een vervelende verrassing kunnen komen te staan!


2. Gagets voor de busreis

handige spullen voor busreis

Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens hun reizen veelvuldig gebruikmaken van het openbaar vervoer. Heb jij ook een stevige busrit voor de boeg? Dan zal je kunnen vaststellen dat er verschillende eigenlijk onmisbare reisgadgets bestaan die deze reis heel wat aangenamer kunnen maken.

Het gaat hierbij dan niet alleen om de eerder benoemde e-reader zoals bijvoorbeeld de Kobo e-reader, maar ook om draadloze oortjes.

Deze laatste komen overigens niet alleen goed van pas in de bus. Ook in het vliegtuig of wanneer je een lange wandeling of trektocht aan het maken bent zijn deze absoluut heel handig. Persoonlijk ben ik meer fan van een koptelefoon omdat bij mij de oortjes altijd uitvallen. Ik gebruik deze koptelefoon van JBL en ben hier heel erg tevreden over.


3. Reis camera kopen!

handige spullen voor op vakantie

Door op voorhand te bepalen welke reisgadgets voor jou interessant of handig kunnen zijn kom je reeds een heel eind. Neem nu bijvoorbeeld het fototoestel waar je gebruik van gaat maken tijdens je reis.

Ga je de foto’s nemen met je smartphone? Stel jezelf dan de vraag of deze wel een afdoende kwaliteit kan bieden. Is dat niet het geval? Dan kan je uiteraard ook nog altijd kiezen voor een kleine camera (die bijvoorbeeld in je broekzak past) of voor een professionele camera die nog mooiere kwaliteit van foto’s maakt.

De eisen waarover je beschikt voor jouw camera zullen uiteindelijk bepalen voor welke optie je gaat kiezen.

4. Muziek – Bluetooh speaker of draadloze oortjes

reisgadgets meenemen

Het spreekt voor zich dat heel wat mensen tijdens de zomer kiezen voor een vakantie aan het strand of aan het zwembad.

Ook in dit geval zijn er verschillende handige reisgadgets waar je uit kan kiezen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan een bluetooth speaker. Zo beschik je altijd over een lekkere muziek.

Draadloze oortjes? Ook deze kunnen erg handig zijn, maar misschien niet wanneer je van plan bent om te gaan zwemmen…

Let wel, een bluetooth speaker neemt uiteraard wel wat meer ruimte in beslag in de rugzak.


5. Een multitool – Zeker het overwegen waard!

reisspullen

Ga je op reis met de auto en / of heb je ergens een huisje gehuurd? Dan zal je kunnen vaststellen dat een multitool bij je hebben echt super handig kan zijn. Veel mensen komen tijden hun vakantie in een situatie terecht waarin ze nood hebben aan bepaalde tools.

Een multitool bij de hand hebben zorgt er dan voor dat je niet afhankelijk bent van iemand anders. Dat is natuurlijk superhandig. Bovendien neem je dit handige gereedschap makkelijk mee. Zeker en vast één van de meest handige spullen voor mensen die ervan houden om tijdens hun vakantie te verblijven in een (afgelegen) vakantiehuisje.


6. Handige roadtrip reisgadgets

handige reisspullen

Ga je binnenkort roadtrippen? Ook dan is het altijd interessant om een lijstje op te stellen met potentieel interessante, handige reisgadgets. Het spreekt namelijk voor zich dat niemand zin heeft om tijdens een lange autorit plots voor vervelende verrassingen te komen te staan. Gelukkig zijn er verschillende handige spullen voor roadtrippers op de markt terug te vinden. Enkele zaken waar je bijvoorbeeld nood aan kan hebben zijn:

Ben je van plan om op verschillende plaatsen te stoppen om bijvoorbeeld even te gaan fietsen? Vraag jezelf dan af of je ook een fietspomp nodig kan hebben of niet. Deze neemt niet veel plaats in, in de koffer terwijl ze je toch in heel wat gevallen een dienst kan bewijzen. Ze bij je hebben kan in ieder geval geen kwaad.

7. Een compacte stekkerdoos

Het is lang niet altijd zo dat je overal waar je komt of gaat zomaar over voldoende stopcontacten beschikt, in tegendeel. Een compacte stekkerdoos is eigenlijk speciaal gemaakt voor mensen die (waar dan ook) behoeften hebben aan extra stopcontacten. Dit dus niet alleen thuis, maar ook onderweg.

Dit is dan ook een zeer handige reisgadget. Ben jij ook van plan om één van deze handige dingen aan te kopen? Kies dan bij voorkeur voor een exemplaar voorzien van een aan- en uitknop. Dit zijn doorgaans de beste opties.

8. Reisgadgets voor lange reizen

handige reisgadgets

Trek je er met het vliegtuig op uit? Ben je van plan om een verre reis te maken, bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika? In dat geval moet je er rekening mee houden dat er een aantal gadgets zijn die je reis flink kunnen vereenvoudigen.

Niet alleen een handige waterfles, maar ook een (lichtgewicht) dry sack evenals flexibele reisflesjes kunnen goed van pas komen. Zelfs wanneer je natte handdoeken op het strand op je dry sack vallen zal deze alsnog de inhoud perfect droog weten te houden.

Ben je van plan om in Zuid-Amerika, Europa of enkele wat meer afgelegen gebieden te gaan bezoeken?

