Home Malta Auto huren Malta: een must voor het verkennen van de eilanden!

Auto huren Malta: een must voor het verkennen van de eilanden!

door Gwenn

Je hebt een reisje naar Malta geboekt en je bent er helemaal klaar voor! Maar heb je er ook aan gedacht om vervoer te regelen? Nu zijn de eilanden van Malta niet bijzonder groot, maar te groot om alles wandelend te doen. Dus een auto is zeker geen overbodige luxe.

Zo heb je ook meer vrijheid om de omgeving te verkennen en om mooie locaties te bezoeken. Maar je eigen auto meenemen is natuurlijk een heel gedoe. Dus waarom gebruik je dan niet een huurauto? In dit artikel vertellen we meer over een auto huren op Malta.

Heb je een auto nodig op Malta?

auto huren malta leeftijd

Stiekem geven wij hier al antwoord op in onze introductie en ja, wij denken dat je wel een auto op Malta nodig hebt.

Malta bestaat uit de eilanden Comino, Malta en Gozo. Gelegen in de Middellandse Zee en vlak onder Italië.

Om de eilanden te verkennen en om de mooie locaties te bezoeken heb je wel een auto nodig. Je zou eventueel ook met een scooter het gebied kunnen verkennen, maar een auto is net even iets praktischer. Vooral als je met meerdere personen bent.

Nederlands rijbewijs en Malta

verkeersregels malta

De grote vraag is natuurlijk of je wel met een Nederlands rijbewijs op Malta mag rijden en ja, dat mag! Je mag zelfs een auto huren met een Nederlands rijbewijs en je hebt ook geen internationaal rijbewijs nodig.

Dat scheelt alweer in de kosten en het is een zorg minder. Het is wel verstandig om voor vertrek even de verkeersregels door te nemen, want die zijn op Malta net even anders. Hier vertellen we later in het artikel meer over.

Hoe een auto huren Malta?

malta auto huren

Je kunt op verschillende manieren auto huren in Malta. Door aan te kloppen bij een lokale aanbieder of voor vertrek een huurauto te reserveren via websites, zoals DiscoverCars.com en Sunnycars.nl.

Het enige wat je nodig hebt, is een rijbewijs en uiteraard genoeg saldo voor het betalen van de huur en de borg. Die overigens per aanbieder kunnen afwijken. Let daar dus even goed op!

Welke auto huren?

auto huren op malta

Als je een auto wilt huren heb je vaak wel wat keuze in het model. Nu zijn Malta en Gozo nu niet de eilanden waar je een dikke BMW of Mercedes voor nodig hebt en je hebt ook geen terreinwagen nodig. Ondanks dat de eilanden uit veel onverharde wegen bestaan.

Je kunt er prima rijden met een gemiddelde auto. Hoe kleiner de auto is des te zuiniger die rijdt. Zo is het ook wel weer. Een Opel Corsa of een Volkswagen Polo is al prima om mee op pad te gaan en je kunt eventueel voor een Opel Astra of een Volkswagen Golf kiezen als je er iets luxueuzer bij wilt zitten.

Ga je met het gezin op pad en heb je meer ruimte nodig? Dan biedt een middenklasser, zoals een Opel Insignia of een Ford Mondeo uitkomst.

Bij de tientallen aanbieders kun je deze en vergelijkbare auto’s huren. Houdt er ook rekening mee dat parkeerplaatsen op Malta krap en schaars zijn. Dus een kleinere auto rijden kan dan een voordeel zijn. Die parkeer je immers overal en nergens!

Waar kun je een auto huren op Malta?

auto huur malta

Op Malta kun je bij verschillende locaties terecht om een auto te huren. Je kunt auto’s voor een langere periode of per dag huren.

Voor het beste aanbod kun je eens een kijkje nemen bij DiscoverCars.com. Uit de vele aanbieders wordt er een selectie gemaakt van beschikbare huurauto’s.

Maar je kunt er ook voor kiezen om bij Sunnycars.nl een auto te huren. Het grote voordeel is dat je hier in Nederland al je reservering kunt doorgeven en bij aankomst de auto bij het afgesproken ophaalpunt kunt ophalen.

Verschillende locaties voor een huurauto

auto verhuur malta

Of je nu in het centrum van de stad op het eiland, in de haven of op Malta Airport je auto wilt ophalen, het kan allemaal!

Je kiest zelf de locatie waar je de auto ophaalt en na gebruik weer inlevert. Natuurlijk wel volgens de voorwaarden van de overeenkomst die je bent aangegaan.

De haven en de luchthaven zijn slechts enkele locaties waar je auto’s kunt ophalen, maar je kunt ook een huurauto ophalen in Luqa, Mgarr, Msida, Naxxar, St. Julians en Valletta.

Wat kost een auto huren op Malta?

auto huren malta tips

Je wilt het eiland Malta verkennen en dat kun je dus het beste doen met de auto. Dat is nu wel duidelijk. Maar houdt er wel rekening mee dat een auto huren geld kost. Over welke bedragen hebben we het dan?

De huurprijs is natuurlijk afhankelijk van het model dat je kiest, hoeveel schadevrije jaren je hebt, welke verzekering je afsluit en hoe lang je de auto wilt huren. Ook de leeftijd bestuurder en of je een extra bestuurder wilt registreren hebben invloed op de prijs.

Ben je lid van de ANWB? Dan is er goed nieuws, want met een ANWB-lidmaatschap kun je bij bepaalde aanbieders korting krijgen voor een huurauto in het buitenland. Sunnycars is één van de aanbieders die hiervoor met de ANWB samenwerkt.

Let er ook even op wat het eigen risico is als je een auto huurt. In sommige gevallen heb je een verzekering die een eigen risico afvangt, maar er zijn ook overeenkomsten waarbij je een eigen risico van enkele honderden euro’s hebt.

Auto huren in Malta, hoe oud moet je zijn?

leeftijd auto huren malta

De minimale leeftijdsgrens om in Malta een auto te mogen huren is 21 jaar. Veel aanbieders rekenen een toeslag als een bestuurder jonger dan 25 jaar is. Op veel locaties geldt namelijk een minimale leeftijd van 25 jaar om een auto te mogen huren. Dus hier zijn ze op Malta al iets flexibeler in.

Toch is het goed om ook even de aanbieders met elkaar te vergelijken, want de prijzen voor bestuurders jonger dan 21 jaar kan nogal uiteen lopen. Ben je ouder dan 70 jaar? Dan heb je pech, want op Malta is de maximale leeftijd om een auto te mogen besturen 70.

Factoren die niet meespelen in de beslissing

waar op letten bij het huren van een auto in Malta

Nu denk je dat het huren van een auto makkelijker is als je al langer in het bezit bent van je rijbewijs en ook sinds je rijbewijs geen schade hebt gereden. Maar deze factoren spelen geen rol in een goedkeuring om een auto te mogen huren.

Verhuurders kijken uitsluitend naar je leeftijd en niet naar hoe lang je al een rijbewijs hebt en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Dus het kan ook zomaar zijn dat iemand van 28 met slechts 2 schadevrije jaren wel een auto mag huren en jij met een leeftijd van 21 en 3 schadevrije jaren dat niet mag.

Mag je met de auto naar Malta en Gozo?

met de auto naar gozo

Malta is een bruisend en druk eiland en je zou haast denken dat er meer auto’s rondrijden dan dat er mensen wonen. Op het kleine eiland Gozo is het daarentegen lekker rustig! Het lijkt wel alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Je mag dus op zowel het eiland Malta als Gozo met een auto rijden en je kunt ook heel makkelijk van het ene eiland naar het andere eiland rijden.

Dan moet je wel gebruikmaken van de ferry die tussen Malta en Gozo pendelt. Je kunt alleen niet rechtstreeks naar Gozo vliegen. Dus daarheen vliegen en op het vliegveld in een huurauto stappen zit er helaas niet in.

Je kunt dat wel op Malta doen en dan naar Gozo rijden. Je kunt ook vanaf Malta met het openbaar vervoer naar Gozo en eenmaal op de bestemming aangekomen een auto huren en/of ophalen als je die al vooraf gereserveerd hebt.

Kan je met de auto naar Comino?

met de auto naar comino

Om maar met de deur in huis te vallen is het antwoord hierop nee! Auto’s zijn op Comino niet toegestaan en nu vraag je jezelf misschien af waarom dat zo is.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel, want als je jezelf een beetje kwaad maakt en flink doorstapt, kun je binnen enkele uren het hele eiland bezichtigen. Dus een auto heeft op het kleine eilandje helemaal geen functie.

De eilanden Malta en Gozo zijn dan ook een stukje groter en daar is de beschikking hebben over een huurauto wel weer ontzettend handig.

Handige tips auto huren malta airport

auto huren malta airport tips

Wil je een aantal handige tips voor he huren van een auto op Malta Airport? Die hebben wij voor je.

Op de luchthaven heb je genoeg keuze uit verschillende verhuurders. Die allemaal zo hun voor- en nadelen hebben.

De belangrijkste tip die we je kunnen geven is niet op locatie pas een keuze te maken. Reserveer je huurauto als je nog in Nederland bent! Via Sunnycars.nl kun je al heel eenvoudig je auto reserveren en dat houdt in dat je vrijwel binnen enkele minuten in een auto stapt zodra je uit het vliegtuig stapt. Ideaal, toch?

Verkeersregels Malta

verkeersregels malta

We hebben het al eventjes benoemd, maar in Malta gelden er andere verkeersregels dan in Nederland. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is dat ze op Malta links rijden. Net zo als in Engeland. Dat is wel eventjes wennen als je daar in een auto stapt en de weg op gaat.

Vooral bij rotondes moet je er rekening mee houden dat je met de klok mee draait. Dus linksom!

Daarnaast zijn de voorrangsregels bijzonder, maar ook weer niet. Want die zijn vreemd genoeg hetzelfde als in Nederland. Dus rechts heeft altijd voorrang. Stoplichten hebben overigens dezelfde kleuren als hier, dus maak je hier geen zorgen om. De borden zul je vrijwel ook allemaal wel herkennen.

Reistips auto rondreis Malta, Gozo en Comino

rondreis malta met de auto

Oké, je weet nu hoe je een auto huurt, waar je een auto kan huren en wanneer je een auto mag huren als je naar Malta gaat. Tijd om het even te hebben over wat je met de huurauto allemaal kunt doen. Ja, rijden! Maar waar ga je naartoe en waar moet je rekening mee houden?

Het eiland van kanonnen

malta tips auto

Malta wordt ook wel het eiland van kanonnen genoemd en iedere dag zijn om 12:00 en 16:00 kanonschoten te horen. Ceremoniële kanonschoten welteverstaan die door echte ouderwetse kanonnen worden afgevuurd. Dat wil je niet alleen horen, maar ook zien! Dus pak de auto en ga richting Valletta. Waar de kanonnen op de Saluting Battery iedere dag worden afgevuurd.

Een dagje spa

Een dagje spa. Ja, waarom niet? Je bent op vakantie en je wilt natuurlijk ook even lekker ontspannen.

Het welzijnshotel Kempinski in San Lawrenz is dan de perfecte locatie om met de auto te bezoeken. Parkeer de auto praktisch voor de deur en geniet van overheerlijke massages, Turkse baden en sauna’s. Je hebt het verdiend!

Met de boot naar Gozo

auto verhuur malta

Wil je naar het pittoreske eilandje Gozo? Dat kan prima met de auto. De veerboot brengt en haalt je naar en van Gozo waar je mooie locaties kunt bezoeken. Denk dan bijvoorbeeld aan het bezoeken van de 5000 jaar oude megalithische tempels van Malta.

De mooie toeristische trekpleister Azure Window is ook een bezichtiging waard en ook goed met de auto te bereiken. Dus nu heb je al twee bestemmingen waar je met mate naartoe kunt rijden.

Parkeren

auto huren malta airport

Wees wel even alert op waar je de auto parkeert, want dat mag niet overal. De smoes “Pietje deed het ook” gaat niet op als je in de kraag wordt gevat en een parkeerboete heb je zo te pakken.

Zet je auto dus alleen neer op de daarvoor bestemde plaatsen. Het staat niet altijd even goed aangegeven, maar met goed kijken en door logisch na te denken kom je al een heel eind.

Wees je er sowieso van bewust dat je niet in een straal van 12 meter van een bushalte mag parkeren en dat het parkeren bij de ingang van een school of een ziekenhuis verboden is.

Overigens riskeer je niet alleen een parkeerboete, want in Malta twijfelen ze geen moment om de auto weg te slepen. En ja, dan wordt het wel een hele dure vakantie!

Meer lezen over Malta?

Bezienswaardigheden in Valletta, Malta – Tips!

13x de mooiste stranden op Malta!

Mdina Malta: De 11 beste bezienswaardigheden

.Mooiste Bezienswaardigheden Malta

Gozo bezienswaardigheden: wat je niet mag missen!

Ook interessant

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat dit geen probleem is. Anders heb je de mogelijkheid om te weigeren. Accepteer Lees meer