Dan zal je kunnen vaststellen dat een powerbank bijhebben heel interessant kan zijn. Op die manier hoef je immers niet om de haverklap ergens op zoek te gaan naar een stopcontact voor je smartphone, tablet of ander toestel. Met deze powerbank kun je wel 3 apparaten tegelijk opladen!9. Reisgadgets voor backpackers

vakantie gadgets

Wat is nu echt een handige reisgadget voor als jij iemand bent die houdt van backpacken? Op deze pagina zijn er reeds verschillende interessante reis gadgets voor dit type reizigers de revue gepasseerd. Er is echter meer. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een handige (reis)waslijn.

Voor dit exemplaar geldt ze het mogelijk maakt om onderweg op een nette manier je kleren te laten drogen. Ben je ook van plan om een dergelijke waslijn aan te schaffen, maar wil je geen groot aantal wasknijpers moeten meenemen op reis? Dat hoeft ook niet! De slimme waslijn biedt in dat geval een prima uitkomst. Deze werkt immers zonder wasknijpers!

Ben je van plan om tijdens je reis in een tentje te slapen? Dan kan het ook interessant zijn om oordopjes aan te schaffen. Deze eenvoudige gadget ontbreekt vaak in de nochtans zorgvuldig samengestelde backpack van veel reizigers met alle gevolgen van dien.

Wil jij niet een hele vakantie tijdens de nacht gestoord worden door allemaal vreemde geluiden? Dan is oordopjes meenemen altijd meer dan de moeite waard!10. Outdoor lamp

reisgadgets

Misschien wel één van de beste gadgets voor backpackers die eigenlijk ook zeker niet in de backpack mag ontbreken is een outdoor lampje. Voor deze handige reisgadgets geldt dat ze door de jaren heen alleen maar nog interessanter zijn geworden. Zo bestaan er bijvoorbeeld tegenwoordig lampjes die je eenvoudig kan opladen met zonne-energie of via usb.

Daarnaast is het zo dat verschillende van deze lampjes ook beschikken over een uitklapbare standaard. Zo kan je hem naar hartenlust ergens neerzetten of ophangen. Heb je dus met andere woorden nog een klein beetje extra ruimte beschikbaar in je backpack? Dan is het inpakken van een outdoor lampje wanneer je dat nog niet hebt gedaan mogelijks één van de beste keuzes die je kan maken. Ik Heb er in ieder geval altijd eentje bij me!

Kijk hier voor de ideale reislamp!

11. Packing Cubes

onmisbare reisgadget travel cubes

Packing cubes zijn ideaal om je koffer of tas goed georganiseerd mee te nemen. Bovendien zorgen packing cubes ervoor dat je meer ruimte in je koffer of backpack overhoudt, bijvoorbeeld voor souvenirs.

Zelf ben ik erg blij met Packing Cubes. Mijn tas hoef ik niet meer helemaal overhoop te halen om iets te vinden. Ik weet in welke cube ik iets gestopt hebt en voilà! Gevonden! Ik kan niet meer zonder deze handige dingen!

Ik gebruik bijvoorbeeld aparte packing cubes voor ondergoed en sokken, truien en T-shirts, broeken en zwemkleding. Bovendien bestaan er ook packing cubes waar je alle lucht uit kan halen. Dat scheelt enorm als je toch die dikke trui wilt meenemen!

Kijk hier voor de beste Packing Cubes!

Reisgadgets zijn altijd een leuk en origineel cadeau!

de beste reisgadgets

Wie vaak op reis gaat weet dat bepaalde handige reisgadgets de vakantie zomaar nog geslaagder en vooral een stuk makkelijker kunnen maken. Handige reisgadgets vormen dan ook altijd een erg fijn cadeau om te geven aan mensen die houden van reizen.

Je hoeft hiervoor bovendien ook zeker niet altijd een groot budget te hebben, in tegendeel. Verschillende handige dingen zijn dan ook financieel zeer toegankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleine portemonnee of een handige powerbank? Zo beschikt de reiziger altijd over een beetje extra batterijcapaciteit in de broekzak.

In het bijzonder wanneer mensen van plan zijn om een langere reis te maken naar bijvoorbeeld ook enkele afgelegen gebieden kunnen verschillende gadgets erg handig zijn. Weet je bijvoorbeeld dat die ene fervente reiziger uit je familie of vriendenkring altijd moeite heeft om al hetgeen wat hij of zij wil mee te nemen? Is ruimte besparen iets wat voor deze persoon toch niet goed lukt? Dan zal je kunnen vaststellen dat een packing cube bijvoorbeeld een handige reisgadget kan zijn.

Voor mensen die graag willen kunnen rekenen op genoeg ruimte in hun rugzak of koffer zonder het overzicht te verliezen is dit mogelijks de beste gadget die er is. Hoe dan ook, ben je op zoek naar een leuk cadeau voor reisliefhebbers?

Dan mag het duidelijk zijn dat je hem of haar met een handige reis gadget gegarandeerd heel blij zal maken!

Meer reistips lezen?

De 17 mooiste bestemmingen van Europa 2022!

Slapen in een IJshotel – alles wat je moet weten!

Walvissen spotten? De beste 11 plekken ter wereld op een rijtje!

De mooiste Nationale parken wereldwijd

Hoe vind je de goedkoopste vliegtickets?

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer